Jakoze to moj pierwszy post przedstawie sie

Jestem Marta i mieszkam w Poznaniu. Jezdzilam kiedys na rolkach jako dzieciak, ale to chyba niewiele mi dalo, wiecie zwykle plastikowe kolka i te sprawy

Od zeszlego lata stalam sie szczesliwa posiadaczka Nike Schoenen, takich jak na obrazku, ale w moim wypadku szarych

Kupilam je w Niemczech, nie wiedzac o tym modelu w ogole nic

byly w korzystnej przecenie ze 140 euro na 60 wiec dlugo sie nie zastanawialam

zaraz po ich zakupie mialam je na nodze moze z 3 razy, a potem przyszedl wrzesien, szkola, zla pogoda i tak jakos.. Ale teraz zaczelam jezdzic wiecej. Moim ulubionym miejscem w Poznaniu jest oczywiscie Malta, ale droga z Malty przez Rataje na Staroleke tez nie jest zla, urozmaicenie jakies

Coz, moim najwiekszym wyczynem jak do tej pory bylo przejechanie Malty zaledwie dwa razy wkolo i dwukrotne pokonanie tej drogi z Malty na Staroleke i z powrotem

Zawsze mam takiego pecha, ze ten zjazd tam na dol jest zamkniety, bo sa jakies zawody wioslarskie i musze objazdami gora jechac, a to niezmiernie mnie meczy, bo tam naprawde zla droga jest
Ale teraz nie o tym.. Jak juz mowilam o moich rolkach nie wiem nic, a w internecie nie znalzlam niczego o tym modelu.. Mysle, ze najwazniejsze informacje wyczytam z kolek wiec, prosze: 78MM, 80A.
Hmm, teraz czekam, az ktos wyjasni mi co te chinskie oznaczenia znacza i ile moge na tych rolkach zdzialac

Mam peeeeeelno wolnego czasu prawie az do konca lipca i jeszcze wieksze checi na zrobienie czegos naprawde fajnego.. Chcialabym w sumie pojezdzic bardziej, hmm, 'profesjonalnie', niz rekreacyjnie, ale nie wiem czy na takowych rolkach mam na to szanse
Prosze Was o jakies wypowiedzi o tym modelu, rady i sugestie
pozdrawiam, Marta ;]
Ps. moze warto jeszcze dodac, ze radze sobie juz dosc dobrze, tak sadze

mysle, ze pomoglo mi to, iz kiedys trenowalam lyzwiarstwo..