NIKE Air SKO Ultra Hybrid - 5 kółek?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Pij
Jeżdżę od: 02 sty 2010

NIKE Air SKO Ultra Hybrid - 5 kółek?

Post autor: Pij » sob sierpnia 04, 2007 9:42

Właśnie nabyłem w/w rolki Nike. Zaskoczyła mnie trochę płoza z pięcioma kółkami. Na kartonie i na metce przy bucie a nawet w instrukcji na rysunkach jest mowa o 4 kółkach. Czyżby trafił mi się jakiś bonus?? ;-)

Co do konstrukcji buta to ja jestem zadowolony, trzyma nieźle. Trochę obtarłem sobie stopę od wewnątrz ( w zagłębieniu śródstopia), ale to raczej przez moje kulasy. W prawej nodze kostka leci mi w prawo nawet w zwykłych butach ;-), więc lewa też pewnie jakaś felerna haha.

Czy te 5 kółek to nie czasme jakieś rolkowe "panczeny" ??
Czas jest po to by nie robić wszystkiego naraz...

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Re: NIKE Air SKO Ultra Hybrid - 5 kółek?

Post autor: koziar2 » sob sierpnia 04, 2007 11:44

Pij pisze:Właśnie nabyłem w/w rolki Nike. Zaskoczyła mnie trochę płoza z pięcioma kółkami. Na kartonie i na metce przy bucie a nawet w instrukcji na rysunkach jest mowa o 4 kółkach. Czyżby trafił mi się jakiś bonus?? ;-)

Czy te 5 kółek to nie czasme jakieś rolkowe "panczeny" ??
Albo dostales towar niezgodny z tym, co chciales kupic albo juz nie wiem :). Co do instrukcji i rysunkow to pewnie moga byc z 4 kolkami - rolek 5-kolkowych jest mniej niz z 4-ma kolkami i pewnie nikomu nie chce sie przerabiac rysunkow bo przeciez chodzi o to samo.

Rolki 5 kolkowe sa przeznaczone do jazdy szybkiej wiec raczej rekreacyjnie na nich sie nie pokrecisz - da sie ale zwrotnosc takich rolek nie jest porazajaca. I jesli to sa Twoje pierwsze rolki to zastanawialbym sie nad ich wymiana bo mozesz sie zrazic. Chyba ze z zalozenia bedziesz trenowal jazde szybka to mozesz probowac na takich :)

Pij

Re: NIKE Air SKO Ultra Hybrid - 5 kółek?

Post autor: Pij » ndz sierpnia 05, 2007 12:27

Albo dostales towar niezgodny z tym, co chciales kupic albo juz nie wiem :). Co do instrukcji i rysunkow to pewnie moga byc z 4 kolkami - rolek 5-kolkowych jest mniej niz z 4-ma kolkami i pewnie nikomu nie chce sie przerabiac rysunkow bo przeciez chodzi o to samo.

Rolki 5 kolkowe sa przeznaczone do jazdy szybkiej wiec raczej rekreacyjnie na nich sie nie pokrecisz - da sie ale zwrotnosc takich rolek nie jest porazajaca. I jesli to sa Twoje pierwsze rolki to zastanawialbym sie nad ich wymiana bo mozesz sie zrazic. Chyba ze z zalozenia bedziesz trenowal jazde szybka to mozesz probowac na takich :)
W sumie to jak na razie nie zauważyłem różnicy (przy moim stylu jazdy). Ale na 4 kólkach też nie jestem porażająco zwrotny :wink:

Jeździ mi się dobrze, przekładaniec przy zawracaniu też wychodzi. A kto wie może ogarnie mnie demon szybkości i będą jak znalazł?? :D

Dzięki za odpowiedź :thumleft:

ps. w ostateczności mogę zmienić płozy na standardowe

Awatar użytkownika
Agent_L
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 01 sie 2007
Kontakt:

Post autor: Agent_L » ndz sierpnia 05, 2007 1:02

Teraz możesz wszystkim z rolkami z hipermarketu wmawiać że zostali oszukani na jedno kółko : )
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy

Pij

Post autor: Pij » ndz sierpnia 05, 2007 8:59

Agent_L pisze:Teraz możesz wszystkim z rolkami z hipermarketu wmawiać że zostali oszukani na jedno kółko : )
dobre, dobre :thumright:

U mnie na wsi mogą kupić taki bajer :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”