Jeśli chodzi o rolki, to jestem zdecydowany w 100% na Rollerblade Spark Pro 2009, problem polega na tym, że nie umiem dobrać rozmiaru, a nie będę mieć możliwości przymiarki. Moja stopa po zmierzeniu to 28,6cm - gdzieś wyczytałem, że ten model rolek ma nieco popsutą rozmiarówkę. Normalnie powinienem brać przy tej stopie rozmiar 45EU, wg internetu - 45,5-46EU.
Poza tym, jako że to pierwszy mój kontakt z rolkami w ogóle, chcę zaopatrzyć się od razu w komplet. I tu kilka pytań:
- rozumiem, że ochraniacze mam sobie dobrać osobiście w sklepie, bo niekoniecznie komplety będą pasowały i w łokciach i w kolanach i nadgarstkach; co to jednak znaczy dobrze dopasowane ochraniacze? I na jaką firmę zwrócić uwagę?
- kask... mam nienormalnych rozmiarów główkę i obawiam się o dopasowanie
- oprócz bezpieczeństwa pewnie dochodzą jakieś akcesoria do czyszczenia, może jakieś klucze... Na tym forum widzę setki pytań o to, jakie rolki kupić, ale trochę słabo się ci wszyscy nowi interesują zapleczem...
Jako totalnie nowy chcę wydać na początku maksymalnie 800 zł, jeśli lekko przekroczę, nie potnę się