Maraton Toruński 2009

Toruń Maraton i inne zawody - historia i najświeższe informacje.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Drzastwa
Ścigant 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Maraton Toruński 2009

Post autor: Drzastwa » ndz kwietnia 12, 2009 12:36

trust_no_one pisze:
Drzastwa pisze:A wie ktos na jakie konto można wpłacić za maraton Toruński ??
W regulaminie pkt 9 :

Opłata startowa uczestnika maratonu wynosi:
Dla wszystkich osób:
50 zł., jeżeli jest dokonana do dnia 30 kwietnia 2009 r. włącznie,
65 zł., jeżeli jest dokonana do dnia 5 czerwca 2009 r. włącznie,
100 zł., jeżeli jest dokonana po dniu 5 czerwca 2009 r.
Osoby powyżej 60 roku życia otrzymują możliwość zwolnienia z opłaty startowej.
Wpłaty należy dokonywać na konto: Bank Spółdzielczy w Toruniu nr 83 1610 1188 0026 2059 2000 0001 lub w Biurze Maratonu

Dzięki...
http://www.polturbo.pl Turbosprężarki sprzedaż regeneracja.

Awatar użytkownika
roxan
Pięciokółkowiec 80mm
Moje rolki: Powerslide Vision
Jeżdżę od: 17 maja 2007
Kontakt:

Post autor: roxan » pn kwietnia 13, 2009 6:51

bj43 pisze:W regulaminie maratonu zamieszczono następujący tekst: "Uwaga rolkarze! 700 m trasy przebiegać będzie drogą brukowaną".
Czy ktoś, kto mieszka w pobliżu sprawdzał przejezdność tego odcinka na rolkach? Jaki to jest bruk?
http://torunski.maraton.pl/fusion/galer ... G_5766.jpg

Monik
Czterokółkowiec

Post autor: Monik » wt kwietnia 14, 2009 1:35

Ten bruk na trasie, to zupełnie inna kostka niż ta sprzed dwóch lat na Nowym Rynku. Postaram się zrobić zdjęcie i wkleić. Teraz przyjdzie nam jechać po śliskiej, przedwojennej kostce. Może uda się ominąć ten fragment trasy jadąc chodnikiem/ścieżką rowerową. Sprawdzę to jeszcze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » pn kwietnia 20, 2009 11:57

Monik pisze:... Może uda się ominąć ten fragment trasy jadąc chodnikiem/ścieżką rowerową. Sprawdzę to jeszcze.
Podobno jest pomysł, aby rolkarzy puścić właśnie śzieżką rowerową.

Sylvan83

Post autor: Sylvan83 » wt kwietnia 21, 2009 10:37

Jezeli dobrze odczytuje trase z mapki na stronie maratonu, to chodzi o ul. Bydgoska w Toruniu, a w takim ukladzie jest to naprawde nieprzyjemny bruk.... z drugiej strony, remont chodnika przy tej ulicy i wytyczenie sciezki rowerowej daje alternatywe. Nigdy tam ulica na rolkach nie jezdzilem, ale rowerem, czy skuterem zawsze wybieralem przejazd rownolegle ul. Krasińskiego.... w odniesieniu do trasy sprzed 2 lat, to chyba taki odcinek pod koniec, kiedy wjezdzalismy obok teatru na starowke (linia startu) i dojezdzalismy do starego rynku (czyli zakret 90 st. w lewo przy jakiejs grajacej orkiestrze) to podobna klasa abstrakcji... Ja tam raczej mega amatorem jestem, ale przejechalem i sie nie wywrocilem... a rolki mialem dramatyczne... zreszta kazdy na mecie kto widzial czym przejechalem trase, to potwierdzal......
W ub roku, to nie odczulem, ze start rolkarzy wycofali, bo kontuzja kolana mi sie przyplatala, i zal mi bylo ze nie pojade, a tak jakos przeszlo... a w tym roku stasznie sie nakrecam na start, bo ostatnie kilometry przez Bydgoskie Przedmiescie, a stad pochodze i tu caly czas mieszkam :D tylko znowu dawno rolek na nogach nie mialem.... choc ostatnio 6lat przerwy, a przed maratonem jedna jazda i dojechalem :D to moze teraz tez sie uda :D
Pozdrawiam

Aha, i witam na forum, bo to w sumie moj pierwszy post tutaj :D

Sylwek

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » śr kwietnia 22, 2009 8:00

Hej, witaj Sylvan - masz jeszcze troche czasu aby pojeździć, a nawet zoorganizować swój komitet powitalny na dzielnicy. Raz dałeś radę, to teraz bedzie juz troche lżej.
Nawet nie ma co sie zastanawiać trzeba ten maraton przejechać!
Potem kwiaty, wizyty w zakladach pracy................

