Ja ci powiem tylko tyle, nie zaczynaj od agresywnych rolek, wszystkie które pokazałeś są fajne jeśli chcesz wyczynowo uprawiać street czyli uliczne wyczyny na rolkach.
Bardzo sztywne buty, twarde kółka, ale też przede wszystkim malutkie kółka które będą cię frustrować kiedy będziesz chciał pojeździć rekreacyjnie z dziewczyną

Zauważ że te K2 mają kółka 35 mm i porównaj sobie ten rozmiar ze standardowymi wymiarami kółek w zakresie pomiędzy 76mm a 80mm w rolkach fitness (coraz częściej też można trafić na większe koła nawet 100mm).
Napisz coś więcej o sobie czy masz doświadczenie na lodzie, czy jesteś kompletną świeżynką. Z tego co napisałeś raczej na twoim miejscu stawiałbym na rolki rekreacyjne -> fitness.
Za 420 zł kupisz porządne firmowe rolki na przecenie w zwykłym sklepie i jeszcze zostanie ci na ochroniacze (nawet nie wychodz bez nich, szkoda skóry)
Teraz wlasnie trwają w wielu sklepach wyprzedaże zeszłorocznych modeli, ceny pospadały nawet o 50% i niejednokrotnie w sklepie jest teraz taniej niż na allegro.
Ja moje rolki kupiłem w sklepie mercante.pl i moge ich polecić z czystym sumieniem, bo sprawili się na piątkę.
Jeśli chodzi o sprzedawców na allegro to mogę polecić:
<-------->/show_user_auction ... id=1599217
To jest sklep istniejący fizycznie w gdańsku wrzeszczu (wysepka). Został sprawdzony organoleptycznie i osobiście - moja dziewczyna tam kupowała K2 Exo 2.0 (reki sobie nie utnę ale chyba dała 340zł) i jest bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
Teq