SALOMON SIAM 4 czy K2 VELOCITY 4

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
robal
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 01 kwie 1999
Kontakt:

SALOMON SIAM 4 czy K2 VELOCITY 4

Post autor: robal » pt września 23, 2005 1:51

Czesc!

Cos wiecie o tych rolach?
Nie wiem, na ktore sie zdecydowac (a musze sie spieszyc, bo mam nietypowy rozmiar i pozniej bedzie problem) - po przymierzeniu jedne i drugie tak samo wygodne, za podobna cene moge je nabyc droga kupna ;)
k2 wydaja sie nieco lzejsze, ale to moze tylko wrazenie; za to salomonki maja wygodniejszy system sznurowania (blokada sznurowadla).
Nie wiem tylko, jak porownac szyny.
Moze jakies wady? Wiem, ze np. salomon mial jakas wpadke, ale nie pamietam, z ktorym modelem ;) to bylo.
Bede dziwieczec za wszystkie uwagi.

Pozdrawiam,
robal.

jack-78
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: jack-78 » pt września 30, 2005 12:10

Siemka. Ja mam k2 Exo 6, ale nie ma chyba żadnej różnicy pomiędzy moimi, a Velo 4, poza tym, że Exo mają syst. szybkiego wiązania (który i tak szybko pada). Jestem z nich bardzo zadowolony i polecam. Gdybym miał kupować drugi raz, to pewnie wziąłbym Velo 4, bo są troszke tańsze, a pożytku z szybko-wiązania nie mam.
A tak apropos tego systemu, to czy ktoś z was wie, gdzie mogę dostać części zamienne (w postaci sznurowadła do owego nieszczęsnego systemy) do k2? Pytałem już w kilku sklepach, i nigdzie nie tego mają.

Awatar użytkownika
robal
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 01 kwie 1999
Kontakt:

Post autor: robal » pt września 30, 2005 10:08

Czesc!

Dzieki za odpowiedz. :)
Co prawda juz po sprawie - po ponownej dluuuugiej przymiarce nastepnego dnia i dokladnym rozwazeniu sprawy wygraly k2.
Teraz ucze sie od nowa jezdzic - w odroznieniu od starych rb mam wieksze kola, miekki but i w koncu swoj rozmiar, a nie o 2-3 wiekszy :) Ale poki co wrazenia raczej pozytywne - szczegolnie czuc te roznice, jesli chodzi o d kol.

Pozdrawiam,
robal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”