Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Re: Szczecin-rolki

Post autor: zico » pt marca 19, 2010 7:13

Co do powyższego zakazu - wydaje mi się, że dotyczy on tych osób, które niszczą krawędzie murków.
Wy jeździcie sobie tylko po płaskim - zapytajcie się o to, bo może się okazać, że będziecie mogli jeździć.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 01 paź 2009

Post autor: mxc » pt marca 19, 2010 10:22

Witam wszystkich po wielkiej przerwie, a przede wszystkim Adama.

No to znak na Arkonce mi się zdecydowanie nie podoba. To coś co może nas zdenerwować . hmmmmm
Ja jako amator rolkowy, poczułem dziś ciepło w naszym mieście i wreszcie wszedłem na forum po zimowej przerwie. Chociaż powiem szczerze, że Praga mnie niejednokrotnie namawiał na łyżwy, ale .... hmmm. Niestety, ale dzięki Praga :-)

Poczułem ciepło i złapałem bakcyla na rolki, tak jak kiedyś Casto, albo i zresztą najlepiej Arkonaka, ale tu zonk!!!
Na dzień dzisiejszy na moje nieszczęście odezwał się mój kręgosłup zepsuty (boli!!!), który już chyba nigdy nie będzie nowy, ale mam chęć na rolki. Oczywiście zakwasy są pewne i przeforsować się można szybko.
Czy ktoś planuje jakąś wiosenną rozgrzewkę przed sezonem? No nie wspomnę o tych, którzy tępili swe łyżwy, oni są wprawieni itd....
Witam w nowym sezonie
Laik Maćko

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » sob marca 20, 2010 12:06

Według mnie trzeba w poniedziałek wyjaśnić o co chodzi z tym zakazem. Czy dotyczy deskorolkarzy, czy łyżworolkarzy. Wygląda to trochę jakby jakiś deskorolkarz zamalował na zakazie litery "Desko" i przez to narobił nam bigosu. Gdyby jednak okazało się, że nam również nie wolno korzystać z niecki, będzie niesmacznie. Jedyna rodzinna miejscówka w Szczecinie pójdzie w pizdu. Zastanawiam się od dłuższego czasu czy nie uderzyć do "Rowerowego Szczecina" i zacząć lobbować przy okazji za utworzeniem miejsca do jeżdżenia na rolkach w Szczecinie bo w tej chwili jest z tym totalna bryndza.

Mamy Castoramę przy Ku Słońcu po godzinie 20-21. Ostatnio jednak zaczęli wyłączać światło o 21. Mam nadzieję, że po zmianie czasu wszystko wróci do normy. Zresztą teraz mam tam daleko (przeprowadziłem się). Bardzo fajnie jeździło mi się z Marcinem we czwartek na Wałach Chrobrego. Nie jestem sobie jednak w stanie wyobrazić w tym miejscu więcej niż kilku rolkarzy jednocześnie bo jest tam dość duży ruch pieszych. Sam mam bardzo fajną miejscówkę (krytą i odkrytą) na parkingu przy Starej Cegielni (tam teraz mieszkam) oraz na przyległej obwodnicy śródmiejskiej gdzie można sobie pojeździć po prostej.
Jest parking przy Netto koło Łukasza i Karoli i świetne boisko na prawobrzeżu - nie jeździłem też jeszcze tam na nowym skateparku. Jak uszyją mi się ochraniacze (KRK Masochist ;) ) z chęcią porozbijam się po mieście z Łukaszem :)
Z dalszych miejscówek mamy trasę za granicą, którą odkryła Lidka. Ktoś tam jeszcze jeździ w Gryfinie. Myślę jednak, że te miejsca nie nadają się do codziennego śmigania.

Generalnie jestem otwarty na propozycje.

