Jakie rolki wybrać???

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

bfly
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Jakie rolki wybrać???

Post autor: bfly » pn sierpnia 13, 2007 3:00

Witam Wszystkich,
Chcemy z dziewczyną kupić sobie rolki. Ja jeździłem na rolkach jakieś 10 lat temu; co roku jeździmy na łyżwach także początkującymi nie jesteśmy - równowagę potrafimy utrzymac :wink:
Do jakiej jazdy?
Głównie po prostym, nieraz może się pojawi jakiś krawężnik na drodze, z którego bedzie trzeba zeskoczyć - ale głównie chodzi o to żeby po 8h siedzenia przy biurku wyskoczyć na 1-2h i się poruszać.
Ile chcemy wydać?
Ok. 500 PLN - każdy :wink:, ale nie jest to sztywna granica, po prostu mają być dobre.
Z góry dziękuję za wszystkie porady i pozdrawiam,

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » pn sierpnia 13, 2007 3:49

Do takiej spokojnej jazdy polecam fitnessowe modele K2 i Rollerblade - wygodne buty i porządne fimy jeśli chodzi o rolki.
Patrzcie na modele z aluminiową płozą. Jest teraz dużo obniżek m.in. w intersporcie (http://<-------->) - modele na wyprzedaży taniej o jakieś 150/200zł.
Fajne rolki widziałem już za niecałe 400 PLN więc za 500 powinniście kupić rolki w komplecie z ochraniaczami :)

ewentualnie skontaktujcie się z zico. Ma na stanie na pewno jakieś fajne modele i na pewno pomoże coś ciekawego wybrać (http://www.zicoracing.com)

ponurak

Post autor: ponurak » pn sierpnia 13, 2007 10:21

A ja sugerowałbym crossfire gdyż zakochałem sie w tych rolkach-a do jazdy jaką opisujesz sa wręcz stworzone- choć przeszkodą na pewno może być tu cena która nie jest duża ale czy sens jest kupować do celów rekreacyjnych rolki za 550 zl skoro można już całkiem fajne mieć za 350 zl.
Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.
Również zalecam konsultacje z Zico(chyba jednego z bardziej kompetetnych ludzi w tym temacie na forum) on Ci powie co za jaką cene tak by miało ręce i nogi.

bfly

Post autor: bfly » wt sierpnia 14, 2007 3:25

Właśnie Zico zaproponował mi Crossfire w tym przedziale cenowym i Astro z tańszych. Muszę się jeszcze zastanowić czy faktycznie jest sens kupować Crossfire do takiej jazdy.
Dzięki za rady.

Zico - jeszcze raz dzięki za kontakt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”