Posiadam sprzęt OXELO przez większość z Was z pewnością uznawane za wersję demonstracyjną rolek
Starłem kółka, potrzebny mi nowy zestaw. Każda z szyn pomieści 4 szt. w rozmiarze 80mm. Myślę, że wejdą 82mm, ale nigdzie nie potrafię takich spotkać. Istnieją?
Jeżdżę zasadniczo po mieście, chodniki, kostka brukowa, asfalt. Przeważnie szybko, czasem poskaczę ze schodów, czasem gdzieś po parkingach zgłębiam tajniki szybkiego manewrowania grając w gonitwę z ludźmi dużo lepszymi ode mnie, kółka nie mają tam łatwego życia. Z racji planów wakacyjnych rolki często będą wykorzystywane do jazdy turystyczno-rekreacyjnej. Mam 192cm bez rolek i ważę 85kg.
Nawiązując do powyższego, kółka powinny być naprawdę uniwersalne. Myślałem o twardości 85. Tak, żeby zoptymalizować komfort jazdy i maksymalnie wydłużyć ich żywotność. Początek kariery zawodowej wymusza na mnie ekonomiczne rozwiązania, więc nie szukam sprzętu dla profesjonalistów. Jestem w stanie wydać więcej, jeśli w zamian otrzymam dużo lepszą jakość produktu. Aktualne kółka wytrzymały nieco ponad 1 sezon. To standardowa żywotność? Wolałbym coś co wytrzyma dłużej - każda zmiana wymusza korektę techniki, tak mi się wydaje. O ile dla zaawansowanych nie ma to dużego znaczenia, mi zmiana konfiguracji sprzętowej odbiera nieco pewności siebie. Łożyska mam w pełni sprawne.
Proszę o podpowiedź co powinienem kupić, żeby być zadowolonym z efektu.