slalom czy tez jazda szybka

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

abuk-lopi
Jeżdżę od: 02 sty 2010

slalom czy tez jazda szybka

Post autor: abuk-lopi » pt marca 02, 2007 8:55

witam wszystkich :)
jestem młodym zapalonym rolkarzem... :D
ale proszę o nie dyskryminowanie mnie ;]
ogólnie w zeszłym roku przejeździłem większą część wakacji na rolkach...
jeżdżę od kąd pamiętam... tzn. maly bylem jak zaczynałem ;]
no i pod koniec wakacji zepsuły mi się rolki (żeby nie pisać że ja je zepsułem, ponieważ właściwie tak nie było :D te rolki chyba mialy jakieś 7 latek... raczej z plastiku... rolki K2 kolka moze jakies 78 czy cos takiego... jeździło się super no ale plastic nie wytrzymał mojej jazdy)
i teraz nie wiem co chce kupic ;] sponsorow mam <rodzice>
zastanawiam się nad rolkami do jazdy szybkiej ( pewnie do momentu aż coś mi się stanie) kółka 4x100 albo 4x90 zastanawialem sie stowjego czasu nad K2 radical 100.. czy coś takiego... ale to nie jest określone...
ale w pewnym momencie wpadłem na stronke o slalomie... i teraz juz kompletnie nie wiem co ;]
na prawde to super by było mieć 2 pary ;]
a chciałbym się Was użytkowników rolek do jazdy szybkiej spytać czy na codzień też można na takich rolkach 4x100 wyjsc z kumplami i koleżankami na dwór ;]

pozdrowienia

kuba

Alandy
Ścigant 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Alandy » sob marca 03, 2007 5:54

jak dla mnie jazda "rekreacyjna" ze znajomymi na zestawie 4x100 to nie najlepszy pomysł ze względu na słabą zwrotnośc

dla Twoich potrzeb zastanowiłbym sie nad slalomówkami na 4x84 albo ewentalnie rolkami "szybkimi" ale 4x90
wprawdzie jesli chodzi o szybkość to zawodów na takich rolkach raczej nie wygrasz, ale przyjemniej sie bedzie w nich jeździło np. po miescie

oczywiście, jesli masz kase to tak jak napisałes optymalnym rozwiązaniem byłyby dwie pary - 4x100 i slalomowe 4x80/4x84
w innym wypadku trzeba pójsc na kompromis
"MYŚLĘ WIĘC JEŻDŻĘ"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”