Gdzie w Lublinie

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm
Jeżdżę od: 01 kwie 2009

Re: Gdzie w Lublinie

Post autor: Pedro » pn sierpnia 24, 2009 7:52

ponownie odświeżam temat, bo aż wstyd ... 2 miechy mijają i 0 odzewu !!! chyba najrzadziej odwiedzany temat w tej części forum :?
a przecież mijam co jakiś czas na ścieżce rowerowej rolkujących ... ludzie - kupiliście rolki i już na neta nie macie ? :lol:

* w/w listę miejscówek rozszerzę o całą długość ścieżki rowerowej nad Zalew - od Zawilcowej na Kalinie aż do końca kostki wzdłuż Zalewu (za Mariną jeszcze) - nawierzchnia w większości spoko (poza kostką na wysokości Nadbystrzyckiej, przy działkach - przez jakieś 300m trzęsie niemiłosierrrnie :evil: )
* do slalomu rozstawiam kubeczki:
- albo na parkingu pod Obi (Tesco) - nawet zrobiliśmy już z kumplem ślady pod kubeczki sprayem
- albo na parkingu pod nowym Olimpem - jak pada albo zimno
- albo na boisku przy ścieżce (k. Krochmalnej) - jak nikt nie gra i tam akurat podjadę,
- albo - jak mi się nie chce nigdzie dalej jechać - to znalazłem kawałek (takiego sobie) asfaltu u siebie na Czubach (k. trawiastych boisk za Stokrotką) ...
* do pojeżdżenia dłuższego (na dystans) - szukam też mało uczęszczanych dróg pod Lublinem (ostatnio machałem na odcinku Stasin - Marynin)

nawet nie pytam, czy ktoś się do Gdańska na Maraton Sierpniowy wybiera, bo na liście startowej tylko siebie z Lublina znalazłem ...

aha - łatwo mnie rozpoznać - pomykam na Twisterach na zielonych kółkach - zapraszam do kontaktu :D

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » pt października 23, 2009 8:07

Odzywam się, żeby tradycji stało się zadość i temat nie umarł - znowu mijają 2 miesiące od mojego ostatniego postu ... i nadal cisza :(

Maraton Sierpniowy (z GSS !) już za nami ... nikt się niestety nie odezwał i Lublin na Maratonie reprezentowałem tylko JA ! Na freestyle'owych Twisterach odcinek 42 km zrobiłem poniżej 2 godz. ! Jak na mój wiek, wagę i okres jeżdżenia na rolkach to całkiem fajnie :D Szkoda, że nikogo więcej stąd nie było bo impra była naprawdę przednia !!! Przed nami XXI Bieg Niepodległości w Warszawie (11.11.09) - jeżeli ktoś z Lu jeżdżący na rolkach jakimś cudem by tu trafił, to niech się odezwie, bo znowu sam się będę toczył ... to zaledwie 10km ! (0,5h wystarczy) - każdy, naprawdę każdy da radę, a razem z biegaczami i nordic walking startować ma do 7 tys. osób.!!! Maaasa ludzi !!! Będzie git !!!

Ja rolek na jesień i zimę nie zdjąłem - jakby co można mnie spotkać na parkingu pod nowym Olimpem (jeżdżę "na kubeczkach" 3-4 razy w tygodniu najczęściej w godz. 20-21)

Ehhh, niedługo ten wątek nabierze cech bloga i pewnie zawiną mnie do Tworek za pisanie samemu do siebie :roll: ... no chyba, że w końcu znajdzie się poza mną ktoś rolkujący w tym mieście, dodatkowo wypasiony w kompa z netem i jakimś cudem tu trafi .... :alien:

