Przerobka rolek
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Przerobka rolek
Mam maly problem z moimi rolkami. NIestety mam dosc szerokie stopy, a na dodatek lewa po urazie pare lat temu jest delikatnie szersza od prawej no i wlasnie ta stope (jej krawedzie) uciskaja moje rolki . Myslalem ze stopa sie przyzwyczai ale juz minol miesiac i nic. Wiem ze pare razy na forum bylo rzucone zdanie o rozszerzaniu na cieplo buta. Tylko jak dokladnie powinno sie to zrobic bo nie chce zepsuc rolek. Czekam na jakies propozycje, bo w ostatecznosci bede musial zeszlifowac stope 
-
sławek
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Hejka!
Myśle ze ciut poprawiło by sprawę kupno rolek z miękkim butem a nie skorupowym,miękki but ma pewną elastyczność pod wpływem ciepła natomiast ze skorupowym jest juz klops.
no i darowanie sobie zapinania na przegubie stopy a większy ucisk na kostkę.
Należe do ludzi raczej z szerką stopą i osobiście wolę luzować zapięcie lub wiązania na przodzie a dociskam na maxa kostke zeby miec dobre odepchnięcie.Poza tym stosuje metode stopniowego dopinania co jakiś czas stopa w ten sposób toleruje ucisk.
Myśle że choc ciut pomogłem
Pozdrawiam
Myśle ze ciut poprawiło by sprawę kupno rolek z miękkim butem a nie skorupowym,miękki but ma pewną elastyczność pod wpływem ciepła natomiast ze skorupowym jest juz klops.
no i darowanie sobie zapinania na przegubie stopy a większy ucisk na kostkę.
Należe do ludzi raczej z szerką stopą i osobiście wolę luzować zapięcie lub wiązania na przodzie a dociskam na maxa kostke zeby miec dobre odepchnięcie.Poza tym stosuje metode stopniowego dopinania co jakiś czas stopa w ten sposób toleruje ucisk.
Myśle że choc ciut pomogłem
Pozdrawiam
Rolki mam dokladnie takie http://www.skate-shop.pl/rolki_inline/r ... de_aero_6/
Faktycznie jak luzniej zasznuruje byt to jest wygodniej ale jakos nie mam przekonania do tego rozwiazania. Nie chce drugi raz rozwalic stopy. Wydaje mi sie ze wystarczy chyba na cieplo odgiac troche te plastikowe paski ktore dochodza do dolnej czesci buta. Wlansie w tych miejscach mnie uciska. No i chyba tak jak kolega PeterCave bede sie z tym musial udac do sklepu narciarskiego.
Faktycznie jak luzniej zasznuruje byt to jest wygodniej ale jakos nie mam przekonania do tego rozwiazania. Nie chce drugi raz rozwalic stopy. Wydaje mi sie ze wystarczy chyba na cieplo odgiac troche te plastikowe paski ktore dochodza do dolnej czesci buta. Wlansie w tych miejscach mnie uciska. No i chyba tak jak kolega PeterCave bede sie z tym musial udac do sklepu narciarskiego.