rolki z allegro?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

deedee

rolki z allegro?

Post autor: deedee » śr marca 28, 2007 10:04

Witam,
na początku chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post tutaj:) Chciałabym rozpocząć jazdę na rolkach i mam ogromny problem z wyborem sprzętu. Jeździłam trochę, ale było to jakieś 6 lat temu... Szukam rolek, które będą odpowiednie dla początkującego do jazdy rekreacyjnej. Nie chciałabym kupować na razie drogich rolek, bo nie wiem czy mój zapał do jazdy wytrzyma chcociaz do wakacji...W związku z tym mam pytanie do ekspertów :D czy te rolki nadają się do czegokolwiek? liczę na szybką odpowiedź:)
<-------->/item176135714_rol ... uczuk.html

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » śr marca 28, 2007 11:27

Zapał zależy m.in. od jakości rolek. Jeśli rolki będą wygodne i na dobrych kółkach oraz łożyskach Twój zapał będzie lepszy do wyboru wrotkarstwa jako sportu :)

Nie znam tej firmy podanej w linku, ale jak widzę w opisie kauczuk to mnie niesie ;) Ten, co wciska te rolki nie zna się na tym sporcie w ogóle.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Clav
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Clav » czw marca 29, 2007 12:00

Witam, nie jestem mocno doświadczonym wrotkarzem, ale właśnie niedawno kupowałem swoje pierwsze rolki. Tez nie chciałem wydać za wiele i myślałem o tańszych rolkach, w przeliczeniu na zł kosztowały 130 zł i niby były za pól ceny, wyglądały tak samo jak rolki znanych producentów. Oczywiście online.
Znalazłem te same rolki w sklepie, do którego poszedłem przymierzać. Wykonanie tego typu sprzętu daleko jest od dobrego. W moim przypadku język buta strasznie sie odkształcał i gniótł już po 1 minucie, ogólnie nie były zbyt wygodne. Po nich założyłem rolki K2 i tamte nawet do piet nie dorastają K2. Wiem, ze kasa sie liczy i szkoda by było wydać pieniądze, a potem rolek nie używać. Ale przy tanich rolkach jeszcze szybciej byś sie zniechęciła. Widziałem w jakimś sklepie na forum podanym rolki K2 za jakieś 250 zł, 2 razy tyle ale sprzęt myślę warty ceny.

Ja patrze na rolki ze względu na czysta przyjemność, a ze podniesie moja kondycje to już sprawa drugorzędną. I wiem jakby mnie rolki uwierały i źle sie jeździło od razu to bym rzucił w kąt.

W razie zniechęcenia, myślę że rolki znanej firmy łatwiej będzie Ci pchnąć na allegro. Powodzenia

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Post autor: zico » czw marca 29, 2007 12:02

Clav pisze:Witam, nie jestem mocno doświadczonym wrotkarzem, ale właśnie niedawno kupowałem swoje pierwsze rolki. Tez nie chciałem wydać za wiele i myślałem o tańszych rolkach, w przeliczeniu na zł kosztowały 130 zł i niby były za pól ceny, wyglądały tak samo jak rolki znanych producentów. Oczywiście online.
Znalazłem te same rolki w sklepie, do którego poszedłem przymierzać. Wykonanie tego typu sprzętu daleko jest od dobrego. W moim przypadku język buta strasznie sie odkształcał i gniótł już po 1 minucie, ogólnie nie były zbyt wygodne. Po nich założyłem rolki K2 i tamte nawet do piet nie dorastają K2. Wiem, ze kasa sie liczy i szkoda by było wydać pieniądze, a potem rolek nie używać. Ale przy tanich rolkach jeszcze szybciej byś sie zniechęciła. Widziałem w jakimś sklepie na forum podanym rolki K2 za jakieś 250 zł, 2 razy tyle ale sprzęt myślę warty ceny.

Ja patrze na rolki ze względu na czysta przyjemność, a ze podniesie moja kondycje to już sprawa drugorzędną. I wiem jakby mnie rolki uwierały i źle sie jeździło od razu to bym rzucił w kąt.

W razie zniechęcenia, myślę że rolki znanej firmy łatwiej będzie Ci pchnąć na allegro. Powodzenia
Nic dodać, nic ująć.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

Antek-80

Post autor: Antek-80 » czw marca 29, 2007 5:56

No to jeszcze ja się wtrącę. Nie znam się na rolkach. zdobyłam jakieś stare Rollerblade. Znajomi mi zazdroszczą, ale ja jestem przeciwnikiem klasyfikacji firmówkami, więc nie komentuję.

No i kupiłam dla męża rolki na Allegro.

Oczywiście wcześniej zdobyłam trochę wiedzy "na temat".
Opis niesamowity 8)

-Nowe, super rolki, trzy zapięcia, łożyska ABEC 5,kółka kauczuk, cuda wianki, ... no i cena 100 zł 8)-

No i okazało się, że mąż ma za wąską stopę :!: , rozmiar buta ma se nijak do rozmiaru rolek :? NIGDZIE ani w instrukcji ( o dziwo po polsku), ani na bucie nie ma, że to ABEC 5 ( w ogóle jakikolwiek abec).
Więc but nie trzyma stopy ani kostki, kółka toczą się mozolnie, szkoda gadać.

