Oj. Pogoda dziś jest niezbyt obiecująca. Jeśli we wtorek o 16 nadal będzie mokro, a co gorsza nadal będzie padał deszcz, to proponuję potrenować na Kerfurze
Szczecin-rolki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
-
Lika
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Twister '09
- Jeżdżę od: 15 wrz 2009
Re: Szczecin-rolki
No to do wtorku!
Oj. Pogoda dziś jest niezbyt obiecująca. Jeśli we wtorek o 16 nadal będzie mokro, a co gorsza nadal będzie padał deszcz, to proponuję potrenować na Kerfurze
. Jeśli pogoda dopisze -Wały, jesli niet to mnie i Oliwkę z pewnością będzie można spotkać w Kerfurze na drugim piętrze parkingu.
rock & rolki 
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
A jak będzie sucho to ja planuję byc 21:30 przy Casto.
W niedzielę bylem na Arkonce i przepraszałem sie z rolkami po lyżwach. Zachcialo mi sie piruetu i po drugim obrocie zaglebiłem plecami o beton. I co? I nic. Upadki mam jednak opanowane
beton na Arkonce jest z roku na rok co raz bardziej dziurawy, Wracając spotkałem Pragę który tam sie kierował wraz z rodziną. Nie widzialem entuzjazmu w jego wyrazie twarzy, zreszta nic nie pisze jak tam było a lubi pisać 
W niedzielę bylem na Arkonce i przepraszałem sie z rolkami po lyżwach. Zachcialo mi sie piruetu i po drugim obrocie zaglebiłem plecami o beton. I co? I nic. Upadki mam jednak opanowane
Pozdrowienia
Czuję się wywołany do tablicy. W niedzielę na Arkonce byłem jak Rolfan zauważył z rodziną. Mój niedzielny entuzjazm zgubiłem razem z siłami rano na basenie. Z rodziną jest fajnie. Rodzina nie jest w stanie wytrzymać na rolkach zbyt długo i intensywnie i to mnie jeszcze trzymało wtedy przy życiu 
Wybacz Rolfan nie zgodzę się z Tobą do końca. Wydaje mi się, że ten beton na Arkonce jakoś nie specjalnie się zużywa. Ciągle świetnie się na nim jeździ. A na Arkonce byliśmy z Marcinem dzisiaj. Umówiliśmy się na 16:30 na Wałach. W okolicach 17:00 przyjechała Lika i stwierdziliśmy, że zmieniamy "lokal". Wybór padł na Arkonkę choć pogoda raczej nastrajała do odwiedzenia jakiegoś parkingu. Jesteśmy jednak hardkorami i zdecydowaliśmy się na skok przez płot. Na miejscu okazało się, że mimo godziny 17 z minutami Arkonka jest otwarta i mogliśmy spokojnie wjechać. Jeździło się cudnie jak to na Arkonce. Cisza, spokój, przyroda i przestrzeń. W końcu się przełamałem i nauczyłem się po kilku szlifach na chodniku, wyskakiwać z basenu. Około 19 kiedy pomału się zwijaliśmy w nagrodę wyszło słońce i zrobiło się pięknie. Przypomniały mi się stare czasy (aż sprzed roku). Rolki to jest to
Wybacz Rolfan nie zgodzę się z Tobą do końca. Wydaje mi się, że ten beton na Arkonce jakoś nie specjalnie się zużywa. Ciągle świetnie się na nim jeździ. A na Arkonce byliśmy z Marcinem dzisiaj. Umówiliśmy się na 16:30 na Wałach. W okolicach 17:00 przyjechała Lika i stwierdziliśmy, że zmieniamy "lokal". Wybór padł na Arkonkę choć pogoda raczej nastrajała do odwiedzenia jakiegoś parkingu. Jesteśmy jednak hardkorami i zdecydowaliśmy się na skok przez płot. Na miejscu okazało się, że mimo godziny 17 z minutami Arkonka jest otwarta i mogliśmy spokojnie wjechać. Jeździło się cudnie jak to na Arkonce. Cisza, spokój, przyroda i przestrzeń. W końcu się przełamałem i nauczyłem się po kilku szlifach na chodniku, wyskakiwać z basenu. Około 19 kiedy pomału się zwijaliśmy w nagrodę wyszło słońce i zrobiło się pięknie. Przypomniały mi się stare czasy (aż sprzed roku). Rolki to jest to
-
9fingerjoe
- Moje rolki: K2
- Jeżdżę od: 0- 0-2110
hmmpf... jednak nie udalo mi sie dzisiaj wyrwac, mialem sporo do ogarniecia. Ale w czwartek mam wolne
Moze moznaby sie spotkac? Ktos chetny w czwartek?
Ja bardzo chętnie choć dostałem wczoraj po głowie za późny powrót do domu
Tylko pytanie: Wały czy Arkonka ? Wały są trochę zatłoczone ale za to mam tam blisko. Arkonka może być zamknięta, płot nie jest problemem, ale problemem może być Straż Miejska, dozorcy lub ochrona.
Mimo to preferowałbym Arkonkę bo tam jeździ się najlepiej i warto ryzykować
Proponuję spotkać się w czwartek o 17:00 na Wałach i bujnąć się stamtąd na Arkonkę. Mam samochód i 2 miejsca wolne.
W czwartek ma być 26 stopni ciepła.
W czwartek ma być 26 stopni ciepła.
