Wielkość kółek
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Fila Vertige 100
Cześć
przegladając dzisiaj allegro zauważem że wróciły do sprzedaży omawiane przez Was Fila Vertige. Cena bardzo atrakcyjna - czy coś z mimi nie tak?
Czy może macie na zbyciu używane płozy pod 5 x 84? Po przeczytaniu Waszych postów aż korci mnie żeby ich spróbować.
Pozdrawiam
Piotrek
przegladając dzisiaj allegro zauważem że wróciły do sprzedaży omawiane przez Was Fila Vertige. Cena bardzo atrakcyjna - czy coś z mimi nie tak?
Czy może macie na zbyciu używane płozy pod 5 x 84? Po przeczytaniu Waszych postów aż korci mnie żeby ich spróbować.
Pozdrawiam
Piotrek
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Powyższy model to zdjęcie z AutoCAd-u, 100-72-72-72-72-100mm. Długość szyny 493mm a więc mieściłaby się w normie. Jedyny problem to przednie kółko o tej wielkości obniżałoby manewrowość zestawu jakoże stopa znajdowałaby się dużo bliżej osi obrotu przedniego kółka.Za duże za ciężkie nie realne żeby ktoś na tym jeździł. To moje zdanie
Mogę się założyć że niektórzy zjazdowcy palce już sobie lizali, ale o ile wiem pomysł ten nigdy nie wyszedł poza granicę wirtualnego projectu
A poza tym ten Bont byłby tylko 50mm dłuższy od tego poniżej (numer 96)

Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Nowe rolki Piotrka B.
Hej,
wygląda na to że Piotr B. został dumnym posiadaczem nowych rolek Fila Vertige
Gratulacje!
wygląda na to że Piotr B. został dumnym posiadaczem nowych rolek Fila Vertige
Gratulacje!
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
WIELKOŚĆ KÓLEK
Powiedz, że narazie kupiłeś jedno i to po okazyjnej cenie i w
dodatku w promocji. O kupnie natępnych zawiadamiej z częstotliwością 1kółko/tydzień. W ten sposob problem rozwiąże się samoistnie po 10 tygodniach. POZDRO ALAN54
dodatku w promocji. O kupnie natępnych zawiadamiej z częstotliwością 1kółko/tydzień. W ten sposob problem rozwiąże się samoistnie po 10 tygodniach. POZDRO ALAN54
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
- małysz
- Pięciokółkowiec 80mm
- Kontakt:
dziwne rolki
Widać, że salomon nie jest sam, koreance też kombinują na wszystkie sposoby

- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Cześć Małysz,
Koreański rynek jest a raczej był do niedawna najbardziej prężnym na świecie. Korea żyje wrotkarstwem, mało tego wrotkarstwo stało się tam sposobem na życie.
Także wiele koreańskich wyrobów jest na równi albo są lepsze od ich europejskich czy amerykańskich odpowiedników. Również wybór jest dużo wiekszy.
Niestety trzeba uważnie oglądać bo wielokrotnie trafiają się takie kleksy jak na tym drugim zdjęciu...
Jestem zdziwiony że Arco, w sumie firma z reputacją, zamieściła coś takiego na pod swoim szyldem, nawet jako jedną z nieudanych prób...
7 kółek
Szyna z blachy tłoczonej

Koreański rynek jest a raczej był do niedawna najbardziej prężnym na świecie. Korea żyje wrotkarstwem, mało tego wrotkarstwo stało się tam sposobem na życie.
Także wiele koreańskich wyrobów jest na równi albo są lepsze od ich europejskich czy amerykańskich odpowiedników. Również wybór jest dużo wiekszy.
Niestety trzeba uważnie oglądać bo wielokrotnie trafiają się takie kleksy jak na tym drugim zdjęciu...
Jestem zdziwiony że Arco, w sumie firma z reputacją, zamieściła coś takiego na pod swoim szyldem, nawet jako jedną z nieudanych prób...
7 kółek
Szyna z blachy tłoczonej
- małysz
- Pięciokółkowiec 80mm
- Kontakt:
witam.
Właśnie widzę, że wrotkarstwo jest w Korei wysoko rozwiniete, chociażby po Mistrzostwach Korei w maratonie, gdzie wystartowało ponad 3000 osób... Nie wiem czy w Polsce setka była...

Mają bardzo duży wybór sprzętu, firm koreańskich widziałem ponad 10 i każda chce wprowadzić coś nowego jak kółka ARCO Nuclear 104mm, nie wspominając już o firmie OCRA.
Mam nadzieję że nie zanudzam
pozdrawiam Damian
Właśnie widzę, że wrotkarstwo jest w Korei wysoko rozwiniete, chociażby po Mistrzostwach Korei w maratonie, gdzie wystartowało ponad 3000 osób... Nie wiem czy w Polsce setka była...

Mają bardzo duży wybór sprzętu, firm koreańskich widziałem ponad 10 i każda chce wprowadzić coś nowego jak kółka ARCO Nuclear 104mm, nie wspominając już o firmie OCRA.
Mam nadzieję że nie zanudzam
pozdrawiam Damian
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
WIELKOŚĆ KÓLEK
Była setka a nawet pótorej. W 2004 r w Maratonie Poznańskim wystartowało 155 rolkarzy. Do 3000 w Korei a tym bardziej do 7000 w Berlinie jeszcze trochę brakuje ale wszystko przed nami. Zapraszam do Poznania 9 pażdziernika. POZDRO ALAN54