Rolki Salomona- zapytanie?????

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

karolina.cw
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Rolki Salomona- zapytanie?????

Post autor: karolina.cw » śr czerwca 27, 2007 1:13

Witam!
Mam pytanie do wszystkich tych którzy się znają na rolkach. Mianowicie, chodzi mi o to że przed laty miałam rolki kupione w Czechach marki Chicago, potem jakieś tandetne z Carrefeura, przez jakieś trzy lata nie jeżdziłam, a teraz na nowo chciałabym uprawiać ten sport. Moje zapytanie dotyczy jakie rolki najlepiej kupić, zastanawiam się nad: <-------->/item206891186_rol ... _26_0.html, <-------->/item206508501_rol ... _26_5.html, <-------->/item207300181_dam ... nr_23.html. Bardzo proszę o odpowiedz, bo nie chciałabym przepłacić, może wcale te rolki nie muszą być takie drogie, może są inne o podobnych funkcjach, ale tańsze. Nie musi to być firma Salomon. Jeszcze wczoraj widziałam takie rolki z których wyciąga się but, to też były rolki Salomona.
Bardzo proszę o odpowiedż i z góry dziękuję :D :D :D :D :D :D :D :D
caroll

MamuciManiak
Czterokółkowiec

Post autor: MamuciManiak » śr czerwca 27, 2007 11:22

żaden linków, które podałaś nie działa. najpierw mósisz okreslić jaki styl jazdy Cię interesuje, a tutaj pomocny bedzie ten link: http://www.zico-skating.com/rolki.htm...
poźniej musiałabyś okreslić środki jakie masz do przeznaczenia, wtedy to pomoc z pewnościa nadejdzie (raczej nie ode mnie, bo sie na tym nie znam, ale inni służą pomoca!).

karolina.cw

Post autor: karolina.cw » śr czerwca 27, 2007 11:49

Witam!
Podaję raz jeszcze adresy tych stron, mam nadzieję że zadziałają. Bardzo dziękuję za odpowiedż, a mój styl jazdy to tylko taki rekreacyjny, a chciałabym po prostu wygodne buty do jazdy pozdrawiam!

<-------->/item206891186_rol ... _26_0.html
<-------->/item206508501_rol ... _26_5.html
<-------->/item208609363_sli ... zm_40.html
<-------->/item208609363_sli ... zm_40.html
<-------->/item206680881_dam ... nr_23.html
caroll

MamuciManiak
Czterokółkowiec

Post autor: MamuciManiak » śr czerwca 27, 2007 1:54

jako, że się na tym nie znam, odpowiem zwracając uwage na wyglad (rzecz względna), wrażenie (jeszcze bardziej wzgledna) i to co usłyszałem na tym forum (właściwie przeczytałem).

#1 <-------->/item208609363_sli ... zm_40.html
- firma raczej mało znana, a nawet jeśli to chyba niczym super nie zaskakuje
-cena - dość niska, zaleta i wada. moze sugerować jakość produktu, chyba na minus. jesli jednak nie jestes pewna co do uprawiania tego sportu lub jego uprawianie ograniczysz do 30 minutowych wycieczek tygodniowo, to powinno wystarczyć.

#2 <-------->/item206891186_rol ... _26_0.html
<-------->/item206680881_da ... nr_23.html
-znana i dobra firma
-renoma robi swoje i do czegoś zobowiązuje
-firma kończy produkcje rolek i wycofuje się z tej dziedziny, co utrudni ewentualne serwisowanie zepsutych rolek. (podobno przez 3 lata beda produkowac części - gdzies tak słyszałem)

#3<-------->/item206508501_rol ... _26_5.html
-chyba z nich wszystkich najlepsze
-najdroższe - to samo co w punkcie 1, jesli nie jestes pewna swojego zapału, to szkoda kasy. jesli jednak masz zbedne pieniądze, a sport ten bedziesz uprawiac często, to moze warto i wydac tyle szmalu.
-firma znana, jakość pewna, a i nie ma żadnych pogłosek o tym jakoby kończyła z produkcja rolek, czym góruje nad salomonami...

to chyba tyle okiem zupełnego amatora. radze nie sugerowac sie tym w ostatecznym wyborze i mam nadzieje, ze forumowicze jeszcze coś doradzą...

mike_wwa

Post autor: mike_wwa » śr czerwca 27, 2007 2:37

cześć

też nie jestem ekspertem, ale tego typu tematy są częste na forum, więc zawsze mogę powtórzyć to co mądrzejsi ode mnie powiedzieli wcześniej :D .
Słusznie zauważyłaś, że najważniejsze są wygodne rolki. Dlatego jeżeli masz możliwość, to pochodź po sklepach (we wrocku chyba coś się znajdzie), poprzymierzaj, pojeździj. A nuż trafi się któryś z modeli z aukcji, będziesz miała wyobrażenie czy są wygodne, no i będziesz wiedziała jakiego rozmiaru szukać potem na allegro (o ile chcesz w ten sposób nabyć rolki).

Asiunia

Post autor: Asiunia » czw czerwca 28, 2007 1:54

brat kupił te ostatnie które podałas - tylko model męski. Dokładnie u tej firmy/tego allegrowicza którego aukcje wskazałaś z tą activą.
On jest bardzo zadowolony. Z tego co wiem to to jest w tym roku najwyższy model rollerblade jeżeli chodzi o jazde fitness/rekreacyjną.
Natomiast co do salomonów - ja słyszałam i potwierdzam opinie że salomon najwygodniejszy. Ale wiadomo - kazdy ma inną stopę.
co do rolek l.a. to firma chyba marketowa ztego co wiem... i podziele zdanie poprzednika że raczej warto dołożyć i kupić porządne rolki - szczególnie że te co podałaś linki do salomonów i rollerblade activy są naprawdę w super cenach.

karolina.cw

Post autor: karolina.cw » czw czerwca 28, 2007 10:03

Dzięki za pomoc, sama chyba nie podjełabym decyzji, jakie rolki kupić chyba zdecyduję się na te ROLLERBLADE, 40% upustu mówi samo za siebie, podobają mi się i podobno są całkiem niezłe! Wielkie dzięki!!!! :D
caroll

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”