-
Lika
- Czterokółkowiec
Oj wczoraj na Arkonce jeździło się ŚWIETNIE. To zdecydowanie moje ulubione miejsce (w szczególności jak już się człowiek przyzwyczai do tego poślizgu - zanim stłucze sobie kolano
)
Jutro troszkę późna pora jak dla mnie bo mnie czeka jeszcze podróż do Piły.. ale jeśli będę w Szczecinie o tej porze to być może wpadnę na chwilkę.
Jutro troszkę późna pora jak dla mnie bo mnie czeka jeszcze podróż do Piły.. ale jeśli będę w Szczecinie o tej porze to być może wpadnę na chwilkę.
rock & rolki 
-
9fingerjoe
yepp, czwartek pasi! 17.00 na Walach. 
Sorki ale z przyczyn niezależnych nie mogę dzisiaj jeździć. Popsuł się samochód i muszę naprawiać 
W piątek trzeba jechać rowerkiem na masę krytyczną czyli najbliższy termin to sobota i raczej na Arkonce. Nie wiem jeszcze o której godzinie.
W piątek trzeba jechać rowerkiem na masę krytyczną czyli najbliższy termin to sobota i raczej na Arkonce. Nie wiem jeszcze o której godzinie.
-
Lika
- Czterokółkowiec
9fingerjoe, jeśli masz ochotę pośmigać to ja mogę ale tak o 15:00. hm?
rock & rolki 
-
9fingerjoe
dla mnie bomba!
w ktorym miejscu proponujesz sie spotkac?
Ktos jeszcze chetny?
@Praga: no coz zdarza sie.. co do soboty, to raczej tez bede chetny, ale jeszcze nie obiecuje
Ktos jeszcze chetny?
@Praga: no coz zdarza sie.. co do soboty, to raczej tez bede chetny, ale jeszcze nie obiecuje
-
Lika
- Czterokółkowiec
hmm może na wałach przy tej restauracji Chrobry?
jak coś wysłałam Ci swój nr prywatną wiadomością.
jak coś wysłałam Ci swój nr prywatną wiadomością.
rock & rolki 
- shiru
- Czterokółkowiec
Witam tych wszystkich, których jeszcze nie witałem na tym forum i tych wszystkich, których witałem ale dawno nie widziałem...muszę się pochwalic i zakomunikowac, że jednak żyję. Żyję i mam się dobrze i jeżdżę na rolkach...dzisiaj spotkałem maestro Pragę na Arkonce...muszę przyznac, że i miejsce i osoba Pragi były warte tej wycieczki...serdecznie pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję zobaczyc "stare" twarze jak i poznac "nowe"...
-
9fingerjoe
Wieczorem pojechaliśmy z moją narzeczoną do Tesco po kubki
Byliśmy tam około 20.30, obyło się bez skoku przez płot. Wracając po mniej więcej godzinie furtka również jeszcze była otwarta
Nie mogę się doczekać soboty i poznania kilku nowych twarzy! Miejmy nadzieję że pogoda dopisze!
Jakieś propozycje co do godziny?
Pozdrawiam
Slalom wciąga
Poza tym umiejętności nabyte między kubeczkami do banalnych nie należą. Człowiek stapia się z rolkami na dobre i potrafi coraz więcej. To dobra droga do doskonalenia. No chyba, że chce się jeździć tylko do przodu (nie dyskutuję o upodobaniach)
Mi udało się uporać z autem stosunkowo szybko. Po 17:00 już fruwałem między kubkami na Arkonce - jak wchodziłem furtka była zamknięta i trzeba było agresywnie skakać przez płot. Około 18:30 myślałem, że zobaczyłem ducha. Okazało się, że Shiru jednak istnieje i nie zapadł się pod ziemię. Co ciekawe wrócił do Szczecina na dobre. Po raz kolejny Arkonka pokazała swoją magię
Jeździło się jak zwykle super i zwinęliśmy się w okolicach 20:00. Było ciepło bezwietrznie, a jedyne co przeszkadzło to insekty (następnym razem wezmę offa)
Widzę, że minęliśmy się delikatnie z dziewięcio-palczastym Jankiem
Co do godziny sobotniego spotkania. Myślę, że najlepiej byłoby po obiedzie około 16-18. W tych godzinach zwykle chata zamieciona, pranie się suszy, zakupy zrobione, obiad zjedzony, a gary się myją w zmywarce
Nie chcę jednak niczego narzucać bo jeszcze się znowu spalę jak z tymi dzisiejszymi Wałami (sorry)
Mi udało się uporać z autem stosunkowo szybko. Po 17:00 już fruwałem między kubkami na Arkonce - jak wchodziłem furtka była zamknięta i trzeba było agresywnie skakać przez płot. Około 18:30 myślałem, że zobaczyłem ducha. Okazało się, że Shiru jednak istnieje i nie zapadł się pod ziemię. Co ciekawe wrócił do Szczecina na dobre. Po raz kolejny Arkonka pokazała swoją magię
Widzę, że minęliśmy się delikatnie z dziewięcio-palczastym Jankiem
Co do godziny sobotniego spotkania. Myślę, że najlepiej byłoby po obiedzie około 16-18. W tych godzinach zwykle chata zamieciona, pranie się suszy, zakupy zrobione, obiad zjedzony, a gary się myją w zmywarce
- shiru
- Czterokółkowiec
homar pisze:Generalnie fajnie by było by rolki, deskorolki, inne zabawy jak rząglerka się pojawiały w mieście bo to oswaja ludzi i przestają się dziwić i zachęcają..
żonglujesz może Homar? nadaj znaka jak razu pewnego wpadniesz na forum...