Sylvan83

Post autor: Sylvan83 » śr kwietnia 22, 2009 5:36

Ze trzeba, to ja wiem, nakrecilem sie strasznie... tylko teraz wyzsza matematyka portfelowa - skad wziac rolki, albo raczej - skad wziac na rolki :D bo tamte Rocesy, o plastikowej skorupie, ktore za marki nabylem w 1997 roku juz jako uzywane na brunszwickim flu-markcie, moze i jeszcze by sie do mety dotoczyly, ale juz napewno beze mnie :D I dalsze problemy, jak juz bedzie kasa (optymistycznie) - co kupic?? na jaki rozmiar kol sie porwac?? bo niski but sobie na razie z glowy wybilem.... z tego co tu wyczytalem, to za duzo by mi zeszlo, zeby sie wogole nauczyc na tym jezdzic.... no a z drugiej strony, nie kupie hipermarketow za 150 zeta, bo na przykladzie nart i rowerow (szczesliwie - nie moich, tylko kolegow) - to kasa w bloto... jak juz inwestowac to w cos fajnego i na jakis czas zeby starczylo.... a z trzeciej strony, to nawet zwyklych butow nie lubie przez neta kupowac, a co dopiero taki specjalistyczny sprzet... a sklep znalezc.... itd.... naprawde sie nakrecilem... no i mam zalozenie silne - jak sie uda sprzet zorganizowac - to trza 2 h zlamac.... i wtedy wizyty w fabrykach, wreczanie odznak wzorowego przodownika pracy i 300% normy moje :D
Pozdrawiam
Sylwek

Kondzi
Kontakt:

Post autor: Kondzi » pt kwietnia 24, 2009 4:48

Witajcie. Oriętuje się ktoś jak będzie z dojazdem powroynym do Bydgoszczy dla tych co zostawią tam samochody??
Pozdrawiam!!
Konrad

bj43
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm

Post autor: bj43 » sob kwietnia 25, 2009 6:47

Kondzi pisze:Witajcie. Orientuje się ktoś jak będzie z dojazdem powrotynym do Bydgoszczy dla tych co zostawią tam samochody??
Sytuacja jest podobna do tej, jaka była w Gdańsku. Większość osób wróciła kolejką do Gdyni lub miała dodatkowego pasażera z prawem jazdy, który zajął się sprowadzeniem auta do Gdańska. Nic nie stało jednak na przeszkodzie, aby autobusy przewożące bagaż na metę powróciły po maratonie do miejsca startu zabierając chętnych.
Jeśli bagaż z Bydgoszczy do Torunia też będzie wieziony autobusami, sprawa jest możliwa do załatwienia. Chętni do takiej przejażdżki powinni wysłać maile do Organizatora i przedstawić problem. Jeśli byłaby taka możliwość, to odpowiedni zapis powinien pojawić się w regulaminie imprezy lub informacjach na stronie www maratonu.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Marek
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Marek » sob kwietnia 25, 2009 11:41

Kondzi pisze:Witajcie. Oriętuje się ktoś jak będzie z dojazdem powroynym do Bydgoszczy dla tych co zostawią tam samochody??
do bydgoszczy jest dobre połoczenie pks

Sylvan83

Post autor: Sylvan83 » pn kwietnia 27, 2009 6:20

Zbyhoo pisze:
Monik pisze:... Może uda się ominąć ten fragment trasy jadąc chodnikiem/ścieżką rowerową. Sprawdzę to jeszcze.
W ub. tygodniu byłem sie zgłosić, i organizator mówił, że puszczą nas tą ścieżką/chodnikiem.

