Cześć,
Chciałabym poprosić o sugestie odnośnie zakupu rolek i ochraniaczy. Chcielibyśmy całą rodziną zacząć jeździć, na początku pewnie nie wszyscy na raz, bo ktoś musi być w pogotowiu,

ale docelowo byłby to fajny spsób spędzania wspólnego czasu. Po przekopaniu netu poddałam się, za dużo informacji

. I wtedy trafiłam na to forum, gdzie odpowiedzi są bardzo konkretne, a tego teraz potrzebuję

Do rzeczy, z mężem nie jeździliśmy nigdy na rolkach a na łyżwach dawno i bardzo kiepsko. Dzieciaki śmigają na hulajnogach. Ja mam 162 cm i ważę około 54kg, stopa 240,50mm (but 37) i raczej wąska, mój mąż ma 174, waży około 64kg. stopa 260.50mm (but 42). Dla dzieciaków chciałabym kupić takie regulowane, starszy ma w tej chwili 128 i jest chudy, stopa 20.50 (but 32/33) a mała ma dopiero 3 lata, ale myślę, że jak zobaczy, że my jeździmy, to też będzie chciała, ma ok. 100cm i rozmiar buta 24, nie jestem w tej chwili w stanie zmierzyć stopy.
Mam nadzieje, że nie zalałam Was ilością informacji oraz, że wszystko, co istotne, pojawiło się. Jestem z Warszawy, jeśli ktoś może też polecić jakiś sklep, gdzie można iść przymierzyć te rolki, byłoby super. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam!