Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Rolfan
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Rolfan » śr lipca 22, 2009 10:48

Dzisiaj byłem pózno pod Casto i wyjezdziłem sie do bólu na wszystkim co mam.
Byly same pary majestatycznie a zarazem romantycznie przemierzające plac.
Widac nabierali kondycji przed jazda figurową... :D
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw lipca 23, 2009 10:09

Ja za to byłem wcześniej z dzieckiem, które zgodnie ze zwyczajem musiało wcześniej kończyć. Zawinęliśmy się zatem po niecałej godzince. Dzisiaj także planuję wpaść pod Casto i też w okolicach 20.

Co do tych romantycznych par to wydaje mi się, że są to typowe fitnesy jeżdżące ciągle tą samą trasą wkoło. Ble... ;)

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » czw lipca 23, 2009 10:59

Praga pisze:typowe fitnesy jeżdżące ciągle tą samą trasą wkoło. Ble... ;)
hehe, a to dobre...typowe fitnesy. Brzmi to niczym jakaś obelga;)

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt lipca 24, 2009 10:14

shiru pisze:hehe, a to dobre...typowe fitnesy. Brzmi to niczym jakaś obelga;)
Wybacz, jestem dość ograniczonym gościem i ciężko mi zrozumieć co może być ciekawego w robieniu po raz czwarty lub piąty tego samego okrążenia (nawet na rolkach). Sam ledwo wytrzymuję jedno kiedy robię rozgrzewkę.

Wracając do tematu wspólnego jeżdżenia to odnoszę wrażenie jakby nam się towarzystwo posypało (lub pospało). Shiru nie ma od tygodnia. Łukasz z Karoliną też jakoś ucichli, że o Lidce i Bartku nie wspomnę. Ewelina przemyka jak widmo - niby jest ale jej nie ma. Jedynie Wojtek to dobra sprawdzona firma, pojawia się co prawda późno i co 2-3 dni ale przynajmniej regularnie.

Ja dzisiaj jak zwykle w okolicach 20, chyba że będzie mokro lub deszcz wygoni do Cerfa. Trzeba zacząć ćwiczyć Backward Stroll'e...

Awatar użytkownika
kmc_
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 0- 4-2009

Post autor: kmc_ » pt lipca 24, 2009 7:43

Czuje sie pominięty:P u mnie ostatnio też ciężko z czasem a że casto daleko to wolałbym podechać na kerfa z tym ze o ile dobrze kojaze to wam tośrednio leży:D może jakiś trip na słoneczne co?;)
Jakie znowu hamulce?

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt lipca 24, 2009 9:43

Widzisz przy aktualnej pogodzie gdzie w każdej chwili z krzaczorów może wyskoczyć burzowa chmurka, wycieczka na słoneczne staje się ryzykowna. Wczoraj jeździłem pod Castoramą 15 minut i przyszedł deszcz - trzeba było sie przenieść pod Carrefour.

Dzisiaj jeździłem w towarzystwie olbrzymiej czarnej chmury od 20 do 21. Potem chmura zbliżyła się niebezpiecznie i zaczęła głośno mruczeć. Zwinąłem się zatem, a ona na złość skręciła sobie w bok i przeszła łagodnie podlewając mój wracający do domu samochód.

Jedyną pozytywną stroną aktualnej pogody są przepiękne widoki - wczoraj olbrzymia pełna tęcza, a dzisiaj ta chmura wyglądała w zachodzie słońca cudnie.

Jutrzejszy dzień prawdopodobnie nie przyniesie przełomu ale odprawiłem dziecko na weekend nad morze i całą sobotę i niedzielę siedzę w domu śpiewając starorzymską przyśpiewkę "wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni..." ;) Jakby co, jestem do dyspozycji

Awatar użytkownika
kmc_
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 0- 4-2009

Post autor: kmc_ » sob lipca 25, 2009 7:55

ja jutro planuje pojeździć troche wczesniej na kerfie. Mysle ze koło godziny 15 ktos chętny?
Jakie znowu hamulce?

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » sob lipca 25, 2009 8:58

może ja się szarpnę...jeszcze nie wiem jak z czasem, ale na pewno sytuacja mi się wyjaśni do tej godziny. Może tylko być problem z ochroną bo w niedziele tam chyba ich szef przychodzi - ile razy byłem w niedzielę, zawsze był jakiś problem z ochroną. Ale jak co to można na casto albo na jakiś inny parking uderzyć.

