Wrotki to nie rolki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Jestescie kochani
jednak nadal nic nie wiem konkretnego co z wrotkami...zatem zamieszczam zdjęcie moich skarbeczków...i nadal podtrzymuje tezę iż jeżdza szybciej niz rolki niestety
poza tym czemu gratulujecie mi pomysłowości....przecież nie jeździ sie na wrotkach tylko po prostym terenie musi być jakiś sposób na jazdę z górki...a bokiem próbowałam hamować i w porównaniu do rolek...hmmm taki sposób hamowania pozostawia wiele do życzenia....

- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Wrotki pierwsza klasa!xxx pisze:Jestescie kochanijednak nadal nic nie wiem konkretnego co z wrotkami...zatem zamieszczam zdjęcie moich skarbeczków...i nadal podtrzymuje tezę iż jeżdza szybciej niz rolki niestety
poza tym czemu gratulujecie mi pomysłowości....przecież nie jeździ sie na wrotkach tylko po prostym terenie musi być jakiś sposób na jazdę z górki...a bokiem próbowałam hamować i w porównaniu do rolek...hmmm taki sposób hamowania pozostawia wiele do życzenia....
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Powiedz mi tylko jak jadac ... a wlasciwie zapierd...z górki z prędkością światła mam zahamować jadąc przodemParzival pisze: Dziewczyna się pytała to jej odpowiadam jeszcze raz : na wrotkach dwuśladowych można hamować hamulcem (jadąc przodem lub tyłem - tak jak ząbkami na figurówkach), można też hamować bokiem (zwrotem - chociaż to jest dużo trudniejsze).
Pzdr.
Pzdr
- malczan85
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Widać, że poważnie się zdenerwowałaś. Nie ma co się złościć. Z tego co wiem i ja stosuję aby szybko utracić prędkość, robiąc, ciągle zakręty na lewo i na prawo. Taki styl hamowania wg mnie powinna nazwać "Po pijanemu".xxx pisze:Powiedz mi tylko jak jadac ... a wlasciwie zapierd...z górki z prędkością światła mam zahamować jadąc przodemja chętnie ci wyślę te wrotki to może wtedy zrozumiesz czemu o to pytam ... jeśli jade po prostym terenie nie ma problemu zawsze mogę hamować chociażby własnie jadąc tyłem i z tym nie mam problemu lub chociażby łacząc nogi...ale wtedy ciepia moje stawy kolanowe
...Zatem uważam że musi być jakiś inny sposób hamowania na wrotkach przy dość sporej prędkości...dodam tylko że jeżdże zarówno na łyżawach jak i rolkach...i uwież mi że nie zadałabym sobie tyle trudu by odnależć forum wrotkarskie...jesli hamowanie byłaoby takie super proste.
Pzdr
Tak naprawdę, kiedyś ale to 1 raz w życiu miałem na nogach wrotki takie "turystyczne" rozsuwane tak aby móc dopasować do rozmiarów buta. Byłem zachwycony bo miałem to pierwszy raz. Ale w porównaniu do rolek jest duża różnica. Ale co porównywać starą historię do dziś...?!
Podawałem wcześniej linki do filmów i wskazywałem w jakim czasie należy zwrócić uwagę. Tam pokazują jak należy hamować. Nawet przy wolnym lub szybkim jeździe. Myślałem że to choć pomoże...
Co do wrotek może i nie ma do szybkiej jazdy, ale w dzisiejszych czasach poprostu są ulepszone. I nie ma się temu dziwić, że szybko jeździ się na wrotkach.
Bo to prawda, co ładne to lepiej wpada do oka i człowiek próbuje zdobyć ten produkt ...xxx pisze:Bez kitu dokładnie to samo pomyślałam jak je zobaczyłam..samotne na wystawie...straszne z nich koty![]()
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lutego 05, 2007 10:44 przez malczan85, łącznie zmieniany 1 raz.
"Google moim przyjacielem" ;P
- Parzival
- Czterokółkowiec
Ależ moja droga koleżanko, już Ci odpowiadam ! Oczywiście nie powinnaś hamować przednim hamulcem zjeżdżając z górki ! Podziwiam Cię, jesteś bardzo odważna (szalona ?), że zjeżdżasz (zapier...?) z góry na wrotkach z hamulcami z przodu ! Ja bym się nie odważył ! W ogóle hamowanie podczas zjeżdżania z góry, z dużą szybkością, jest trudne - nie zahamujesz od razu - możesz tylko próbować zmniejszać szybkość. Po prost nie próbuj gwałtownie hamować zapier... z szybkością światła jadąc z górki - to dość niebezpieczne.xxx pisze:Powiedz mi tylko jak jadac ... a wlasciwie zapierd...z górki z prędkością światła mam zahamować jadąc przodemParzival pisze: Dziewczyna się pytała to jej odpowiadam jeszcze raz : na wrotkach dwuśladowych można hamować hamulcem (jadąc przodem lub tyłem - tak jak ząbkami na figurówkach), można też hamować bokiem (zwrotem - chociaż to jest dużo trudniejsze).
