Czy przesiasc sie na 110 mm?
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- Ariel
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
- Jeżdżę od: 01 lip 2005
- Kontakt:
Czy przesiasc sie na 110 mm?
Chodzi mi po glowie zeby sprobowac przesiasc sie na 110 mm.
Nie waze duzo i nie jestem wysoki, ale mam swoje lata i jezdze raczej na dlugie dystanse. Dluga szyna to dla mnie nie problem.
Co o tym sadzicie?
Nie waze duzo i nie jestem wysoki, ale mam swoje lata i jezdze raczej na dlugie dystanse. Dluga szyna to dla mnie nie problem.
Co o tym sadzicie?
- PeterCave
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Jeżdżę od: 09 kwie 2005
- Kontakt:
Polecam poczytanie wypowiedzi ludzi, którzy na 110 jeździli i jeżdżą, np. tutaj:WFH pisze:Osobiście nie polecam, ale to Twój wybór
http://www.skatelogforum.com/forums/sho ... .php?t=203
Jak poszukasz, to znajdziesz jeszcze kilka bardzo ciekawych tematów o zestawach 110. Za 2-3 dni będę we Wrocławiu, a tam mam zapisane linki, to wrzucę coś jeszcze (jeśli nie zapomnę;))...
Co do zawodów halowych (jak i na torze), to trudno wyobrazić sobie, żeby takie giganty były lepsze od 4x100
Pozdrawiam, Piotrek
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
W zestawie 4x110 nie chodzi tylko wagę, również o wielkośc kółek!!!PeterCave pisze:P.S. Co do wagi zestawu 4x110, to powoli przestaje mieć to znaczenie, bo można już kupić kółka 110, które ważą nawet <120 gram! i to wcale nie są z karbonowym hubem za 20 Euro![]()
A Mattery 110 ważą jeśli dobrze pamiętam 138 gram.
-
witomazur
- Pięciokółkowiec 84mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Odnosnie kółek 110 polecam wywiad z P.Briand na stronie http://www.rolling-alliance.com/ w dziale racing new's.Niestety w obcym jezyku,ale w dzisiejszych czasach to chyba nie problem
Poleca je na kiepskie drogi!To chyba zrobią kariere w Polsce
W.Mazur
Poleca je na kiepskie drogi!To chyba zrobią kariere w Polsce
W.Mazur
Ostatnio zmieniony wt lutego 06, 2007 10:19 przez witomazur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Szanowni Państwo
Jak zapewne niektórzy pamiętaja, dzięki uprzejmości firmy Mogema, jestem posiadaczem szyny XRR 155 13,2.

W szynie tej można zamontować 4 koła 110mm.
I teraz najważniejsze:
Jeśli znajdzie się ktoś chętny do zesponsorowania
, wypożyczenia itp., to ja DLA DOBRA POLSKIEGO SPORTU ROLKARSKIEGO chętnie przetestuję koła 110mm. Swoje odczucia zobowiązuje się opisać na tutejszym forum.
Adres dla wysyłki rzeczonych kółek podam na priva
Pozdrawiam

Jak zapewne niektórzy pamiętaja, dzięki uprzejmości firmy Mogema, jestem posiadaczem szyny XRR 155 13,2.

W szynie tej można zamontować 4 koła 110mm.
I teraz najważniejsze:
Jeśli znajdzie się ktoś chętny do zesponsorowania
Pozdrawiam
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
he, he, he, grunt to humor i satyra weź se babę nich na Ciebie tyra!Andrzej pisze:Jeśli znajdzie się ktoś chętny do zesponsorowania, wypożyczenia itp., to ja DLA DOBRA POLSKIEGO SPORTU ROLKARSKIEGO chętnie przetestuję koła 110mm. Swoje odczucia zobowiązuje się opisać na tutejszym forum.
Pozdrawiam
![]()
![]()
![]()
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
jaka satyra ?Piotr B pisze:he, he, he, grunt to humor i satyra weź se babę nich na Ciebie tyra!Andrzej pisze:Jeśli znajdzie się ktoś chętny do zesponsorowania, wypożyczenia itp., to ja DLA DOBRA POLSKIEGO SPORTU ROLKARSKIEGO chętnie przetestuję koła 110mm. Swoje odczucia zobowiązuje się opisać na tutejszym forum.
Pozdrawiam
![]()
![]()
![]()
Ja naprawdę mogę się poświęcić