Koła do K2

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Cumle

Koła do K2

Post autor: Cumle » ndz lutego 24, 2008 6:48

Mając na uwadze że jest to mój pierwszy post na forum, chciałem wszystkich gorąco powitać WITAM !!! :-))

A teraz do rzeczy.

Potrzebuję kupić koła do rolek K2. Poprzednio były założone 78/78A (na rolkach "maniakalnie jeździ moja żona") jednak teraz chciałem założyć 80/82A.

Dodam że wcześniej moja małżonka zajeździła rolki Crazy Creek (ABEC-3 :-)). To były rolki na których rozpoczynała przygodę z rolkami. Następnie nabyłem dla niej w/w K2 i aktualnie widząc jej umiejętnośći i wielki zapał (jazda rekreacyjno/fitnes) oraz stopień zużycia kólek, chciałem założyć dla polepszenia komfortu jazdy troszeczkę większe i dla mniejszego zużycia trochę twardsze koła.

Problem w tym że nie mogę znaleźć takich kół dla K2 a z zamienników nie wiem na jaką firmę mogę się zdać.

Proszę o pomoc co do wyboru firmy oraz inf. gdzie można je dostać w sieci (naprawdę spędziłem trochę czasu w "necie" ale nic sensownego nie znalazłem.

Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Agent_L
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 01 sie 2007
Kontakt:

Re: Koła do K2

Post autor: Agent_L » pn lutego 25, 2008 9:35

Jeśli koła to Hyper. Tak samo jak Mercedes czy Peugeot nie robią gum, tak samo kółka firm rolkowych to albo przebrandowane Hypery albo dno. (Kryptonics i Senate to inne marki Hypera)
Jest jeszcze druga dobra marka, Matter - ale te już zostawmy zawodowcom : )
Kumple którzy jeżdżą na K2 twierdzą że ich koła zużywają się wyjątkowo szybko (nie mówiąc o tym że są drogie). A w ogóle to twardość nie przekłada się bezpośrednio na ścieralność.
Jeżeli nie jeździsz z prędkością większą niż 300km/h po ulicach gładkich jak szkło, to ABEC większy niż 1 nie ma znaczenia : P

Tyle jeśli chodzi o wybieranie kółek samemu. A tak w ogóle to Zico ostatnio miał jakieś przyjemne fitnesowe kółka w cenie wpędzającej Chińczyków w kompleksy. O, tutaj. Zresztą wszystko co ma Zico jest albo najlepsze albo najlepsze w danej cenie. : )
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy

Awatar użytkownika
mrv
Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
Jeżdżę od: 20 gru 2009

Post autor: mrv » pn lutego 25, 2008 11:45

Agent_L pisze: Kumple którzy jeżdżą na K2 twierdzą że ich koła zużywają się wyjątkowo szybko (nie mówiąc o tym że są drogie). A w ogóle to twardość nie przekłada się bezpośrednio na ścieralność.
To prawda że koła K2 ścierają się szybko, równocześnie nie udało mi się do tej pory jeździć na przyjemniejszych kółkach niż K2 Training 90mm 87A. Nie widziałem lżejszego kółka byc może to konstrukcja huba być może mniejsza gęstość poliuretanu...

Cumle

Post autor: Cumle » pn lutego 25, 2008 10:24

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”