Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Lika
Czterokółkowiec
Moje rolki: Rollerblade Twister '09
Jeżdżę od: 15 wrz 2009

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Lika » pn kwietnia 26, 2010 10:12

No to do wtorku! :)

Oj. Pogoda dziś jest niezbyt obiecująca. Jeśli we wtorek o 16 nadal będzie mokro, a co gorsza nadal będzie padał deszcz, to proponuję potrenować na Kerfurze :). Jeśli pogoda dopisze -Wały, jesli niet to mnie i Oliwkę z pewnością będzie można spotkać w Kerfurze na drugim piętrze parkingu.
rock & rolki :D

Rolfan
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Rolfan » wt kwietnia 27, 2010 4:50

A jak będzie sucho to ja planuję byc 21:30 przy Casto.
W niedzielę bylem na Arkonce i przepraszałem sie z rolkami po lyżwach. Zachcialo mi sie piruetu i po drugim obrocie zaglebiłem plecami o beton. I co? I nic. Upadki mam jednak opanowane :D beton na Arkonce jest z roku na rok co raz bardziej dziurawy, Wracając spotkałem Pragę który tam sie kierował wraz z rodziną. Nie widzialem entuzjazmu w jego wyrazie twarzy, zreszta nic nie pisze jak tam było a lubi pisać :wink:
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » wt kwietnia 27, 2010 10:49

Czuję się wywołany do tablicy. W niedzielę na Arkonce byłem jak Rolfan zauważył z rodziną. Mój niedzielny entuzjazm zgubiłem razem z siłami rano na basenie. Z rodziną jest fajnie. Rodzina nie jest w stanie wytrzymać na rolkach zbyt długo i intensywnie i to mnie jeszcze trzymało wtedy przy życiu :)
Wybacz Rolfan nie zgodzę się z Tobą do końca. Wydaje mi się, że ten beton na Arkonce jakoś nie specjalnie się zużywa. Ciągle świetnie się na nim jeździ. A na Arkonce byliśmy z Marcinem dzisiaj. Umówiliśmy się na 16:30 na Wałach. W okolicach 17:00 przyjechała Lika i stwierdziliśmy, że zmieniamy "lokal". Wybór padł na Arkonkę choć pogoda raczej nastrajała do odwiedzenia jakiegoś parkingu. Jesteśmy jednak hardkorami i zdecydowaliśmy się na skok przez płot. Na miejscu okazało się, że mimo godziny 17 z minutami Arkonka jest otwarta i mogliśmy spokojnie wjechać. Jeździło się cudnie jak to na Arkonce. Cisza, spokój, przyroda i przestrzeń. W końcu się przełamałem i nauczyłem się po kilku szlifach na chodniku, wyskakiwać z basenu. Około 19 kiedy pomału się zwijaliśmy w nagrodę wyszło słońce i zrobiło się pięknie. Przypomniały mi się stare czasy (aż sprzed roku). Rolki to jest to :)

9fingerjoe
Moje rolki: K2
Jeżdżę od: 0- 0-2110

Post autor: 9fingerjoe » wt kwietnia 27, 2010 10:59

hmmpf... jednak nie udalo mi sie dzisiaj wyrwac, mialem sporo do ogarniecia. Ale w czwartek mam wolne :D Moze moznaby sie spotkac? Ktos chetny w czwartek?

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » śr kwietnia 28, 2010 9:35

Ja bardzo chętnie choć dostałem wczoraj po głowie za późny powrót do domu :P Tylko pytanie: Wały czy Arkonka ? Wały są trochę zatłoczone ale za to mam tam blisko. Arkonka może być zamknięta, płot nie jest problemem, ale problemem może być Straż Miejska, dozorcy lub ochrona. ;) Mimo to preferowałbym Arkonkę bo tam jeździ się najlepiej i warto ryzykować :) Proponuję spotkać się w czwartek o 17:00 na Wałach i bujnąć się stamtąd na Arkonkę. Mam samochód i 2 miejsca wolne.

W czwartek ma być 26 stopni ciepła.

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » śr kwietnia 28, 2010 10:36

Oj wczoraj na Arkonce jeździło się ŚWIETNIE. To zdecydowanie moje ulubione miejsce (w szczególności jak już się człowiek przyzwyczai do tego poślizgu - zanim stłucze sobie kolano :P)

Jutro troszkę późna pora jak dla mnie bo mnie czeka jeszcze podróż do Piły.. ale jeśli będę w Szczecinie o tej porze to być może wpadnę na chwilkę.