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » sob lipca 25, 2009 9:52

Praga pisze:
shiru pisze:hehe, a to dobre...typowe fitnesy. Brzmi to niczym jakaś obelga;)
Wybacz, jestem dość ograniczonym gościem i ciężko mi zrozumieć co może być ciekawego w robieniu po raz czwarty lub piąty tego samego okrążenia (nawet na rolkach). Sam ledwo wytrzymuję jedno kiedy robię rozgrzewkę.

Wracając do tematu wspólnego jeżdżenia to odnoszę wrażenie jakby nam się towarzystwo posypało (lub pospało). Shiru nie ma od tygodnia. Łukasz z Karoliną też jakoś ucichli, że o Lidce i Bartku nie wspomnę. Ewelina przemyka jak widmo - niby jest ale jej nie ma. Jedynie Wojtek to dobra sprawdzona firma, pojawia się co prawda późno i co 2-3 dni ale przynajmniej regularnie.

Ja dzisiaj jak zwykle w okolicach 20, chyba że będzie mokro lub deszcz wygoni do Cerfa. Trzeba zacząć ćwiczyć Backward Stroll'e...
A my byliśmy w czwartek z Lidką i Bartkiem o 20 myślałem że będziesz jak co dzień i nawet nie dzwoniłem :(

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn lipca 27, 2009 6:47

Kto dziś chętny ? o 19.30 będziemy na Casto :D

Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa » pt lipca 31, 2009 10:59

Witajcie! jestem tu nowa :) . Az pozazdroscic Wam tak dobrej zabawy. Niedawno przeprowadziłam się do Szczecina (co prawda nie z daleka bo z Polic ale jednak). mam "jakies" rolki na ktorych teraz siada tylko kurz a chetnie bym ich poużywała :) Zastanawialam sie gdzie mozna pojezdzic az trafilam na to forum i widze, ze miejsc nie brakuje specjalnie.
Ogladajac filmy z Waszymi wyczynami to stwierdzam, ze baaaaardzo duzo mi brakuje ale ja pojezdzilabym z przyjemnoscia raczej rekreacyjnie 8) chetnie sie do Was czasem przylacze.....
pozdrawiam,
Kasia.
Doświadczenie powiększa naszą mądrość,
nie zmniejsza jednak naszej głupoty

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt lipca 31, 2009 11:57

Witam nową :) Obecnie jeździmy głownie pod Castoramą. Asfalt jest tam znośny. Jakbyś miała ochotę wpadnij. Zwykle w okolicach 21 można spotkać rolkarzy. Nas poznasz po kubeczkach. Gdybyś miała ochotę spróbować slalomu lub o cokolwiek zapytać to podjedź - nie gryziemy ;)

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » ndz sierpnia 02, 2009 11:28

Kasiaaa pisze:Ogladajac filmy z Waszymi wyczynami
hehe wyczyny to chyba mocno powiedziane. Witam również serdecznie. Dzisiaj jakiś mały miting? Wczoraj pierwszy raz od 2 tygodni jeździłem i nie ukrywam, że apetytu sobie narobiłem na dzisiaj...tym bardziej, że nie wiem jak będę z czasem stał w tygodniu.

btw..w taki dzień ja dzisiaj za Arkonką mi się ckni...

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » ndz sierpnia 02, 2009 12:37

Dzisiaj powinienem być w okolicach 20. Wcześniej dla mnie na parkingu jest za dużo słońca, które strasznie "masakruje" gorącem.

EDIT: Mimo 20 coś dziwnego stało się z pogodą. Wiatr ucichł zupełnie, temperatura nie spadła i było potwornie duszno. Po 20 minutach byłem już cały mokry. Jedyne co mnie trzymało na parkingu to topniejąca w zastraszającym tempie resztka wody mineralnej i super towarzystwo. Okazało się, że zjachało nas kilku. Ze starej sprawdzonej gwardii był Marcin, Damian i Łukasz. Pozatym mieliśmy gości w postaci Taty z dwoma synami - "kaskaderami" (czuję że Paweł w tym tempie zedrze ochraniacze do końca następnego tygodnia ;) ). Był też niezidentyfikowany młody człowiek i drugi nieco starszy ale równie niezidentyfikowany bo imienia tradycyjnie nie zapamiętałem. Dopisało także towarzystwo krążących.

Na wtorek nieśmiało planujemy powygłupiać się w skateparku nad Miedwiem w Zieleniewie. Początek w okolicach 19. Ja raczej wpadnę bo na skateparku jeszcze nie jeździłem.

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » wt sierpnia 04, 2009 9:52

podeślijcie info na forum co z dzisiejszym wyjazdem...ja nie brałem betów do pracy bo z rana pogoda nie była za ciekawa - będę wiedział czy zrywać się wcześniej czy też nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”