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » śr grudnia 23, 2009 7:45

a więc zgodnie z tradycją (jest 23 i 2 miesiące minęły) uzupełniam topic / bloga o nowy wpis - z nadzieją, że może kiedyś w końcu ktoś tu zajrzy !
XXI BN za nami - tak dawno, że już zapomniałem :) a tu wyniki http://www.online.datasport.pl/results9 ... /rolki.pdf
oprócz siebie (43/134 - całkiem nieźle, jak na jazdę w Twisterach na kacu, w deszczu i zimnie :lol: ) znalazłem i poznałem innego kolegę z Lublina (tyle, że stacjonującego w W-wie) - pozdro jak kiedyś tu zajrzysz !
Definitywnie już po sezonie, chociaż pod koniec listopada wyskoczyłem jeszcze parę razy na boisko przy ścieżce rowerowej pokręcić się na kubeczkach - widziałem nawet przejeżdżających rolkarzy, którzy również widzieli mnie, ale widocznie nie mają komputerów w domu albo w pracy, a tym bardziej internetu :evil: nie mówię już o czytaniu tego np. forum (ale rekreacja i fitness chyba rzadko zagłębia się bardziej w tematykę rolkowania).
Coraz rzadziej zaglądam też pod Olimp (czego niezmiernie żałuję, a z czego cieszy się chyba mój powracający mięsień piwny :cry: ) - duże mrozy i śnieg skutecznie zatrzymują mnie w domu, a przy mniejszym mrozie robi się tam straszliwa chlapa ! pojechałem wczoraj pojeździć i tragedia ... więcej błota niż wolnego miejsca ... ciężko będzie przez zimę cokolwiek porolkować, a nie mam niestety żadnej sali np. gimnastycznej (samemu nie ma szans znaleźć i opłacać)

To tyle w tym roku, odezwę się znowu w lutym (jak będę pamiętał, to 23-ego 8) )

Nikogo nie pozdrawiam bo nikt tu nie zagląda ... może na wiosnę ...

Awatar użytkownika
jar-as
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Seba Igor
Jeżdżę od: 01 maja 1998

Post autor: jar-as » śr grudnia 23, 2009 9:16

Zaglada ale nie ten co bys chcial :wink: .Polowa ludzi sprawia wrazenie jakby zapadla w gleboki sen zimowy ,jak mawial klasyk ani be ani me ani kukuryku.U nas mlodziez wyrywa sie na lodowisko .Mamy mozliwosci jezdzic po suchym ale tylko garstka z nas z tego korzysta mlodziezy sie nie chce ???!!!.Nawet przy -15 na zew tam gdzie jezdzimy jest jak na te warunki po prostu genialnie i to niemal o kazdej porze dnia ( w godzinach otwarcia C.H. ).
Sorry za zaklocenie bloga pozdrowienia znad morza

Luzak19:57
Ścigant 4x100mm
Moje rolki: ...fajne ;)
Jeżdżę od: 30 sty 2007

Post autor: Luzak19:57 » śr grudnia 23, 2009 10:18

Dołączam się do pozdrowień z W-wy :!: :D
PS.
Pedro, proszę o "dwa słowa" nt. Lublin-Maraton; kiedy ? (w 2010); jaka nawierzchnia ?
Pozdro.
"Zdjąłem kimono,aby łatwiej wędrować, przerzuciłem przez ramię."

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » śr grudnia 23, 2009 11:29

Luzak19:57 pisze:Lublin-Maraton; kiedy ?
jak w Polsce będą Szwedy ! :lol: :lol: :lol:
Lublin + Maraton zabrzmiało mniej więcej tak jak Wólka Cycowska + Formuła 1, żeś mnie rozbawił, doprawdy :D
od kilku miechów wyżalam się, że nikt tu prawie na rolkach nie jeździ, a Ty mi ... "Maraton"
Tomaszów Lubelski to tak, ale Lublin ...

Luzak19:57
Ścigant 4x100mm
Moje rolki: ...fajne ;)
Jeżdżę od: 30 sty 2007

Post autor: Luzak19:57 » śr grudnia 23, 2009 6:38

Pedro pisze:O
.. Lublin na Maratonie reprezentowałem tylko JA ! ..

:
- NIE DOCZYTAŁEM;
"Roztrenowanie ŚWIĄTECZNE" :oops: :oops: :D
_______ . ________
Pytanie do Poety:
- Z czym się Panu kojarzy biała chustka?
- Z dupą !
- A dlaczego z dupą ?
- Bo mi się wszystko z dupą kojarzy !!!
______ . __________
Ja mam to samo z jazdą na rolkach :!: :D :wink:
pOZDRO.
"Zdjąłem kimono,aby łatwiej wędrować, przerzuciłem przez ramię."

