autor: powerhouski » śr sierpnia 30, 2006 12:55
Neutrony to jeden z niewypałów Hypera, których liczba muszę przyznać ostatnio się zwiększyła...
Węższy profil, lżejsze kółka, ale hub do kitu - bardzo miękki. Nikt poważny na nich nie jeździ.
Jesli chodzi of Stripes i Mach2 to są to w tej chwili stare i ciężkie kółka. Obydwa modele weszły na rynek w 2003, wtedy jeszcze większość ludzi jeździła na 84mm, i jedyne dostepne 100-ki były od skuterów (+160g). Od tamtej pory wiele się zmieniło.
Stripes są dość miękkie i dobrze się sprawują na nierównych, chropowatych nawierzchniach gdyż dobrze amortyzują wstrząsy ale nigdy nie były szybkim kółkiem... O ile się nie mylę opona jest na bazie Bank Robbers. Hub tak sztywny, że łożyska trzeba młotkiem wbijać...
Mach2 nieco szybsze kółko, opona w założeniach miała być podobna do +G, ale po odejściu głównego chemika Hypera do Matters nic specjalnie Hyperowi nie wychodzi...
Od zeszłego roku, Matters dominują jeśli chodzi o drogę, ale coraz więcej nowech modeli dorównuje im jakością (GyroWheel Mercury, MPC, StarGrips i inne).
Moje 3 grosze
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...