Jestem świeżakiem ( 10 lat temu [ mam 20 ] jeździłem troche na rolkach, ale to dawno i nie prawda ) i planuję zakup rolek. Chcę pojeździć rekreacyjnie z dziewczyną, bez żadnych tricków/maratonów/karkołomnej jazdy. Oczywiście chciałbym również jeździć po mieście w celu szybszego przemieszczania się. Przeczytałem ten artykuł, po czym zdecydowałem się na wybór rolek Rollerblade ( nie wiem do końca czemu ) , a dokładniej modelu Spark 84 LX.
Moje pytanie brzmi: czy jest to dobry wybór, czy też może lepiej sprawiłby się model Spark 80? A może w ogóle źle szukam i zamiast tego polecilibyście mi coś innego? Jeżeli ma to jakiś wpływ, a niektórzy uwzględniali to w swych postach, mam ~185 cm wzrostu oraz ważę ~65kg ( wiem, że chuderlak ze mnie
Jestem bardziej skłonny kupić Spark'a 84 LX niż Sparka 80 z dwóch powodów: większa średnica kółek oraz większa twardość. Podchodzę do tego ambicjonalnie i chciałbym jednak trochę sobie pośmigać na rolkach, stąd ten wybór.
Proszę o Wasze opinię i porady przy wyborze rolek, a w szczególności na co powinienem zwrócić uwagę.