No to jeszcze ja się wtrącę. Nie znam się na rolkach. zdobyłam jakieś stare Rollerblade. Znajomi mi zazdroszczą, ale ja jestem przeciwnikiem klasyfikacji firmówkami, więc nie komentuję.
No i kupiłam dla męża rolki na Allegro.
Oczywiście wcześniej zdobyłam trochę wiedzy "na temat".
Opis niesamowity
-Nowe, super rolki, trzy zapięcia, łożyska ABEC 5,kółka kauczuk, cuda wianki, ... no i cena 100 zł

-
No i okazało się, że mąż ma za wąską stopę

, rozmiar buta ma se nijak do rozmiaru rolek

NIGDZIE ani w instrukcji ( o dziwo po polsku), ani na bucie nie ma, że to ABEC 5 ( w ogóle jakikolwiek abec).
Więc but nie trzyma stopy ani kostki, kółka toczą się mozolnie, szkoda gadać.
No mąż jest zadowolony, ale jak ja zobaczyłam jak mu się kostka "kładzie" do ziemi ...
Ta "firma" to
NILS extreme. ODRADZAM
Nawiasem mówiąc, to nie stać nas byłoby na porządne rolki, nawet używane. Ale tak wygląda oszczędność
Przynajmniej dziecku kupiliśmy chyba dobre rolki HY SKATE używane. Faktycznie mają ABEC 5. Regulowane w trzech rozmiarach.
Syn ( fajtłapa jakich mało) założył rolki ( z moją pomocą, ma 5 lat) i zaczął jeździć.

Jest trochę niezadowolony, bo "ma za wolne kółka". jego mama ( czyli ja) ma szybsze i wcale się z tego nie cieszy
Gdybym miała jeszcze raz kupować rolki, to kupiłabym porządne używane uty, a nie jakieś nowe badziewie.