zico pisze:
I jeszcze pytanie - jaki Annasq ma rozmiar stopy? Pewno 39

Raczej nie będzie "szczęśliwą" posiadaczką tańszego modelu. Dlaczego? Bo ma być produkowany dopiero od 40 rozmiaru wzwyż.
Z Katalogu:
Hawk na szynie 231mm 36-42
Hawk na szynie 243 40-46
Hawk Pro 231 38-41
Hawk Pro 243 42-46
Oczywiście tak jak piszesz trzeba jeszcze sporo poczekać zanim zacznie się oceniać tę rolkę, bo jej jeszcze fizycznie na półkach sklepowych nie ma.
zico pisze:
1) na temat butów zdania są podzielone. Osobiście nie widziałem pękniętego buta FRX, a nowego Metro po jednym dniu jazdy już tak.
Herb pisze:
To że widziałeś pęknięta skorupę w Metro, a nie widziałeś w FRX, nie znaczy że FRX tak się zepsuć nie potrafią. Ja widziałem FRX z następującymi defektami: pęknięta skorupą, pękniętym cuffem, pękniętą szyną i zerwanym nitem od cholewki. Wszystko w jednej parze.
zico pisze:
Możemy się tutaj przekomarzać, ale jest jedna różnica Herb - gdzieś tam widziałeś, gdzieś tam słyszałeś.
Osobiście miałem na nogach Metro i Seby. Trzymanie stóp w Sebach jest o wiele lepsze niż w Metro.
Czyli jak Ty piszesz, że widziałeś jakieś defekty to jest dobrze, a jak ktoś inny źle?
zico pisze:
te wszystkie modele, łącznie z serią Seba FR mają świetne trzymanie w okolicach śródstopia oraz palcach - a to ma kolosalne znaczenie w SLALOMIE.
Śródstopie się zgodzę ale gdyby trzymanie w palcach miało tak ogromne znaczenie, to nikt nie jeździłby w Igorach. Stopa ma siedzieć na miejscu, szczególnie pięta, na nią najbardziej należy zwracać uwagę podczas przymiarki. Warto stanąć na przednich kołach we wszystkich mierzonych rolkach (po solidnym związaniu) i sprawdzić na ile pięta podnosi się do góry. W rolkach ze skorupą zawsze trochę się oderwie, ale im mniej tym lepiej.
AnnaSq pisze:
W tej chwili za bardzo nie mam możliwości przymierzenia ani Seby ani Metro więc ciężko jest mi zdecydować ;] W Krakowie będę niebawem i jeśli zamówiłabym to mogłabym przymierzyć metro w rozmiarze 41 ale dalej nie miałabym porównania z Sebą... chyba że znajdę jeszcze jakiś sklep stacjonarny Kraków/Rzeszów gdzie mieliby rozmiary...
Ale co jak co których bym nie kupiła to na pewno będą lepsze od tych które obecnie mam, a są wiekowe i przede wszystkim za duże...
Może się uda od ludzi przymierzyć odpowiednie rozmiary, w Krakowie i Rzeszowie jest dużo osób jeżdżących slalom/free i posiadających Metro lub Seby z rodziny FR. Zapraszam na błonia.