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: karola&łukasz » sob marca 20, 2010 3:23

Gdyby drogi rowerowe były by tak jak powinny być asfaltowe a nie z polbruku to można by było chociaż po prostej pojeździć a z Arkonką będzie pewnie tak że nikogo tam nie wpuszczą bo jak zrobią ustępstwo to wszyscy się wtoczą :evil:

Lika
Czterokółkowiec
Moje rolki: Rollerblade Twister '09
Jeżdżę od: 15 wrz 2009

Post autor: Lika » sob marca 20, 2010 3:24

Witam
ja też budzę się z zimowego snu.
Gdyby był ktoś chętny do wspólnego śmigania - zgłaszam swoją gotowość do działania :)

pozdrawiam
rock & rolki :D

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » sob marca 20, 2010 5:08

Praga pisze:Wygląda to trochę jakby jakiś deskorolkarz zamalował na zakazie litery "Desko" i przez to narobił nam bigosu. Gdyby jednak okazało się, że nam również nie wolno korzystać z niecki, będzie niesmacznie
Tak na serio, to z bliska wygląda to tak, jakby tą tablicę postawili najtańszym kosztem. Tablica jest z demobilu, albo z jakiegoś skup złomu wyciągnieta i masz rację, że ma zamalowane/odklejone literki "desko-", ale niestety na dole ma też odklejony napis Spółdzielnia Mieszkaniowa "Jakaś Tam" (nazwy nie pomnę).
Tak więc tu chodzi jednak o zakaz jazdy na rolkach, a sama tablica jest zrobiona w wersji max oszczędnościowej :(

Ciekawe, czy postawią dodatkową tablicę, jak Wojtek się pojawi na swoim waveboardzie (tej dziwnej skrętnej desce z kółkami od rolek), tyle że takiej tablicy to już z demobilu raczej nie wyczarują :-)

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » sob marca 20, 2010 5:47

Wszystko co jeżdzi jest na rolkach i tak to można interpretować.
Myslę, że jedynym wyjsciem jet napisanie petycje do miejscowej gazety.
Dla mnie ten zakaz jest zupelnie nieuzasadniony.
Przypomne, że rok temu na Arkonce byla awantura zakończona sprawą sadową z powództwa straży miejskiej dot. opalania się w topless. Ale tu strażnicy przegrali. Czy w sprawie przedmiotowego zakazu ma byc podobnie? :(
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
kmc_
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 0- 4-2009

Post autor: kmc_ » ndz marca 21, 2010 12:47

Zluzujcie poślady:D Nie bedzie zadnego dymu, nie ma szans. Zakaz dotyczy deskorolek z tego względu na to że psują krawędzie murków. A to ze ktoś zmazał napis "desko" nie znaczy ze nie można jeździć na rolkach. Pozatym zobaczymy tam kogoś pilnujacego może raz na milion lat. A jak nie to ja go załatwie prawniczym bełkotem:D We wtorek planuje odwiedzić arkonke, zapraszam wszystkich:)
Jakie znowu hamulce?

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec

Post autor: mxc » ndz marca 21, 2010 6:53

Witam
Dziś byłem z ciekawości zobaczyć na Arkonkę i parę osób już jeździło w około basenu, a jeden młody chłopiec jeździł po niecce.
Kiedy już wychodziłem z terenu basenu zauważyłem, że podjechał samochód jakiejś firmy ochroniarskiej i zagadałem z nim tzn. moje pytanie brzmiało czy można jeździć na rolkach po niecce?
ON: ".. że chyba ...... nie wiem, ale chyba można..." A ja na to, że tam jest tabliczka dotycząca deskorolek tzn. zakazu. ON: " to chyba na deskorolkach nie można jeździć, a na rolkach, raczej można." dodał "o widzę że zmienili godziny zamknięcia bo było do 16.00, a jest do 20.00" :lol:
Przyjechał chyba zamknąć bramkę i więcej go chyba nic nie interesowało, także uważam, że ochrona ma to głęboko w d..ie :lol:
Pozdrawiam

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pn marca 22, 2010 11:48

kmc_ pisze:...We wtorek planuje odwiedzić arkonke, zapraszam wszystkich:)
W czwartek o 17:00 znowu jeździmy z Marcinem na Wałach. Zapraszamy wszystkich. Jeśli frekwencja dopisze i zrobi się ścisk w alejkach, możemy się przenieść na Plac Solidarności i pojeździć pod aniołem. Prognoza pogody jest bardzo obiecująca, będzie ciepło i słonecznie.

