Poznanianka chce jeździć!!

Jesteś początkujący? Nie wiesz jakie wrotki (rolki) wybrać? Śmiało pytaj - serdecznie zapraszamy! :) / Hardware help desk for beginners inline skaters

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

MO nika Pe
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Poznanianka chce jeździć!!

Post autor: MO nika Pe » pn czerwca 05, 2006 8:35

Hej Mam na imię Monika.Mam 14 lat.Mieszkam jak juz zawarłam w tytule w Poznaniu.W tym tygodniu dostanę rolki.Nie będą jakieś extra (wiadomo hajs) ale na początek wystarczą.Mieszkam na Boninie gdzie pod kościołem jest dobra poręcz do grindowania (to wiem z opowiadań),zapewno Zico ją kojarzy.Z tym,że z doświadczenia wiem (z innych sportów),że szybciej się nauczę jeżdżąc z lepszymi od siebie.Problem w tym,że nikogo takiego nie znam.Czy znacie może w Poznaniu miejscówki gdzie rolkarze dosyć młodzi się spotykają?
Dodam,że nie posiadam słomaianego zapału.Naprawdę się tym zajarałam.Ogólnie to chcę jeżdzić na rampach-czy ktoś może dać jakieś rady??

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn czerwca 05, 2006 9:49

Obrazek

To jest tutaj ;)

Na pewno Dynamix - tylko, że wytrzyma 3 tygodnie, ponieważ poszedł pod młotek.
Są osoby, które się uczą i możesz się podpiąć pod grupę i już. Wiek nie gra roli. Dam znać na priva z kontaktami do nich.
Pamiętaj, że jeśli chcesz jeździć na rampie to obowiązkowo:

1) najpierw nauka jazdy i opanowanie wręcz perfekcyjnie jazdy przodem i tyłem
2) OCHRANIACZE + KASK
3) CIERPLIWOŚĆ
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

MO nika Pe

Post autor: MO nika Pe » pn czerwca 05, 2006 11:24

Dzieki,dzięki.Za namiary również będę wdzięczna.Niestety cierpliowość to cos nad czym będę musiała popracować-dzięki za uswiadomienie mnie.Do przodu jeżdżę dosyć dobrze,do tyłu-ehh szkoda gadać.Jeżdżę na rolkach od 6 roku zycia więc myślę,że dam radę to opanować.Wiem,że wiek nie gra roli,ale sądzę,że nie będę traktowana poważnie przez powiedzmy 20 ltków,może się mylę. :P Pozdrawiam.

MO nika Pe

Post autor: MO nika Pe » śr czerwca 07, 2006 10:06

Generalnie to dzis byl mój pierwszy dzień na rolkach agresywnych.I jestem dosłownie w ekstazie.Na maxa mi sie to spodobalo.Próbowałam juz podskoków samych na murek.Powoli wychodziło,w końcu wyszło.:) :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt dla początkujących i nauki jazdy / Inline skates for beginners”