Do tematu skarpetek X-Socks w tym dziale
okazalo sie ze Corka ma troszke luznego buta i jak probuje jazdy na 2-kolkach to noga sie jej slizga w butku
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Szyne maja dobra (sztywna i bardzo krotka od rozmiaru 44,5 w dol), but nie ma jakis wiekszych brakow (moze poza klamra z zeszlorocznych twisterow) - jest sztywny i dosc wygodny a Gruby twierdzil po przymiarce i krotkim tescie w sklepie, ze wheeling na przednich kolkach wychodzi calkiem normalnie i nic nie wbija sie w łydke (cZego sie obawialem). Oczywiscie nie jest to rolka stworzona do slalomu a do freeride'u i nie oferuje wielu udogodnien znanych z Seba'ow ale na poczatek a moze nawet na znacznie dluzej wystarczylyby. Tyle w teorii bo ludzi powaznie jezdzacych slalom, ktorzy dluzej pojezdziliby w X5 na razie brakkoziar2 pisze:Twister na pewno, co do slalomowego zastosowania X5... testow jeszcze nie przeprowadzono
O rety skad takie podejscie to sa chyba najbardziej uniwersalne rolki ,i choc slowo uniwersalne zazwyczaj kojazy mi sie: uniwersalne czyli do wszystkiego i do niczego, to jednak to jest ten wyjatek ktory potwierdza regule .Moja osobista opinia to :"poprzez rolki slalomowe zwiekszasz swoje mozliwosci !!! "Valturii pisze:Ja osobiście bawię się na Sparkach 2009 zwykłych i póki co nie narzekam jakoś, żeby strasznie wadziły w slalomie.. Fakt faktem, że nie potrafię jeszcze w tej kwestii cudów, ale jak się wychodzi koło 22.00 na parking przed Lidlem, rozstawia kubeczki to jazda nieziemska.. Nie chciałem kupować Rolek wyłącznie do Slalomu, bo wydawało mi się, że ograniczę sobie przez to nieco możliwości.. Trudniejsze Kwestie próbuje załapać z YouTube i wydaję mi się, że jak na pierwsze kroki (i upadki) ze slalomem na Sparki nie ma co narzekać...
Ps. I bardzo polecam te rolki swoją drogą !! Choć czasami chyba nieco żałuje że nie wziąłem PRO.. ;p A Mądry Zico doradzał, ojj Mądry..