No mąż jest zadowolony, ale jak ja zobaczyłam jak mu się kostka "kładzie" do ziemi ... :shock:

Ta "firma" to NILS extreme. ODRADZAM :!:

Nawiasem mówiąc, to nie stać nas byłoby na porządne rolki, nawet używane. Ale tak wygląda oszczędność :oops:
Przynajmniej dziecku kupiliśmy chyba dobre rolki HY SKATE używane. Faktycznie mają ABEC 5. Regulowane w trzech rozmiarach.
Syn ( fajtłapa jakich mało) założył rolki ( z moją pomocą, ma 5 lat) i zaczął jeździć. :shock: Jest trochę niezadowolony, bo "ma za wolne kółka". jego mama ( czyli ja) ma szybsze i wcale się z tego nie cieszy :wink:

Gdybym miała jeszcze raz kupować rolki, to kupiłabym porządne używane uty, a nie jakieś nowe badziewie. :o
Skołowana rodzinka ;-)
Tylko, że ... bez hamulców :-]
Jest nas trzech ... i dopiero się uczymy.

sofe
Kontakt:

Post autor: sofe » czw marca 29, 2007 6:44

z rolkami tak jak z wieloma rzeczami...
lepiej raz wydac 2 lub nawet 3 razy wiecej niz na tanie rolki
ale pozniej cieszyc sie przyjemna jazda przez dlugi czas
bo takie rolki jesli nie bawimy sie w agresiw badz jezdzenie jakies bardziej zawodowe starczaja na dlugo dlugo dlugo...ale polacy tak maja powiedza to tez przeciez rolki a ile kaasy taniej...i kupia bubel

z tego miejsca serdecznie pozdrawiam moja rodzine ktora kieruje sie tym w kazdym aspekcie zycia :P

deedee

Post autor: deedee » czw marca 29, 2007 8:30

dzięki za odzew :)
już zdecydowałam się na używane rolki i mogę się tylko cieszyć, że przed zakupem trafiłam tutaj.

art
Czterokółkowiec

Post autor: art » pt marca 30, 2007 9:39

Jeżeli syn w wieku 5 lat założył rolki i zaczął jeździć i jeszcze narzeka, że ma za wolne kółka to chyba nie jest "taki fajtłapa" :)

art
Czterokółkowiec

Post autor: art » pt marca 30, 2007 9:44

zico pisze: Nie znam tej firmy podanej w linku, ale jak widzę w opisie kauczuk to mnie niesie ;) Ten, co wciska te rolki nie zna się na tym sporcie w ogóle.
Będą się odbijać, jak kiedyś tzw. piłeczki kauczukowe :)

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pt marca 30, 2007 9:50

Nie ma co narzekać na kółka kauczukowe w rolkach. Nie jest łatwo ale kto ma oczy szeroko otwarte i śledzi temat to może i jemu zaświeci kiedyś słoneczko a wtedy będzie miał szansę ustrzelić prawdziwe rarytasy: na kółkach z kałczuku.
Pozdrawiam
Piotr

Antek-80

Post autor: Antek-80 » pt marca 30, 2007 1:36

art pisze:Jeżeli syn w wieku 5 lat założył rolki i zaczął jeździć i jeszcze narzeka, że ma za wolne kółka to chyba nie jest "taki fajtłapa" :)
No właśnie jest :roll: I albo chłopak ma talent :?: albo ja już nie wiem co. Próbowałam go zapisywać na różne zajęcia sportowe, np. pływanie, karate. Ale marnie mu to wychodziło. W ogóle miał zawsze problemy z równowagą ( ale powodem mógł być trzeci migdał, który został już usunięty). Nie umie jeździć na rowerze bez dodatkowych kółek. Na hulajnodze uczył się chyba dwa lata. :?

W każdym razie my ( rodzice ) jesteśmy w szoku. :shock: No i oczywiście jesteśmy z niego dumni 8)
Skołowana rodzinka ;-)
Tylko, że ... bez hamulców :-]
Jest nas trzech ... i dopiero się uczymy.

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Post autor: zico » pt marca 30, 2007 1:46

Antek-80 pisze:
art pisze:Jeżeli syn w wieku 5 lat założył rolki i zaczął jeździć i jeszcze narzeka, że ma za wolne kółka to chyba nie jest "taki fajtłapa" :)
No właśnie jest :roll: I albo chłopak ma talent :?: albo ja już nie wiem co. Próbowałam go zapisywać na różne zajęcia sportowe, np. pływanie, karate. Ale marnie mu to wychodziło. W ogóle miał zawsze problemy z równowagą ( ale powodem mógł być trzeci migdał, który został już usunięty). Nie umie jeździć na rowerze bez dodatkowych kółek. Na hulajnodze uczył się chyba dwa lata. :?

W każdym razie my ( rodzice ) jesteśmy w szoku. :shock: No i oczywiście jesteśmy z niego dumni 8)
Super! :) No to teraz musicie szybko nadrabiać, bo syn jeszcze szybciej będzie się oddalać ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”