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » czw lutego 04, 2010 8:02

oj, no wrzucę linka, wrzucę ... a nóż może się jacyś chętni znajdą

http://www.powerslideslalomjam.pl/

- wybieram się samochodem (sam albo z kumplem), także ze 2-3 miejsca by się znalazły.
Jeżeli jednak chętnych nie będzie lub coś mi wypadnie, to nie obiecuję, że pojadę ... mimo to czekam na odzew :)

pawik

Post autor: pawik » ndz marca 14, 2010 1:36

Witam!
Jestem tu nowy. Wprawdzie rolkarz ze mnie raczej kiepski (jakoś się tam odpycham, ale o wszelkiego rodzaju kubeczkach nawet boję się myśleć), jednakże mam kilka pytań dotyczących Olimpu: Czy jakaś ochrona obiektu nie robi problemów? W jakich godzinach i na którym poziomie można ewentualnie pojeździć? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » ndz marca 14, 2010 8:53

hej, myślałem że latami będę tu sam pisał :lol: no to teraz się trochę naklikam ...

Z Olimpem jest tak: jeżdżę na samym dole, w kącie parkingu po lewej stronie (mam taką "swoją" miejscówkę), ochrona problemów już mi nie robi, bo kilka miesięcy temu załatwiłem sprawę legalnie i oficjalnie - poszedłem po zgodę do dyrekcji obiektu - zgodę taką dostałem, ale jako że byłem i jeździłem wtedy sam, to nie jestem przekonany, czy da się ją rozciągnąć także na inne osoby. Co prawda ostatnio dołączył do mnie młodszy kolega, który stawia pierwsze kroki w slalomie (i już nie jestem sam !) i póki co nikt się jeszcze nie czepił, że teraz już dwóch nas jeździ. Możemy spróbować i we trzech, ale nie wiem, czy Cię zapraszać skoro boisz się nawet myśleć o kubeczkach :wink: a tylko slalom tam jeździmy ! Zresztą nic innego się nie da - cały parking jest uwalony nawiezionym błotem i piachem pośniegowym i nikt tego nie sprząta - masakra. Ten kawałek, na którym jeździmy - najpierw ja sam, potem z kolegą - małymi szczotkami do zmiatania sami oczyściliśmy ... no, ale jak się chce jeździć (a chce się, oj chce!) to nie ma wyjścia, trzeba popracować !

Staram się wpadać tam 3-4 razy w tygodniu wieczorami (19-21), w weekendy wcześniej (dzisiaj np. w granicach 16-18 byłem).
Podaj jakieś namiary to umówimy się na konkretny dzień (weź rolki i szczotkę do zmiatania :lol: )

A zresztą, wiosna za pasem i za parę tygodni do Olimpu już tylko w dni deszczowe będę zaglądał :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » wt marca 16, 2010 9:14

Pedro pisze:- cały parking jest uwalony nawiezionym błotem i piachem pośniegowym i nikt tego nie sprząta - masakra.
dyrekcja Olimpu chyba czyta forum :) oczyścili "moją" część parkingu :D dopóki samochody znowu nie nawiozą syfu jest nieźle !

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » wt kwietnia 06, 2010 7:14

tu najczęściej śmigam - zapraszam :D

Obrazek
Obrazek

boisko przy ścieżce rowerowej / okolice Krochmalnej

Awatar użytkownika
Pedro
Prześcigant 4x110mm

Post autor: Pedro » pt maja 14, 2010 8:17

cieplej się zrobiło to i ładniejsze zdjęcie wrzucę :D

Obrazek

niech odezwą się Ci, którzy próbowali już tam ze mną jeździć lub chcieli(by) freestyle slalom'u spróbować (GG 3824152) - śmiało 8)

yamaszka
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: yamaszka » czw sierpnia 26, 2010 10:56

witam zapraszam na wspólne śmiganie na rolkach :)
gg 7857633

pz34
Prześcigant 4x110mm
Moje rolki: Tarrega

Post autor: pz34 » ndz sierpnia 29, 2010 10:39

[Lublin] 29.08.2010 Nowy na forum

Od jakiegoś czasu śmigam tu i tam. P.S. Już wiem kto zrobił ślady na boisku powyżej he he. Jeżdżę 10 - 20 godzin tygodniowo. Gdyby był organizowany jakiś wyjazd na pół maraton to chętnie się dołączę. Widzę coraz więcej osób na ścieżce, może już czas jakoś się zorganizować. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lubelskie”