Wrocław - jeździmy na torze!!!!!!!!

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Jacek.B
Ścigant 4x100mm

Post autor: Jacek.B » wt maja 15, 2007 2:29

Marek pisze:Wrocław - jeździmy na torze!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Temat posta koleżanki (jak rozumiem) bernihor to "Rakietowa 12.00 20.05", a więc same konkrety :thumleft:

gilbeert
Czterokółkowiec bez hamulców
Moje rolki: Rollerblade Astro 5

Post autor: gilbeert » wt maja 15, 2007 3:31

Jeśli ktoś na Wrocek.pl subskrybuje (RSS) Wydarzenia w Miejscu rolki - autodrom przy Rakietowej,
to ma szansę zostać poinformowany o tym, że zbliża się motoNIEDZIELA czyli majówka na rolkach ;)
Wydarzenie trafiło do kalendarza Wrocek.pl ze wszystkimi tego konsekwencjami, np. widać je wśród innych niedzielnych atrakcji Wrocławia i zostanie pokazane na stronie głównej we właściwym czasie.
Tak, wiem. Trochę się bawię :)

gilbeert, gdyby tak jeszcze Wrocek.pl to był Onet.pl czy cóś...

Awatar użytkownika
AsiaWroclaw
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 02 sty 2010

rolki na OMW

Post autor: AsiaWroclaw » śr maja 16, 2007 10:06

Hej, a nie wiem, czy wiecie, ze jest "coś" takiego jak otwarte mistrzostwa wroclawia:) kategorii jest wiele, w tym jazda na rolkach. Wstep jest za darmo:) 4 razy do roku mozna zmierzyc sie z innymi zawodnikami. Oczywiscie ja nie bede brac udzialu, moge Wam jednak pokibicowac)
3 czerwca o godz. 10:00 w Skate Parku na Legnickiej. Zgloszenia na 30 minut wczesniej. Organizatorem jest MALIBU - Sport i Rekreacja - Wojciech Nowak (nowak@31.com.pl, 506 108 867). Więcej info na http://omw.wroc.pl/index.php?menu=dyscy ... cyplina=21

BTW jak najlepiej dojechac komunikacja miejska na tor na rakietowej, wie ktos moze?:) z Karlowic, czyli okolic Kromera?:)
jakby co to moje gg to 755630 (o ile mogę takie dane zostawiać na forum)

pzdr
asia

Przemo
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: Przemo » śr maja 16, 2007 10:52

Tak Asiu, jest coś takiego, o czym piszesz, tylko że te zawody są w jeździe agresywnej na rolkach, czyli rampy i inne dość ciekawe sprawy;) My raczej jesteśmy nastawieni na jazdę szybką, czy też jak to się czasem nazywa jazdę fitnessową, a takich zawodów w tej odmianie rolkarstwa to chyba długo jeszcze we Wroćlawiu nie będzie, no bo niby gdzie???;)

Awatar użytkownika
AsiaWroclaw
Czterokółkowiec

OMW

Post autor: AsiaWroclaw » śr maja 16, 2007 11:43

[

pewnie masz racje:) szczerze mowiac, nie wiem, jak wspomniane przeze mnie zawody wygladaja, dlatego przeslalam info informacyjnie:)

quote="Przemo"]Tak Asiu, jest coś takiego, o czym piszesz, tylko że te zawody są w jeździe agresywnej na rolkach, czyli rampy i inne dość ciekawe sprawy;) My raczej jesteśmy nastawieni na jazdę szybką, czy też jak to się czasem nazywa jazdę fitnessową, a takich zawodów w tej odmianie rolkarstwa to chyba długo jeszcze we Wroćlawiu nie będzie, no bo niby gdzie???;)[/quote]

gilbeert

Re: rolki na OMW

Post autor: gilbeert » czw maja 17, 2007 8:22

Asia, z OMW też się nabrałem do chwili aż doczytałem, że to jest w Skatepark "Zajezdnia".
AsiaWroclaw pisze:BTW jak najlepiej dojechac komunikacja miejska na tor na rakietowej, wie ktos moze?:) z Karlowic, czyli okolic Kromera?:)
Twoim celem jest przystanek Muchobór Wielki na Stanisławowskiej przy rondzie na Smolec z ulicą Mińską (na mapie jest tam poczta narysowana). Z tego przystanku trzeba drałować już na piechtę w Rakietową. Autodrom jest kawałeczek za przejazdem kolejowym, po prawej stronie.
Na przystanek Muchobór Wielki docierają np. autobusy 119 z Sołtysowic i 107 z Dworca Świebodzkiego.
Z Karłowic dobre połączenie to chyba 119 - rzuć okiem na trasę przejazdu autobusu.
W kwestii transportu na Rakietową istnieje też opcja na Mikołaja - zakładasz odpowiednią czapkę i np. gilbeert jadący na tor z Nowego Dworu podrzuca Cię po drodze :)