Start na Mostach Warszawskich w Bydzi, także centrum nam odpada, a w Toruniu właśnie ul. Bydgoska, dla nas ścieżką rowerową (tylko np. na wysokości ogrodu zoobotanicznego to jeszcze nie zrobili, a na ulicy kostka taka, ze... a potem Bulwarem - czyli tak czy inaczej Bydgoską/Chopoina trzeba przekroczyć (czyt. ostra redukcja prędkości na rolkach), a finisz powiedział, że prawdopodobnie na Nowym Rynku, czyli jak 2 lata temu... tylko nie wiem ktoredy z bulwaru na rynek nas puszcza....

Pozdrówki
Sylwek

Awatar użytkownika
grgur
Ścigant 4x110mm

Post autor: grgur » wt kwietnia 28, 2009 10:03

Sylvan83 pisze:
Zbyhoo pisze:
W ub. tygodniu byłem sie zgłosić, i organizator mówił, że puszczą nas tą ścieżką/chodnikiem.

Start na Mostach Warszawskich w Bydzi, także centrum nam odpada, a w Toruniu właśnie ul. Bydgoska, dla nas ścieżką rowerową (tylko np. na wysokości ogrodu zoobotanicznego to jeszcze nie zrobili, a na ulicy kostka taka, ze... a potem Bulwarem - czyli tak czy inaczej Bydgoską/Chopoina trzeba przekroczyć (czyt. ostra redukcja prędkości na rolkach), a finisz powiedział, że prawdopodobnie na Nowym Rynku, czyli jak 2 lata temu... tylko nie wiem ktoredy z bulwaru na rynek nas puszcza....

Pozdrówki
Sylwek
Dziwi mnie to,że maraton tuż , tuż , a jest tak dużo słów "może". Ciekawe jaki atest ma trasa,która MOŻE przebiegać będzie tędy , a MOŻE tamtędy. Czy ktoś mógłby mi podać nr telefonu do biura organizatora (na stronie zawodów przewidziany jest tylko kontakt per mail) , bo chciałbym spytać o możliwość startu na wrotkach osób niepełnoletnich-tj. mojej córki :?:

Awatar użytkownika
bayya
Szybszy niż Chuck Norris na 4x110mm
Moje rolki: Simmons Racing Tarrega 4x100
Jeżdżę od: 01 kwie 2007
Kontakt:

Post autor: bayya » wt kwietnia 28, 2009 10:10

Szkoda, że maraton Toruński pokrywa się z Mistrzostwami Polski... :(
To będzie trudny wybór... czy jechać do Torunia czy do Słomczyna...
:wink:
Pozdrawiam Basia

Obrazek

BIURO PROJEKTOWE
BAJA PROJECT
www.bajaproject.pl

trust_no_one
Czterokółkowiec

Post autor: trust_no_one » śr kwietnia 29, 2009 8:49

Kondzi pisze:Witajcie. Oriętuje się ktoś jak będzie z dojazdem powroynym do Bydgoszczy dla tych co zostawią tam samochody??
Znalazłem coś przeglądając forum biegowe:

1. Natomiast jeśli chodzi o autobusy zapewniające uczestnikom dojazd do Bydgoszczy po ukończeniu biegu - nie ma potrzeby się martwić Z cała pewnością wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik:)
2. Start maratonu miałby nastąpić o godz. 10-tej, zawodnicy będą dowożeni na start z Torunia. Zapisy do maratony tylko w Toruniu(nie będzie możliwości zapisania się na starcie w Bydgoszczy). Ostatni autobus na start z Torunia o godz. 8:50
3. Organizator zapewnia transport miedzy miastami. Całe biuro znajdowac sie bedzie w Toruniu, zawodnicy zostana przewiezieni na start do Bydgoszczy, po biegu natomiast bedzie mozliwosc darmowego przejazdu pociagiem do Bydgoszczy
50°05'46.29" N
18°41'50.58" E

Monik
Czterokółkowiec

Post autor: Monik » pn maja 04, 2009 7:53

Właśnie pojawiła się informacja, że biuro zawodów zostanie otwarte także w Bydgoszczy :D Póki co brak jednak szczegółów.

http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 3&bieganie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toruń Maraton i inne zawody - historia i najświeższe informacje.”