Fila bond HF

Jesteś początkujący? Nie wiesz jakie wrotki (rolki) wybrać? Śmiało pytaj - serdecznie zapraszamy! :) / Hardware help desk for beginners inline skaters

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

e2rdo

Fila bond HF

Post autor: e2rdo » pt marca 21, 2008 8:40

Właśnie wróciłem z poszukiwaniu rolek w warszawskich sklepach
i w oko mi wpadły te http://sklep.intersport.pl/projector.ph ... 1175006407
jestem totalnym amatorem i nigdy się nie poruszałem na rolkach, ale postanowiłem zacząć :)
moja waga to 90
rolki będę używał do jazdy w parkach, kilka razy w miesiącu po max 2 godziny, tak aby się trochę odtłuścić :ok2:
chciałbym aby sprzęt mi starczył raczej na parę lat bez dokładania do niego ;)
zależy mi na dobrym trzymaniu kostki oraz aby but był przewiewny oraz estetyczny
te podobają mi sie wizualnie, są wygodne, oraz mają aluminiowa szynę jak i w miarę twarde kółka
czy dobrze wybrałem? czy w tej cenie mógłbym znaleźć jednak coś lepszego?
pozdr.

PS chciałem też gdzieś przymierzyć Rollerblade Spark 4.0 http://www.zicoracing.com/index.php?pro ... rod_id=174 ale nigdzie w sklepach nie znalazłem :/

Awatar użytkownika
Marek
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Fila bond HF

Post autor: Marek » pt marca 21, 2008 9:44

PRAWIE BOND :twisted: :twisted: :twisted:
jakies takie damskie :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » pt marca 21, 2008 11:29

Bardziej bym sie sklanial do zakupu Rollerblade niz Fila :)

1) Wentylacja obydwu modeli nie jest doskonala aczkolwiek Rollerblade ma widoczne otwory w przedniej czesci buta :)
2) Rollerblade ma wyciagany liner (but wewnetrzny), ktory latwo mozna wysuszyc, wyprac itd. co jest duzym plusem
3) W jednych i drugich po jakims czasie kolka bedziesz musial wymienic - ale to jest normalne nawet w wypasionych rolkach za kupe kasy :p
4) Jesli chcesz kupic u zico to:
a) wskocz do sklepu i przymierz sobie jakas fitnesowa rolke Rollerblade - zapamietaj rozmiar,
b) zmierz sobie dlugosc stopy,
c) skontaktuj sie z Zico, popros, zeby zmierzyl uzyteczna dlugosc wkladki w interesujacym Cie rozmiarze,
d) kup u niego rolki,
Po takich pomiarach na 99% wszystko bedzie pasowac. Jesli chodzi o Rollerblade to razem z K2 maja jedne z najwygodniejszych butow tak wiec niewygody byc nie powinno. No moze na poczatku ale jak to gdzies Alan54 napisal - 'noga musi sie dociac do buta' :)

Jestem za Rollerblade

Drzastwa
Ścigant 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Drzastwa » sob marca 22, 2008 12:38

chciałbym aby sprzęt mi starczył raczej na parę lat bez dokładania do niego ;)

Yo trzeba o niego dbac . Zmieniac miejsca kółek w rolce aby równo sie zcierały . Dbac i czyscic łozyska i przede wszystkim sznowac but :D :D :D :D
Pozdrawiam
http://www.polturbo.pl Turbosprężarki sprzedaż regeneracja.

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » sob marca 22, 2008 1:06

Drzastwa pisze:chciałbym aby sprzęt mi starczył raczej na parę lat bez dokładania do niego ;)
Takie rzeczy to tylko w Erze :) Chyba ze bedziesz jezdzil raz na tydzien przez godzinke :)

W aucie opony tez trzeba wymieniac, w budach podeszwy sie scieraja, lyzwy trzeba szlifowac co kilka jazd a w rolkach trzeba wymieniac kolka :) Taka natura

Chociaz znam ludzi, ktorzy jezdza a raczej poruszaja sie na ogryzkach :)

Co do lozysk to do jazdy rekreacyjnej polecam zamiast czyszczenia kupic komplet w Decathlonie za 40PLNow :) Byle sie krecily. I to w przypadku, kiedy uzywane lozyska beda kompletnie nie do uzytku (na moich jezdze rok i nic z nimi nie robilem do dzisiaj :) ) Poprzednie padly w 2 tygodnie (zaraz po maratonie w Krakowie w deszczu i blocie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt dla początkujących i nauki jazdy / Inline skates for beginners”