Zapraszam zainteresowanych na długi trening zarówno fitnesowcó jak i ścigaczy. Po drodze do grupy możemy zapraszać innych jeszcze nie zorganizowanych wymiataczy.
Korzystajmy z ostatnich dni lata.
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Jakieś 30 lat temu, kiedy płozy wrotek jednośladowych były do Polski sprowadzane z ZSRR i składały się z 3 znitowywanych ze sobą części po zwenętrznej i wewnętrznej stronie buta, przyszło mi do głowy, jak by tu zrobić płozy na długość panczen. Jednak z powodu braku zaplecza, pomysł nie wypalił. Jeśli chodzi o kółka, to w ostatnich latach najpierw płóz 5 kólkowych MAPLE używałem z 4 kółkami, bo zabrakło mi wkrętów (wyrobiły się). Rok później czy 2 pokazałay się płozy do jazdy szybkiej podobnej długości jak 5 kólkowe, tylko że na 4 kółka 90mm lub 100mm. Potem gdy weszła moda na kółka 100mm, nie miałem kasy na płozy 4x100mm więc wypiłowałem w środku płóz szczeliny nad środkowymi kółkami i tak uzyskałem możliwość zamontowania 3 kółek 100mm w płozach 5x80mm. Na tych 3 kółkowych płozach wygrałem 2 lata temu MP weteranów w maratonie w Tomaszowie Lubelskim i w tym roku w Łomży. Sory że dostałem za to Puchar, bo 2 koledzy weterani zgłosili się do zawodów jako seniorzy i ktoś się co nieco nie połapał w tych niuansach tylko spojrzał na wpisaną kategorię przy wynikach. Wracając do tematu, proponuję chętnym do eksperymentów wyjąć po jednym kółku z płóz 4 kółkowych i pomierzyć stoperem czasy na testowym odcinu, a potem porównac z czasami na 4 kółkach. Byłby to ciekawy materiał na pracę dyplomową któregoś ze studentów AWF. Kiedyś zrobiłem w domu przystawkę klapową do tych płóz, ale była za delikatna i całość była za wysoka nawet przy kółkach 80mm więc zrezygnowałem z tej przeróbki. Jako pierwszy w Polsce zamonowałem własnoręcznie chyba 3 lata temu paski rzepowe na butach łyżwiarskich MAPLE z powodu przerwania się kilku dziurek na sznurówki i z chęci skrócenia czasu zakładania i zdejmowania butów w czasie triathlonu łyżwiarskiego. Potem poszli w moje ślady niektórzy zawodnicy. Kiedy spytałem Pana Prusa czy by mi zrobił takie coś fachowo, stwierdził że nikt tak nie robi to po co? W końcu zagraniczni producenci zaczęli robić takie buty.WFH pisze:Odwiedza on chyba takze to forum, moze sie ujawni. Ma tez wlasna strone o lyzwiarstwie i rolkach http://www.erkon.???(dokladnego adresu nie pamietam, moze ktos poda)Piotr B pisze:widać tego Pana na filmie z MSolidarnościLTM pisze: Też Go kiedyś widziałem!! "starszy facet(ok 60)" to Roman K. jest bardzo uparty i ambitny. Zobaczyć Go można na zawodach wrotkarskich, jak i łyżwiarskich!! Znany jest z udoskonalania swojego sprzętu!!(np. nowy model wrotek 3x100mm.)
http://video.google.com/videoplay?docid ... lidarnosciromanwrotkarz pisze: A propos filmu z Maratonu Solidarnośći 2006 - czy może ktoś podać link na stronę z tym filmem?
Dzięki wielkie. Fajnie że ktoś nagrał ciekawe fragmenty tego maratonu. Może ktoś ma link do przejazdu po bruku na Starym Mieście w tymże maratonie - mam na myśli video animację, bo zdjęcia są ogólnie dostępne.Inso pisze:http://video.google.com/videoplay?docid ... lidarnosciromanwrotkarz pisze: A propos filmu z Maratonu Solidarnośći 2006 - czy może ktoś podać link na stronę z tym filmem?
Najpierw uzupełnij swój profil bo nie wiadomo skąd jesteś (skoro odwiedziłeś ten temat to pewno z Warszawy).Początkujący pisze:Jestem początkującym. Dowiedziałem się o stronie wrotkarstwo.pl przez przypadek. Gdzie się umawiacie? Jak trafić na jakąć grupe, która przyjmie mnie pod swoje skrzydła?