K2 EXO 6.1 -- warto?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
serweryn
Jeżdżę od: 02 sty 2010

K2 EXO 6.1 -- warto?

Post autor: serweryn » ndz lipca 23, 2006 11:19

Hej,

Planuję zakup rolek, myślałem o rolkach typu fitness. Po odwiedzeniu kilku sklepów i przymierzeniu kilkunastu modeli wydaje mi się, że najbardziej pasują mi K2 EXO 6.1.
Rolki te mają aluminiową szynę, kółka 84mm, są stosunkowo lekkie (inne, które mierzyłem były sporo cięższe) i co najważniejsze, wydaje mi się, że moje stopy najlepiej się w nich czują. Można je dostać za ok. 500 PLN.

Czy ktoś z forumowiczów ma takie rolki? Możecie podzielić się uwagami na ich temat?
Nie wiem czy na pewno je kupować, bo posty stąd nie zachęcają do K2 (rozpadające się kółka u nortH-a, ocieranie u Inso). Czy te dwa przypadki są odosobnione, czy K2 robi kiepskie rolki? :?
Jeśli nie polecacie EXO 6.1, to jakie rolki polecacie (do ok. 600 PLN)?
wciąż lepszy teoretyk niż praktyk..

Awatar użytkownika
Inso
Ścigant 4x110mm
Kontakt:

Re: K2 EXO 6.1 -- warto?

Post autor: Inso » ndz lipca 23, 2006 11:56

serweryn pisze: Nie wiem czy na pewno je kupować, bo posty stąd nie zachęcają do K2 (rozpadające się kółka u nortH-a, ocieranie u Inso). Czy te dwa przypadki są odosobnione, czy K2 robi kiepskie rolki? :?
Jeżeli o mnie chodzi, to bardziej jestem rozczarowana jakością obsługi w sklepach, niż rolkami, które kupiłam. Nie powiem, że K2 robi kiepskie rolki, jak widać wiele osób na nich jeżdzi i sobie chwalą.
Nie ma odzewu od wiekszej liczby osób niezadowolonych.
Ja dlatego wrzuciłam na forum taki temat, bo myślałam, że może ktoś jeszcze miał podobne problemy, wtedy łatwiej jest załatwić reklamacje u producenta, odosobnione przypadki skłaniają ekspertów do wniosków w stylu : nieprawidłowe użytkowanie, źle dobrany rozmiar, "stopy końsko-szpotawe", czy też inne dyrdymały.

Jeżeli chodzi o fachową opinie na temat rolek K2, nie mogę jej udzielić, były to moje pierwsze rolki tej firmy (myśle też, że chyba ostatnie), miałam okazję cieszyć się nimi krótko (za to bardzo intensywnie).
Niech w tej sprawie odezwą sie znawcy, bądź też posiadacze rolek takowych.
Obrazek

Awatar użytkownika
serweryn
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Kupiłem, ale inne :)

Post autor: serweryn » ndz lipca 23, 2006 5:07

Dziś spędziłem ok. 2 godzin w SkiTeam-ie, bardzo owocnych godzin :). Owocem tego czasu są rolki Salomon Motion 7. Okazało się, że jeszcze lepiej trzymają moją płetwiastą stopę (długa, dosyć szeroka, niska w podbiciu i chuda w pięcie) niż K2 EXO 6.1. Zresztą, to już druga wygrana tej marki w moim sprzęcie sportowym, buty narciarskie też tylko Salomony :!:

Wszystkim kupującym rolki fitness, a nie jakieś tam ścigacze :wink: muszę szczerze polecić SkiTeam. Jak wspomniałem ze 2 godziny przymierzałem dziś kilka par rolek w SkiTeam-ie na Karolkowej. IMHO mają zdecydowanie największy wybór (przynajmniej rolek typu fitness) ze wszystkich sklepów, które odwiedziłem (Rollsport, Decathlon Targówek, Go Sport Targówek i Ski Team Karolkowa właśnie). Mogłem sobie poprzymierzać ile chciałem, poporównywać jeżdżąc w jednej rolce takiej, drugiej innej i na odwrót :lol:

[/i]
wciąż lepszy teoretyk niż praktyk..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”