Mogę sobie zgrywać trasy - jednak chciałbym mieć możliwość monitoringu pulsu itp.
Może ktoś mi coś poleci. Bo najczęściej to znajdywałem zegarki z taką opcją.
Jednak fajnie by było połączyć jedno z drugim
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Też używam czasami ENDOMONDO, ale denerwują mnie rozbieżności w pokazywanej na wykresie prędkości (u mnie chyba zaniża - nie sądzę, żebym całą parą na sprincie z górki - co prawda łagodnej, pod koniec sezonu osiągał jedynie 32km/h). Czy też masz ten problem?pz34 pisze:Ja używam ENDOMONDO. Tel pokazuje mi akualną prędkość, a po treningu można sprawdzić trasę na googlemaps razem z wykresem prędkości i wysokości. Jest tam opcja monitora pracy serca ale trzeba mieć opaskę. Najważniejsza zaleta - darmowa instalacja, darmowe logowanie, płaci się tylko za transfer danych z kom. np 3 godziny jazdy - koszt kilkanaście groszy. Używałem też tego na "70 nie tylko dla orłów" by nie pomylić się na okrążeniach. Co jakiś czas ktoś się pytał ile do końca
Również ENDOMONDO - ale mnie chyba zawyża: w jednym z treningów prędkość max. 533 km/h "dobry jestem"FFWD pisze: Też używam czasami ENDOMONDO, ale denerwują mnie rozbieżności w pokazywanej na wykresie prędkości (u mnie chyba zaniża - nie sądzę, żebym całą parą na sprincie z górki - co prawda łagodnej, pod koniec sezonu osiągał jedynie 32km/h). Czy też masz ten problem?
A jakie tętno miałeś przy tej prędkości?Doody pisze:Również ENDOMONDO - ale mnie chyba zawyża: w jednym z treningów prędkość max. 533 km/h "dobry jestem"FFWD pisze: Też używam czasami ENDOMONDO, ale denerwują mnie rozbieżności w pokazywanej na wykresie prędkości (u mnie chyba zaniża - nie sądzę, żebym całą parą na sprincie z górki - co prawda łagodnej, pod koniec sezonu osiągał jedynie 32km/h). Czy też masz ten problem?
Tętno spokojne jak u słoniaFFWD pisze: A jakie tętno miałeś przy tej prędkości?
Mówiąc poważnie: też miałem prędkości max. 70km/h. Natomiast te zaniżone nie dotyczyły prędkości max. z treningu tylko prędkości chwilowej, którą odczytywałem z wykresu, bo wiedziałem po GPS, w którym momencie ćwiczyłem sprint. Kompletnie nie wiem skąd te przekłamania się biorą.
Pozdrawiam
Rafał Wielgat
Jura Skating Częstochowa
Dokładnie tak.Krzysztof pisze:Tak naprawdę to wszystko zależy od oprogramowania urządzenia i możliwości przesłania danych i ich ewentualnego skorygowania.