Pzdr.ja chętnie ci wyślę te wrotki to może wtedy zrozumiesz czemu o to pytam ... jeśli jade po prostym terenie nie ma problemu zawsze mogę hamować chociażby własnie jadąc tyłem i z tym nie mam problemu lub chociażby łacząc nogi...ale wtedy ciepia moje stawy kolanowe
...Zatem uważam że musi być jakiś inny sposób hamowania na wrotkach przy dość sporej prędkości...dodam tylko że jeżdże zarówno na łyżawach jak i rolkach...i uwież mi że nie zadałabym sobie tyle trudu by odnależć forum wrotkarskie...jesli hamowanie byłaoby takie super proste.
Pzdr
Jeżeli interesuje Cię ekstremalna jazda na wrotkach to polecam francuską stronę - http://www.rollerfr.net/ - jest tam trochę filmów z wariatami na wrotkach, może podpatrzysz coś co Ci pomoże. Pzdr.
PS. Po rejestracji i zalogowaniu się kliknij w PHOTOS/VIDEOS później w VIDEOS i poszukaj wśrod Videos Freeride. Są tam pomięszane wrotki i rolki, ale z tego co pamiętam to było tam kilku niezłych wrotkowych riderów (będą to chyba ZubZub i wawa i może jeszcze kilku innych) i to od ich filmów powinnaś zacząć. Pościągaj wszystkie klipy z freeridu, na niektórych jest na co popatrzeć !!! Polecam !
Ps.2 -Ja nigdy nie hamuję zapier... z góry, szkoda kółek.
<FREERIDE>
Bardzo dziekuję Drogi Kolego za cenne uwagi i radyParzival pisze: Ps.2 -Ja nigdy nie hamuję zapier... z góry, szkoda kółek.
I luv umalczan85 pisze:
Podawałem wcześniej linki do filmów i wskazywałem w jakim czasie należy zwrócić uwagę. Tam pokazują jak należy hamować. Nawet przy wolnym lub szybkim jeździe. Myślałem że to choć pomoże...
Pozdrawiam
- Parzival
- Czterokółkowiec
Wyglądają jak rolki fitness - sądząc po bucie. Przeglądałem przed chwilą wrotki na stronach amerykańskich sklepów internetowych i wrotki do jazdy szybkiej (speed skates) mają trochę niższy but (zresztą tak samo jak rolki-panczeny), dlatego Twoje określiłbym jako fitness. A to że szybko jeżdżą - może są to po prostu wrotki wysokiej klasy, dlatego są szybsze od rolek na jakich wcześniej jeździłaś (nie napisałaś na jakie to były rolki - może to były bardzo wolne rolkixxx pisze:Bardzo dziekuję Drogi Kolego za cenne uwagi i radyParzival pisze: Ps.2 -Ja nigdy nie hamuję zapier... z góry, szkoda kółek.wcale się nie wkurzyłam...o co mnie podejrzewa przedmówca poprzedniego postu...hmm...może troszkę poirytowałam...ale wiadomo jak to z kobietami bywa
Tak czy inaczej... chciałabym znac opinię Drogie Kolegi na temat moich skarbeczków...bo wrotki figurowe to nie są...i hokejowe też nie... czy kolega ma może jakis pomysł aby je sklasyfikować
bo tak dzielnie sie wypowiadał wcześniej ... ja osobiscie nie wiem co "to" jest...a nazwałam wyścigowe...bo faktycznie zapier...całkiem żwawo
A tak na marginesie - jakiej produkcji są te wroteczki, co to za firma ? Bardzo jestem ciekaw, akurat w necie nie mogłem znaleźć tego modelu.
Pzdr.
PS. Pościągaj sobie klipy ze stronki, którą Ci poleciłem, to zobaczysz jak można śmigać na wrotkach po mieście.
A ja chętnie zobaczyłbym filmik z Twoim udziałem (oczywiście na wrotkach).
<FREERIDE>
- Slawek
- Kontakt:
Jesli chodzi o firme to wyglada na to ze to K2 - o ile dobrze rozrozniam znaczek na przodzie buta
Bardzo fajne wroteczki, az mnie kusi zeby sobie takie sprawic i sprobowac...
Slawek
> http://www.janarolki.pl <
Slawek
Oczywiscie ze K2...polecam...Slawek pisze:Jesli chodzi o firme to wyglada na to ze to K2 - o ile dobrze rozrozniam znaczek na przodzie butaBardzo fajne wroteczki, az mnie kusi zeby sobie takie sprawic i sprobowac...
![]()
Slawek
Przysięgam jesteś niemożliwy....Parzival pisze: A to że szybko jeżdżą - może są to po prostu wrotki wysokiej klasy, dlatego są szybsze od rolek na jakich wcześniej jeździłaś (nie napisałaś na jakie to były rolki - może to były bardzo wolne rolki).
PS. Pościągaj sobie klipy ze stronki, którą Ci poleciłem, to zobaczysz jak można śmigać na wrotkach po mieście.
A ja chętnie zobaczyłbym filmik z Twoim udziałem (oczywiście na wrotkach).
- malczan85
No to cieszę się, że te filmy pomogłyxxx pisze:I luv umalczan85 pisze:
Pozdrawiamwidziałam przed chwilką i <b>chodziło mi dokładnie o tą drugą technikę hamowania pokazana na filmie </b> ... wiedziałam że czasami można liczyć na pomoc ze strony mężczyzn
A juz myslałam, że zakurzą sie całkowicie te moje wrotki leżąc w piwnicy do końca świata...
"Google moim przyjacielem" ;P