O rolkach terenowych i początkach pytań kilka...
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
teżzrobiłem to ustrojstwo ,
ale jeździ się dość ciężko
- szyna prosta 60 cm
- kółka ACME 20 cm i znacznie szersze od tych 18,myślałem żew rerenie będzie na nich łatwieji chyba jest bo minimalna różnica między asfaltem a lasem.
Wymieńmy siedoświadczenmiami co ma wpływ na komfort i szybkość
według mnie
1) Szyna jak najkrótsza kółka zaraz przy bucie jeżeli mamy jeździćbez kijków
2) jak najniżej zawieszone wszystko, większa siła odbicia,byle bez przesady by nie trzeć o podłoże ( czy ktoś wie jak wygiaćprofile aluminiowe by nie zepsuć)
3) mocno napompowane koła
- szyna prosta 60 cm
- kółka ACME 20 cm i znacznie szersze od tych 18,myślałem żew rerenie będzie na nich łatwieji chyba jest bo minimalna różnica między asfaltem a lasem.
Wymieńmy siedoświadczenmiami co ma wpływ na komfort i szybkość
według mnie
1) Szyna jak najkrótsza kółka zaraz przy bucie jeżeli mamy jeździćbez kijków
2) jak najniżej zawieszone wszystko, większa siła odbicia,byle bez przesady by nie trzeć o podłoże ( czy ktoś wie jak wygiaćprofile aluminiowe by nie zepsuć)
3) mocno napompowane koła
Witam
w koncu udalo mi sie zakupic wymarzone "powersliady nordiki", po wszystkich zebranych radach wybralam moj numer buta, taki jak nosze zawsze i to byl trafiony wybor.
Rolki sa swietne, trzeba sie nauczyc na nich jezdzic, ale idzie mi coraz lepiej.
W kazdym razie mialam je tydzien i zlapalam gume:( Zamowilam nowe kolko, ale trzeba przelozyc lozysko, a ja nie mam pojecia jak to zrobic, lub tez gdzie sie z tym problemm zglosic, moze jest jakis serwis rolek w trojmiescie??
wiec znow prosze o pomoc i odpowiedz
pozdrawiam
w koncu udalo mi sie zakupic wymarzone "powersliady nordiki", po wszystkich zebranych radach wybralam moj numer buta, taki jak nosze zawsze i to byl trafiony wybor.
Rolki sa swietne, trzeba sie nauczyc na nich jezdzic, ale idzie mi coraz lepiej.
W kazdym razie mialam je tydzien i zlapalam gume:( Zamowilam nowe kolko, ale trzeba przelozyc lozysko, a ja nie mam pojecia jak to zrobic, lub tez gdzie sie z tym problemm zglosic, moze jest jakis serwis rolek w trojmiescie??
wiec znow prosze o pomoc i odpowiedz
pozdrawiam
-
Agnieszka_
Może jest ktoś zainteresowany, bo mam do sprzedania rolki terenowe Gateskate Trailskate. Rolki są mało używane, kupiłam je w zeszłym roku i założyłam może 10-15 razy. Opis i zdjęcia można zobaczyć na allegro, tam sprzedają takie same <-------->/item187136639_rol ... olki_.html lub http://www.gateskate.pl/
Jutro moge zrobić jakieś fotki.
Cena 650 zł
Jutro moge zrobić jakieś fotki.
Cena 650 zł
- PawelS
- Pięciokółkowiec 80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Właśnie zacząłem sezon rolkowy w lesie. Wczoraj przyszły moje nowe buty Powerslide S3. Udało mi się trafić je tanio na e-bayu. Nawet początkowo zastanawiałem sie nad całym zestawem Cross Trainer bo też chodziły tanio, ale w mojej szynie kółka są prawie o 3 cm większe, co w terenie może robić dużą różnicę, a poza tym sam but kosztował mnie 1/3 tego co komplet. Ceny na e-bayu są czasami zupełnie nieprzewidywalne.

A tak to teraz wygląda z bliska.

Po jesiennym czyszczeniu łożyska chyba lżej się kręcą. Zrobiłem z 8 km. Żałowałem, że nie miałem kijków, bo dopiero bym poszalał. Niestety na razie trenuję pod kątem łyżworolek, więc o kijkach muszę zapomnieć do jesieni. Zaraz się przebieram i lecę jeszcze na trening z biegaczami. Nie ma lekko!

A tak to teraz wygląda z bliska.

Po jesiennym czyszczeniu łożyska chyba lżej się kręcą. Zrobiłem z 8 km. Żałowałem, że nie miałem kijków, bo dopiero bym poszalał. Niestety na razie trenuję pod kątem łyżworolek, więc o kijkach muszę zapomnieć do jesieni. Zaraz się przebieram i lecę jeszcze na trening z biegaczami. Nie ma lekko!
-
Aubrey
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Nowe rolki Powerslide Nordic Trainer rozmiar 41
Witam, mam na sprzedaż nowe rolki powerslide nordic trainer rozmiar 41. Rolki dopiero co otrzymałem z Niemiec. Niestety nie zdążę na nich pojeźdźić z powodu pilnego (i długiego) wyjazdu za granicę. Sprzedaje cały komplet. Zdjęcia mogę wysłać na email. Kontakt aubrey@gazeta.pl lub 501 149 710.