Więc w domu będę moje twisterki ździerał,
Mocno szkoda, bo jak dzisiaj zobaczyłem pogode za oknem ... ghghghghg
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Kod: Zaznacz cały
Do FR2 na pewno można założyć soul platy, do Twistera jeszcze nie sprawdzałem czy pasują. FR2 to już ma.Twoim preferencjom odpowiadają: Twistery, SEBY z serii FR, FILE NRK, Powerslide Imperial. Bierz te które będą leżały najlepiej na nodze - nie sugeruj się rozmiarem. Nie dość że każdy producent, a czasem każdy model ma inną rozmiarówkę, to jeszcze każda stopa jest inna. Rolki trzeba przymierzyć jeśli nie chcesz niemiłych niespodzianek.honey pisze:Witam
Podczepię się do tematu bo równiez stoję przed wyborem rolek, jednakże mierzę w Twistery80 lub Fusion84. Dotychczas jeździłem na Spark84 typowo rekreacyjnie, ale zaczynam czuć niedosyt. Mam zamiar otrzeć się o slalom (chociarz nie wiem czy mi się spodoba) na pewno urban (bez większych szaleństw przynajmniej na początku), a zarazem nie chcę rezygnować z przejażdżek rekreacyjnych. Wybór 2 powyższych padł po przeczytaniu postów na różnych forach internetowych. Proszę doświadczonych rolkarzy o podpowiedż, które ewentulnie spełnią moje oczekiwania. Naczytałem się równierz o rozmiarach. Moje Sparki są w rozm 44,5 -295mm ale mają jakieś 3-5 mm luzu między palcem a butem (wiem,że freestylowe rolki dobiera się na styk), a co z wielkością skorupy, jakieś róznice przy rozmiarze 44 a 44,5? Ostatnie pytanie dotyczy dł szyny w Twisterach podobno przy rozmiarze 44,5 (szyna 243) kółka chowają się pod czubek buta, czy to utrudnia znacząco jazde?
Dziękuję za wszelkie sugestie
P.S
Po długich tygodniach walki z żoną wkońcu przełknęła wydatek na nowe rolki, a jak wiadomo zdanie kobiety zmienia się szybciej niz zadłużenie narodowe więc muszę kuć żelazo póki gorące. Proszę o w miarę szybkie sugestie
Pozdrawiam
Piotr