I to by było na tyle w temacie kosmicznych technologii i marketingowego bełkotukoziar2 pisze:Chyba ze juz jest za pozno to powiedzcie od razu to sie meczyl nie bede i kupie jakies Decathlony(Petercave byl w nich 4-ty wiec chyba nie sa zle
poza tym kosztuja 34zl (komplet) wiec nie wiem czy jest sens sie meczyc :p
Konserwacja kólek,łożysk po wodzie w Krakowie
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- grzechu
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Pozdrówka
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Smar. Często tak jest, że po wyczyszczeniu i nasmarowaniu chodzą głośno. Nie ma się co przejmowaćDarko pisze:Jeszcze jedno pytanko w tym temacie![]()
Łożyska wyczyściłem.tzn rozebrałem,nafta,suszenie,smar,powtórny montaż...i kółka chodza, ale głośno.....czy przyczyną może być smar,użyłem smaru do łożysk...czy łożyska są już wykończone
![]()
![]()
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Lepszy jestem - na 16 łożysk 14 odmówiło posłuszeństwa i pokazało gest Kozakiewicza. Ale nie poddaję się - dziś sięgam po środki ostateczne (młotek) a jak to nie pomoże to do wójta pójdę a nie to i dalej drogę znajdęKrzysztof pisze:Reanimacja łożysk po mokrym maratonie w Krakowie powiodła się![]()
Trzy łożyska odmawiały współpracy lecz po długich negocjacjach postanowiły się zakręcić.
- Krzysztof
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Grelowski
- Jeżdżę od: 01 cze 2002
To może być ekscytujący pojedynek: 14 łożysk kontra jeden ALAN54, za którym przemawia doświadczenie i argument w postaci młotkaALAN54 pisze:Lepszy jestem - na 16 łożysk 14 odmówiło posłuszeństwa i pokazało gest Kozakiewicza. Ale nie poddaję się - dziś sięgam po środki ostateczne (młotek) a jak to nie pomoże to do wójta pójdę a nie to i dalej drogę znajdęKrzysztof pisze:Reanimacja łożysk po mokrym maratonie w Krakowie powiodła się![]()
Trzy łożyska odmawiały współpracy lecz po długich negocjacjach postanowiły się zakręcić.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-> http://www.zico.twojserwer.pl/forum/vie ... A+os%B3ona
Dzisiaj w Gdyni musialem wracac do domu na rolkacj podczas naprawde oistrej burzy
. Wesoło było choc przemokłęm do suchej nikti.
Rozebrałem roleczki i łozyska mam juz odsłonięte - jutro dostają kąpiel w nafcie i mam pytanie - CZYM je NASMAROWAĆ i ile tego tam dać
?
Narazie dysponuje WD40 i Olejem Silikonowym wiec pewnie bede sie musial w cos zaopatrzyć. Tylko w co ? (najlepiej dostepne w marketach budwolanych !)
Z góry dzięki za odp.
Rozebrałem roleczki i łozyska mam juz odsłonięte - jutro dostają kąpiel w nafcie i mam pytanie - CZYM je NASMAROWAĆ i ile tego tam dać
Narazie dysponuje WD40 i Olejem Silikonowym wiec pewnie bede sie musial w cos zaopatrzyć. Tylko w co ? (najlepiej dostepne w marketach budwolanych !)
Z góry dzięki za odp.
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
WD40 obsikać, osuszyć papierem toaletowym (no tym co jest do d) ale nie regenerowanym, łożyska do kółek i jazda. Sprawdzone osobiście. POZDRO ALAN54Cerb pisze:Dzisiaj w Gdyni musialem wracac do domu na rolkacj podczas naprawde oistrej burzy. Wesoło było choc przemokłęm do suchej nikti.
Rozebrałem roleczki i łozyska mam juz odsłonięte - jutro dostają kąpiel w nafcie i mam pytanie - CZYM je NASMAROWAĆ i ile tego tam dać?
Z góry dzięki za odp.
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
+ kropelka oleju, może oczywiście byc ten silikonowyALAN54 pisze:WD40 obsikać, osuszyć papierem toaletowym (no tym co jest do d) ale nie regenerowanym, łożyska do kółek i jazda. Sprawdzone osobiście. POZDRO ALAN54Cerb pisze:Dzisiaj w Gdyni musialem wracac do domu na rolkacj podczas naprawde oistrej burzy. Wesoło było choc przemokłęm do suchej nikti.
Rozebrałem roleczki i łozyska mam juz odsłonięte - jutro dostają kąpiel w nafcie i mam pytanie - CZYM je NASMAROWAĆ i ile tego tam dać?
Z góry dzięki za odp.
- Marek
- Prześcignął Chuck`a...
Piotr B pisze:Papier biały czy szary...ALAN54 pisze:WD40 obsikać, osuszyć papierem toaletowym (no tym co jest do d) ale nie regenerowanym, łożyska do kółek i jazda. Sprawdzone osobiście. POZDRO ALAN54Cerb pisze:Dzisiaj w Gdyni musialem wracac do domu na rolkacj podczas naprawde oistrej burzy. Wesoło było choc przemokłęm do suchej nikti.
Z góry dzięki za odp.![]()
![]()
![]()
+ kropelka oleju, może oczywiście byc ten silikonowy
Hmm to w koncu używac smaru cyz oleju ??
Bo jak rozbierałem łożyska to po zdjęciu tarcz zauwazyłęm ze ejst miedzy kulkami sporo czegoś co wyglada jak "bezkształtna szara masa
" - czyli smar - teraz jesli on sie wypłucze w nafcie to czy psiknięcie wd40 i KROPELKA oleju silikonwego dadzą rade ???
Poprosut nie chciałbym musiec smarowac ich ponownie niedługo bo to jednak troche roboty jest
P.S. Czytałem forum sporo ludzi pisała o towocie. Czy lepiej WD40 + olej silikonowy cyz moze lepiej zaopatrze sie w towot ??
???
P.S.2. Sorki pierwsyz raz czyszcze łożyska
Bo jak rozbierałem łożyska to po zdjęciu tarcz zauwazyłęm ze ejst miedzy kulkami sporo czegoś co wyglada jak "bezkształtna szara masa
Poprosut nie chciałbym musiec smarowac ich ponownie niedługo bo to jednak troche roboty jest
P.S. Czytałem forum sporo ludzi pisała o towocie. Czy lepiej WD40 + olej silikonowy cyz moze lepiej zaopatrze sie w towot ??
P.S.2. Sorki pierwsyz raz czyszcze łożyska