Świetnie, że w końcu ktoś ( dzięki Ala
Sezon zbliża się dużymi krokami a my jesteśmy w tym samym miejscu co jesienią. Mam nadzieję, że wraz z nadchodzącą wiosną będziemy mieli więcej zapału do pracy i na efekty nie będzie trzeba długo czekać.
Co jest do zrobienia ,to wszycy wiemy bo od ostatniego zebrania nic się w zasadzie nie zmieniło ( Jacek postawił tymczasową stronę, za którą powinniśmy mu bardzo podziękować, ale nadal jest to tylko tymczasowa strona... i resztę musimy zrobić wspólnie )
W ostanich dniach pojawiła się inicjatywa, która miała być zorganizowana jesienią ale jednak w tamtym okresie nie wypaliła i którą myślę, że może również zająć się nasze Stowarzyszenie.
Do rzeczy:
Quattro Sport wspólnie ze Spartanem (dawny MOSIR) planuje zrobienie imprezy, głównie dla dzieciaków, która ma oficjalnie otwierać sezon rolkarski we Wrocławiu.
Termin jest do uzgodnienia ale wstępnie ma to być początek kwietnia. Miejsce to teren lodowiska przy Spiskiej. Forma imprezy również jest jeszcze do ustalenia ale generalnie chodzi o jakieś mini zawody na rolkach dla dzieciaków, ewentulanie jakieś dodatkowe atrakcje związane z rolkami (np pokaż gry w hokeja na rolkach, slalom )
Jest bardzo duża szansa żeby WROLKA została jednym z oficjalnych organizatorów tej imprezy. Myślę, że dla Stowarzysznia to bardzo dobra okazja do promocji i reklamy oraz możliwość zebrania doświadczenia przy organizacji pierwszej imprezy.
Podstawą do tego żeby zacząć rozmawiać z Miastem na ten temat jest DZIAŁAJĄCA WROLKA - tzn z logiem, stroną, oficjalnym regulaminem i kartami zgłoszeń itd.
Info na ten temat zostawiam tutaj bo na wrolka.pl nie wszyscy zaintersowani mogą zaglądać
Dajcie proszę znać co o tym myślicie i czy jako Wrocławskie Stowarzysznienie Sportów Wrotkarskich WROLKA chcemy się tego podjąć?
Z tego co widać to termin spotkanie zaproponowany przez Ale niestey nie pasuje sporej ilości osób to może przełożymy to na inny dzień????