Zarejestrowałem się głównie,aby prosić Was o pomoc w wyborze rolek.
Można pwoiedzieć,że mój kontak z rolkami jest niewielki, jako dziecko ( którym wciąż jestem) jeździłem na rolkach- powiedzmy sobie z te 8 lat temu.
Na łyżwach w czasie zimy zdarzało mi się jeździć przez ten okres czasu. Nie będzie żadnego problemu z przypomnieniem sobie co i jak...
Moje " parametry" : rozmiar nogi 40-41, wzrost 170, masa 66 kg.
Początkowo rozważałem zakupienie "czegoś" za 250 pln,ale czytając forum zdecydowałem,że lepiej nieco drożej, a tym samym zdecydowanie lepiej.
Kasa jaką mogę wyłożyć to około 400 pln i tego chciałbym się trzymać.
W Warszawie powinny się znaleźć jakieś sklepy, w których uda się zakupić coś konkretnego. Jak narazie byłem tylko w intersporcie.
Jak narazie na oku mam tylko 2 rzeczy:
Rollerblade Spark Tr 80 http://www.decathlon.com.pl/PL/spark-tr-80-m-173297691/
oraz Fila Plume http://www.decathlon.com.pl/PL/rolki-fi ... 213478902/ które nowe są zadrogie, więc allegro- używane za 350 pln w moim rozmiarze ( nie pozwoliło dać linka :-/ ) Jako,że nie ma prawie żadnych informacji, napisałem pośbę o informacje kiedy były kupione, o stan kółek, więcej zdjęc na maila.
Wiadomo,że świadomość gwarancji i nowości jest o wiele lepsza...
Jak będę używał rolek; chciałbym napisać,że spokojnie,ale znam moje skłonności do prędkości i brania przyjemności z jazdy.
Od rolek będę preferował jazdę na rowerze i to się raczej nie zmieni,ale jako urozmaicenie, na pewno rolki polubię i to bardzo
Proszę o odpowiedź, gdzyż po maturach chciałbym już zakupić sprzęt.
Jeżeli niezbędne będą jakieś dodatkowe informacjem aby można było Mi pomoc- napiszcie, a na pewno to zrobię.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Michał.
[Edit]: Jak często będę jeździł ? przez 4 miesiące(pomaturalne wakacje) raczej codziennie lub co 2gi dzień. Później jako 100dent myślę,że 3 razy w tygodniu.
Dystans pewnie około 10-15 km.
Przeraża mnie troszeczkę wizja braku hamulców... czuję,że coś się może stać, jedyna opacj to hamowanie T. Kask- nie lubię, zaróno na rowerze jak i na snowboardzie. Na rolkach będę korzystał z ochraniaczy na nadgarstki.