Zanim napisałem tego posta naturalnie troszkę przeszukałem forum, aby co nieco liznąć teoretycznych podstaw o sprzęcie i samym rolkarstwie.
Jakiś czas temu wysłałem 7-mio letną córkę na naukę jazdy na rolkach i ku mojemu zdziwieniu bardzo szybko załapała podstawy, teraź śmiga "do przodu". Poza samą jazdą szlifuję z nią jazdy na jednej rolce, tyłem, przejazdy przez 'spiących', skoki nad pęknięciami w asfalcie itd. Sam ganiam za nią na hulajnodze (Oxelo z kółkami 200mm, więc daję radę
Zatem preferencje już zapewne się klarują co do zastosowania, 90% to jazda po mieście (zapewne będą grane także jakieś chodniki
Nie szukam jakiś hipermarketowych rolek, ale nie chce też wydawać jakiś wielkich pieniędzy na sprzęt, który nie będzie mi raczej służył na codzień.
Znajomi polecają mi ROLLERBLADE FUSION 84, ale to skorupa, która jak mi się wydaje służy do bardziej ekstremalnych wyczynów, poza tym swoje kosztują.
Jeżeli już coś takiego to może tańsza alternatywa Rollerblade Fusion X3 2012 z mniejszymi kółkami 80 (84-ki jak czytałęm da się wsadzić) lub polecane jak widzę FILA NRK?
A jeżeli tego typu bucik będzie dla mnie na wyrost i nie wykorzystam jego potencjału to może coś z bardziej miekkiego bucika?
- K2 MOTO 84 mm ALU z BOA
- FILA Master XT ABEC 7
- jakieś Rollerblade Spark ?
- coś innego ?
Zapewne doradzicie od razu coś z Rollerblade, bo wiadomo co to za sprzęt, ale czy np: te FILE lub K2, które podałem lub inne modele tych firm nie będą przyzwoite jak dla mnie na początek do nauki?
Za wszelaką pomoc i sugestie będe wdzięczny.