100kg i rolki K2 07 EXO z nylonowąplozą.

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Tygrrrysek
Jeżdżę od: 02 sty 2010

100kg i rolki K2 07 EXO z nylonowąplozą.

Post autor: Tygrrrysek » sob lipca 21, 2007 11:26

Witam! Kupiłem niedawno rolki K2 07 EXO. Mam jednak przeczucie ze powinienem kupic rolki z plozą aluminiową gdyz waże okolo 100kg i nie wiem czy nylonowa nie ulegnie pęknięciu.Jak myslicie czy moje obawy są podstawne czy tez płoza nylonowa tez się sprawdzi.Czy zdarzyło wam się kiedykolwiek zniszczyć plozę.Czy rolki które zakupilem były dobrym wyborem?Dzieki za sugestie.Pozdrawiam http://supersklep.pl/produkty/kolekcja_ ... exo__black_/

Awatar użytkownika
r102
Czterokółkowiec

Post autor: r102 » sob lipca 21, 2007 4:47

ja mam masy 110 kg

rolki Salomon motion5

płoza plastikowa

jeszcze ciut podpiłowana na kółka 90 mm /pisze na niej 80mm max/

jakoś nie pęka już 2 rok...
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 9:10 przez r102, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cyber_human
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: cyber_human » ndz lipca 22, 2007 12:48

znawcy mowia (zeby bylo jasne, ja do nich NIE naleze :) ), ze ploza kompozytowa wytrzymuje co najmniej tyle samo, co metalowa, a nawet czesem wiecej... patrz rolki do jazdy agresywnej - choc tam jest wiecej kompozytu... ploza kompozytowa jest bardziej elastyczna, co da pewnie nieco lepszy komfort, choc metal dzieki swej sztywnosci pewnie jest lepszy do szybkiej jazdy...

tak, ja popsulem ploze kompozytowa, ale, Panstwo mnie jeszcze nie znacie, ja psuje wszystko :). zastanawiam sie nawet, czy nie zlozyc oferty w jakims koncernie na beta testera czegokolwiek... a najlepiej wszystkiego... ale do rzeczy, K2 Plasma, ze nie moglem dostac krotkiej sruby po zdjeciu hamulca, obcialem uchwyty od hamulca i je zamocowalem, tak, ze dluga sruba sie nie spostrzegla i zapasowala... nieopatrzenie cos nieprawidlowo zamocowalem i sruba sciagnela sie nieco mocniej, naprezajac ploze tak, ze ta podczas jazdy pekla:
Obrazek

przy okazji - off topic - jesli ktos ma cos do popsucia, moge sie tym zajac... oplata symboliczna 8)

ps: polskich znakow w moich postach brak, bo popsulem alt - dokladniej pekla gumka a mocowanie klawisza polamane... :oops:
Obrazek

The choices we make, not the chances we take, determine our destiny...

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » ndz lipca 22, 2007 7:57

Tak samo mi pękła płoza w dwóch różnych parach rolek jak grałem w hokeja. Przeciążenia najprawdopodobniej przy hamowaniu bokiem. Moja waga wtedy 76kg. Wrzucę zdjęcie jak znajdę rolki :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”