9fingerjoe

Post autor: 9fingerjoe » śr kwietnia 28, 2010 10:54

yepp, czwartek pasi! 17.00 na Walach. :mrgreen:

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw kwietnia 29, 2010 9:24

Sorki ale z przyczyn niezależnych nie mogę dzisiaj jeździć. Popsuł się samochód i muszę naprawiać :(
W piątek trzeba jechać rowerkiem na masę krytyczną czyli najbliższy termin to sobota i raczej na Arkonce. Nie wiem jeszcze o której godzinie.

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » czw kwietnia 29, 2010 10:31

9fingerjoe, jeśli masz ochotę pośmigać to ja mogę ale tak o 15:00. hm?

9fingerjoe

Post autor: 9fingerjoe » czw kwietnia 29, 2010 11:51

dla mnie bomba! :bom: w ktorym miejscu proponujesz sie spotkac?
Ktos jeszcze chetny?

@Praga: no coz zdarza sie.. co do soboty, to raczej tez bede chetny, ale jeszcze nie obiecuje :P

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » czw kwietnia 29, 2010 1:26

hmm może na wałach przy tej restauracji Chrobry?
jak coś wysłałam Ci swój nr prywatną wiadomością.

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » czw kwietnia 29, 2010 10:04

Witam tych wszystkich, których jeszcze nie witałem na tym forum i tych wszystkich, których witałem ale dawno nie widziałem...muszę się pochwalic i zakomunikowac, że jednak żyję. Żyję i mam się dobrze i jeżdżę na rolkach...dzisiaj spotkałem maestro Pragę na Arkonce...muszę przyznac, że i miejsce i osoba Pragi były warte tej wycieczki...serdecznie pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję zobaczyc "stare" twarze jak i poznac "nowe"...

9fingerjoe

Post autor: 9fingerjoe » czw kwietnia 29, 2010 10:13

:D Po dzisiejszym spotkaniu z Liką (thx raz jeszcze :) ) złapałem bakcyla na dobre hehe :D
Wieczorem pojechaliśmy z moją narzeczoną do Tesco po kubki :mrgreen: a stamtąd na arkonkę.
Byliśmy tam około 20.30, obyło się bez skoku przez płot. Wracając po mniej więcej godzinie furtka również jeszcze była otwarta :o
Nie mogę się doczekać soboty i poznania kilku nowych twarzy! Miejmy nadzieję że pogoda dopisze!
Jakieś propozycje co do godziny?

Pozdrawiam

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw kwietnia 29, 2010 10:30

Slalom wciąga :) Poza tym umiejętności nabyte między kubeczkami do banalnych nie należą. Człowiek stapia się z rolkami na dobre i potrafi coraz więcej. To dobra droga do doskonalenia. No chyba, że chce się jeździć tylko do przodu (nie dyskutuję o upodobaniach)
Mi udało się uporać z autem stosunkowo szybko. Po 17:00 już fruwałem między kubkami na Arkonce - jak wchodziłem furtka była zamknięta i trzeba było agresywnie skakać przez płot. Około 18:30 myślałem, że zobaczyłem ducha. Okazało się, że Shiru jednak istnieje i nie zapadł się pod ziemię. Co ciekawe wrócił do Szczecina na dobre. Po raz kolejny Arkonka pokazała swoją magię ;) Jeździło się jak zwykle super i zwinęliśmy się w okolicach 20:00. Było ciepło bezwietrznie, a jedyne co przeszkadzło to insekty (następnym razem wezmę offa)

Widzę, że minęliśmy się delikatnie z dziewięcio-palczastym Jankiem :)

Co do godziny sobotniego spotkania. Myślę, że najlepiej byłoby po obiedzie około 16-18. W tych godzinach zwykle chata zamieciona, pranie się suszy, zakupy zrobione, obiad zjedzony, a gary się myją w zmywarce ;) Nie chcę jednak niczego narzucać bo jeszcze się znowu spalę jak z tymi dzisiejszymi Wałami (sorry)

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » pt kwietnia 30, 2010 10:28

homar pisze:Generalnie fajnie by było by rolki, deskorolki, inne zabawy jak rząglerka się pojawiały w mieście bo to oswaja ludzi i przestają się dziwić i zachęcają..

żonglujesz może Homar? nadaj znaka jak razu pewnego wpadniesz na forum...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”