Oczywiście oglądałem te filmiki.
Jeśli próbuję
zjechać z podwyższenia, staram się przybrać pozycję jak w
Off pavements video clip.
Wkraczanie na wyższy poziom w stylu
On pavements video clip, powiedzmy, że też się sprawdza. Nie w tym jednak rzecz.
Czasami jadąc ulicą (ul) trzeba przeskoczyć na biegnący wzdłuż chodnik (ch), kontynuować jazdę w tym samym kierunku i nie zawsze da się na ten chodnik po prostu wejść jedną nogą i dostawić drugą, bo jeznia może mieć zewnętrzne wykończenie z kostki lub cokolwiek niejezdnego na poboczu (x) a chodnik krawężnik (y):
||xy||
ul>ch
Przekroczenie poprzecznego ogranicznika prędkości (ogr) o pewnej szerokości (wzdłuż ulicy) też wydaje się wymagać pewnej fazy lotu:
||
==
ogr
==
||^
Wydaje mi się, że w tych dwóch sytuacjach przydałby się pewien skok w bok (>) lub do przodu (^) i chciałbym ustalić: jak się do nich prawidłowo przykładać.
Ba! Wykonałem już pewne próby z przeskakiwaniem ogranicznika, ale musiało to wyglądać z boku jak ostatni skok w życiu
Oczywiście istnieje też szansa, że nikt inny nie ma takich problemów jak ja i wszystkim wydaje się to przeskakiwanie tak naturalne jak pierwszy krok w życiu. W takim przypadku proszę mnie dyskretnie zignorować, a z czasem i tak będę latał pięknie jak szybowiec
pozdrawiam,
gilbeert gotowy do lotu w nieznane
Ps
serweryn pewnie chciałeś udzielić mi szybko jakichkolwiek instrukcji, żeby zaraz zacząć opisywać swoje przeloty w tym samym wątku, co?
Wrocław już słyszał o tych Twoich niby-początkujących umiejętnościach

Nic z tego - proszę mi tu napisać jak latać!