gilbeert wybiera się w niedzielę na autodrom przy Rakietowej

Awatar użytkownika
AsiaWroclaw
Czterokółkowiec

Re: rolki na OMW

Post autor: AsiaWroclaw » czw maja 17, 2007 8:00

pewnie masz racje:) ja wspomnialam o OMW dlatego, ze wybieram sie na nie w najblizsza sobote:)
119 bede miala ok 17 przystankow:) chyba ten pierwszy raz pojade autobusem, ale ogrooooomnie dziekuje za propozycje i pomoc:)
nie jestem z wro, stad te problemy z dotarciem gdziekolwiek:)
gdyby to byl srodek tygodnia najlepiej byloby mi ze Swiebodzkiego, jakas intuicja, bo tam wlasnie pracuje:)
a o ktorej Ty sie wybierasz na tor?:)

pzdr,
asia

bernihor
Kontakt:

Post autor: bernihor » pt maja 18, 2007 10:06

Kto i o której będzie jeżdzić w tę niedzielę na Rakietowej? Może uda nam się spotkać o okolicy jednej godziny :?:
Pozdrowionka, Marta

Jacek.B
Ścigant 4x100mm

Post autor: Jacek.B » pt maja 18, 2007 11:11

bernihor pisze:Kto i o której będzie jeżdzić w tę niedzielę na Rakietowej? Może uda nam się spotkać o okolicy jednej godziny :?:
Jeżeli nie będzie padało, będę. Co do godziny, to chętnie poznam
zdanie Przema na temat godziny 8.00 . Jeżeli poranek nie wypali,
to będę zapewne niedługo po 12.00 (koniecznie przed obiadem ;) ).

gilbeert

Post autor: gilbeert » pt maja 18, 2007 11:45

Jeśli chodzi o mnie, to raczej na 8.00 się nie zmobilizuję - wybieram rekreację i pierwszy raz podjadę trochę się pokręcić po 12.00. Przed 14tą wracam na Nowy Dwór i po obiadku ponownie się pojawię na leniwą jazdę. To plany na dobrą pogodę.
Uzupełniłem opis torów i placu do jazdy na rolkach przy Rakietowej na zachętę do rekreacji, bo Stegny to niestety nie są.

gilbeert niedzielny

Przemo
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: Przemo » pt maja 18, 2007 11:50

Jacku,w tę niedzielę ze względu na rocznicę I Komunii Św. mojego siostrzeńca poranne godziny odpadają.Pojawimy się na torze około południa, czyli tuż pośniadaniu,ale jeszcze przed obiadem :wink:

ma_nea
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: ma_nea » pt maja 18, 2007 11:52

Ja będę ok 12.00 i mam nadzieję, ze uda nam się spotkać jakoś.

Jacek.B
Ścigant 4x100mm

Post autor: Jacek.B » pt maja 18, 2007 12:29

No to wygląda na to, że będzie nas więcej niż poprzednio, pod
warunkiem, że matka natura będzie przychylna ;)

Przemo
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: Przemo » pt maja 18, 2007 4:06

Jeszcze jedno, bo gdzieś to nam umknęło...Ale skoro Gibeert wspomniał o niedzielnym obiedzie, obiedzie między jedną a drugą jazdą na rolkach (takiemu to dobrze, bo ma blisko do domu :wink: ), to przypomniałem sobie, iż pani Violetta pozwoliła nam nawet urządzać sobie grilla...Miejsca jest tam sporo..Kawałek zieleni na autodromie zawsze się znajdzie :D

bernihor
Kontakt:

Post autor: bernihor » pt maja 18, 2007 4:28

Jak widzę, wszyscy optymistycznie patrzymy na niedzielną prognozę pogody :) na tyle, że nawet grill wchodzi w rachubę!!!! Może i to wypali i może nawet przyciągnie większą ilość osób potrafiących odmówić sobie sutych, sytych i wielodaniowych obiadków rodzinnych!!!
Pozdrowionka, Marta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dolnośląskie”