Rolki K2 Athena 2008

Jesteś początkujący? Nie wiesz jakie wrotki (rolki) wybrać? Śmiało pytaj - serdecznie zapraszamy! :) / Hardware help desk for beginners inline skaters

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Ariane

Rolki K2 Athena 2008

Post autor: Ariane » pt czerwca 06, 2008 12:13

Witam wszystkich!
Kilka dni temu kupiłam rolki K2 Athena 2008 na Allegro, wystawione na aukcję przez sklep sportowy z Warszawy. Gdy przesylka do mnie dotarła - mała konsternacja - rolki wyglądają inaczej niż na zdjęciach :roll: Zamiast granatowej oprawy mam szaro-fioletową. Kolorystycznie mniej mi sie podobają, ale nie to jest moim zmartwieniem. Zastanawiam się, czy to nie jest jakaś podróbka, czy ktoś mnie nie oszukał. Niby wszystko się zgadza, na rolkach jest napisane "Athena Sport", ale kółka są nieco inne niż w opisie (80 mm zamiast 78 mm), łożyska też chyba inne (ilq7 zamiast ABEC 5). Dodam, że zamówiłam mały rozmiar - 36 (23). Może mniejsze rozmiary mają prawo wyglądać trochę inaczej?

Zastanawiałam się, gdzie umieścić ten temat - w jeździe rekreacyjnej czy fitnessowej, ale wybrałam jednak ten, bo to moje pierwsze rolki w życiu i dopiero zacznę się uczyć na nich poruszać :P

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Re: Rolki K2 Athena 2008

Post autor: Toudi » pt czerwca 06, 2008 8:46

Wklej zdjęcie, może ktoś rozpozna. A może po prostu na focie wyglądały inaczej.
Kółko 80 mm zamiast 78 i te łożyska zamiast abec-5 to w sumie lepiej, chociaż w sumie marka kółek byłaby ważniejsza niż rozmiar (przy takiej małej różnicy) ze względu na opory toczenia i trwałość.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
sylviku
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Rolki K2 Athena 2008

Post autor: sylviku » pt czerwca 06, 2008 4:08

Są dwie wersje tych rolek. Tą co chciałaś granatową to z roku 2008. Te co masz, wnioskując z twojego opisu, to model z roku 2007.

http://sklep.narolkach.pl/components/co ... 78f069.jpg

Raczej nie podróba tylko być może ktoś cię oszukał co do modelu i wystawił inny niż sprzedał. Ja bym się kłóciła :)

Oczywiście te z poprzedniego roku są wszędzie tańsze, o niecałe 200zł.
SALOMON FSK Thunder Max 247mm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt dla początkujących i nauki jazdy / Inline skates for beginners”