Z przykrością informuję, że dziś zginął nasz kolega, przyjaciel, zawodnik mtb master oraz rolkarz jazdy szybkiej.
Miejmy w pamięci Marka Wawrzyniaka - był bardzo dobrym człowiekiem i sport był jego drugim ja.
Pomódlmy się za kolegę Zbyszka Jędrzejczaka, który walczy o życie.
Na trasie kórnik srem potracił ich 20 letni kierowca mercedesa dostawczego wydaje mi sie ze wjechał im od tyłu poniewaz jechał w ta sama strone . Wytłumaczy to ktos dlaczego taki 20 latek musiał odebrac zycie osobie ktora tylko wybrała sie na rower na to co kocha . Dlaczego to musiało sie stac :(:(:(
Na pierwszym planie MAREK - nr 2835
Niesamowity człowiek o wielkiej pasji sportowej.
Marek jeździł głównie na MTB ale połowę września i października poświęcał na jazdę na rolkach. Trenowaliśmy wtedy prawie codziennie przed poznańskim Maratonem na naszej Malcie. JESIENNE TRENINGI BEZ MARKA JUZ NIE BĘDĄ TAKIE SAME.
Zbyszka nie znam ale mam nadzieję że dane nam będzie sie jeszcze spotkać i porozmawiać
Marek był bardzo towarzyski wszytcy go bardzo lubili. Był jednym z nas rolkarzy. Chciałbym aby pozostał w naszej pamieci nie chodzi o to aby sie rozczulac przy kazdym wspomnieniu zwiazanym włanie z Markiem ale o tym zeby on nadal był z nami duchem na maratonach w naszych sercach i głowach.
;(
w takich warunkach nie wszyscy kierowcy zdają sobie sprawę jak bardzo jest ślisko.. nawet na czarnej nawierzchni (czego mam codzienny przykład jadąc objazdami do pracy).
Pogrzeb Marka Wawrzyniaka odbędzie się we wtorek, 22 stycznia o godzinie 11.00 na cmentarzu górczyńskim. Msza pogrzebowa o godzinie 9.30 w kościele pw Matki Boskiej Bolesnej (ul. Głogowska 97).