Rozmawiałam dzisiaj z prezesem azs-u Polibudy, panem Wojciechem Weissem, i w związku z tym że powstaje tam sekcja wrotkarska poszukiwani są studenci PP, którzy byliby zainteresowani przynależnością do niej oraz studenci innych uczelni (głównie na terenie Wielkopolski) którzy są zainteresowani np. wspólnymi treningami, rywalizacją. Sekcja powstanie jeśli będzie jakakolwiek rywalizacja ze strony innych uczelni.
Sekcja umożliwi również wyjazdy na obozy szkoleniowe w bardzo niskich cenach, oraz będzie organizować zawody (jeśli będzie duże zainteresowanie to pierwsze Akademickie Mistrzostwa Wielkopolski odbędą się jesienią, poza tym pierwsze zawody na Malcie we wrześniu) oraz jak wspomniał Zico będzie wybudowany tor do łyżworolek (podobno jest już w planach zagospodarowania terenu przy ul. Nieszwskiej, gdzie mieści się m.in. wydz. Architektury.)
Także jeśli są zainteresowani studenci (nie tylko PP) prześlijcie mi na priv następujące dane:
1. Imię i Nazwisko
2. Rocznik
3. Nazwa Uczelni
4. Wydział
5. Rok studiów
6. Jeśli macie to jakieś przykładowe życiówki.
Jak uzbiera się grupka chętnych osób to mam iść do pana Wojtka i będą wówczas załatwaine formalności powstania sekcji.
Jeśli chodzi o osoby już niestudiujące to pan Wojtek powiedział że jeśli tylko będzie zainteresowanie to też da radę coś wymyślić np. z zawodami, obozami itp.