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec

Post autor: mxc » pn marca 22, 2010 7:02

Sezon u mnie otwarty. Dziś z córką poszliśmy sprawdzić jak się miewają nasze rolki.

Tak wygląda ścieżka rowerowa przy ulicy Przyjaciół Żołnierza i pierwszy kontakt z podłożem. :-)
Jest dosyć fajne podłoże, ale są jeszcze pozostałości po piasku sypanym na śnieg. No i mogłoby być troszkę szerzej.

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kmc_
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 0- 4-2009

Post autor: kmc_ » pn marca 22, 2010 10:40

Ja swoich jutrzejszych planów nie porzuciłem więc jeśli ktoś zechce mi towarzyszyć jutro na arkonce to serdecznie zapraszam:) Myśle ze ok 12 już bede jeździć:)
Jakie znowu hamulce?

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » wt marca 23, 2010 6:56

Jeszcze zima się nie skończyla!
Dzisiaj o 12-tej na Gubałówce

http://img121.imageshack.us/img121/1949/obraz083as.jpg

P.S. W czwartek o 15-tej wybieram się do Schwedt. Ktoś chetny?
Pozdrowienia

homar

Post autor: homar » czw marca 25, 2010 11:30

witam,

Jestem w Szczecinie od niedawna i Wasze forum przydało mi się szybko rozeznać w możliwościach, które... są duuuużo mniejsze od warszawskich.
Jutro planuję z koleżanką debiut na Arkonce - Piątek 17.00-18.00. Napiszcie czy ktoś chętny - sprawdzę forum pt koło 16ej

Apropos aktywności promocynej rolkarstwa, pomyłsy skopiowane z Wawy:
1/
połączenie sił z rowerzystami - dołączenie do nich w ramach masy krytycznej - ostatnie piątki miesiąca - jutro tj pt 18.00 pl. Lotników
http://echo.szczecin.pl/imprezy-03,14-4 ... yczna.html
http://krytyczna.prv.pl/
2/
przy okazji imprez biegowych np. półmaraton gryfa - w wawie zawsze bierze udział sporo rolkarzy

Marcin

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt marca 26, 2010 9:23

Witaj,
Zdajemy sobie sprawę, że w Szczecinie nie ma dobrej infrastruktury rolkowej. Na nierówne chodniki narzekają nie tylko rolkarze ale i deskorolkarze. Arkonka jest fajna ale straciła kompletnie atrakcyjność dla mnie po tym jak ostatnio Marcina wyrzucił stamtąd jakiś żul udający dozorcę. Można jeszcze jeździć dookoła ale podobnie jak siłownia, jazda po prostej jest dla mnie nudna. Możliwe, że w weekend nie będą wyganiać rolkarzy z niecki - rzadko wtedy jest tam ktoś z obsługi. Jak w sobotę nie będzie padać może się tam wybiorę z córką - w najgorszym razie skończy się na spacerze.

Jeżeli chodzi o promowanie rolkarstwa, mimowolnie trochę się tym z Marcinem zajmujemy jeżdżąc na Wałach Chrobrego. Czasem usłyszy się jak przechodząca para mówi "Kochanie, a może kupimy sobie razem rolki...", a czasem z grupy dresów "co to kur... za lambada ?" ;) Masy krytyczne to również dobry pomysł ale w moim przypadku odpadają ze względu na to, że w piątki zwykle do późna pracuję. Może pomoże reszta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”