04.05. Krakow Maraton trasa, opis, zdjecia

Kraków Cracovia Maraton - historia od 2006 r. oraz najświeższe informacje

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
kmieto7

Re: 04.05. Krakow Maraton trasa, opis, zdjecia

Post autor: kmieto7 » pn maja 05, 2008 10:21

...i obiecana foto relacja
http://picasaweb.google.pl/kmieto7/CracoviaMaraton2008
zdjęcia są w trakcie ładowania ale już można oglądać :D

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » pn maja 05, 2008 10:22

BRAWO PIOTREK DRZASTWA :!: :!: :!:

krzysztof_plich
Pięciokółkowiec 80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: krzysztof_plich » pn maja 05, 2008 10:25

[@"] jednakze czlowiek sie nauczyl duzo ... zwlaszcza wiedza na temat zachowan niektorych ... w takich sytuacjach wychodzi z czlowieka to jaki jest.. dosc doglebnie sie o tym przekonalem na 30 km.

pozdrawiam grupke z ktorą przejechalismy dosc spory odcinek razem do wyjazdu nad wisle w drodze powrotnej[/quote]

bez pracy nie ma kołaczy 8) jak chcesz odrabiać lekcje cudzymi rękami a na końcu dostać piątkę i mieć radochę że jesteś cwany to pomyliłeś klasy :twisted: albo pracujemy nad tematem razem albo zawsze będziesz ślizgaczem ławkowym :wink: pozdro
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2008 10:55 przez krzysztof_plich, łącznie zmieniany 1 raz.
Impreza na rolkach - http://marathon.poznan.pl/

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pn maja 05, 2008 10:34

Andrzej pisze:BRAWO PIOTREK DRZASTWA :!: :!: :!:
Potrenował z Zikiem, poznał sekrety jego kuchni, to i dobrze mu poszło.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
S1esh
Moje rolki: RB Problade 2007, Seba FR1
Jeżdżę od: 02 maja 2004

Post autor: S1esh » pn maja 05, 2008 10:38

krzysztof_plich pisze:
S1esh pisze: jednakze czlowiek sie nauczyl duzo ... zwlaszcza wiedza na temat zachowan niektorych ... w takich sytuacjach wychodzi z czlowieka to jaki jest.. dosc doglebnie sie o tym przekonalem na 30 km.

pozdrawiam grupke z ktorą przejechalismy dosc spory odcinek razem do wyjazdu nad wisle w drodze powrotnej

bez pracy nie ma kołaczy 8) jak chcesz odrabiać lekcje cudzymi rękami a na końcu dostać piątkę i mieć radochę że jesteś cwany to pomyliłeś klasy :twisted: albo pracujemy nad tematem razem albo zawsze będziesz ślizgaczem ławkowym :wink: pozdro

chyba mnie nie zrozumiales ... 30 km praktycznie ciagnalem za soba goscia, przez parenascie jeszcze pare innych osob z nami smigalo ...jechalismy calkiem niezlym tempem jak na sprzet jaki posiadalismy (seby fr1 na kolach 73-78)jednakze po tych 30km juz nie dawalem rady. ostatecznie gosc ktory caly czas chowal sie za moimi plecami zamiast mnie zmienic widzac brak sil na ostatnich km po prostu odjechal...nie wiem czemu orazu zakladasz ze to ja sie leniwilem ? :shock:

Awatar użytkownika
dzosef
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: dzosef » pn maja 05, 2008 10:40

Kmieto, super fotki - DZIĘKI!!!!

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn maja 05, 2008 10:45

Slesh, dokładnie tak zrozumiałem jak napisałeś. Dlaczego uśmieszki dodałem? Slesh zapamiętaj tą lekcję i zobacz jak jesteś silny, skoro 30km ciągnąłeś kogoś :) O to mi chodziło. Po prostu odwaliłeś dużą pracę i wiesz na co Ciebie stać :) O to chodzi. A Ci, co się tylko wożą - no cóż - zależy im na wyniku, jest to część strategii.

Dopowiem, że np. na wyścigach za granicą (np. Berlin) jak facet chce się schować w teamie dziewczyn, to po prostu może dostać w pysk za taki manewr. Delikatnie mówiąc. Niektóre osoby (z forum i nie tylko) mogą coś powiedzieć na ten temat :D Troszeczkę o coś innego chodzi, ale zasada jest podobna - wożonko.

Bądź, co bądź Slesh - szacun dla Ciebie za ten wyczyn, nie przejmuj się kolesiem i pamiętaj o tym, co w Tobie drzemie :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Mrmysterious
Air Force One

Post autor: Mrmysterious » pn maja 05, 2008 10:50

Dziekujemy wszystkim za przyjazd, jazde w tych ciezkich deszczowych warunkach i jednoczesnie przyjmijcie prosze serdeczne przeprosiny za brak wykonania pewnych uzgodnionych duzo wczesniej udoodnienen jak np liny w torach, ktore owszem Nasi wolontariusze otrzymali, lecz okazaly sie one o wiele za grube i wystawajac kilka centymetrow nad torami stwarzaly o wiele wieksze zagrozenie, a kilkoro z Was zapewne przekonalo sie o tym na wlasnej skorze, za co raz jeszcze serdecznie przepraszam chylac nisko z pokora glowe.

Kolega Dziadek, ktory monitorowal i prowadzil uzodnienia z organizatorami zadal sobie naprawde wiele trudu jezdzac do nich czesto i konsultujac wiele detali, ktore jak sie jednak okazalo bylo wielka porazka jak i maty np, ktore ...

zreszta bez komentarza, gdyz wiemy :-(

Wybaczcie prosze i przyjmijcie serdeczne przeprosiny, za niedopracowan wiele i nie bede ich wymienial, gdyz bez sensu pisac o masle maslanym.

Wiem, ze nie ma nawet wytlumaczenia dla tych wielu niedociagniec , a poturbowanym przez upadki rolkarzom jak i za dyskomfort wszystkich startujacych zadne slowa przeprosin nie zastapia.

Niemniej My z Naszej strony na http://www.narolkach.pl uczestniczylismy po raz pierwszy w neocjacjach z orgami by stworzyc najbardziej przyjazny maraton dla rolkarzy.

Jak widac wiele nauki przed Nami

Przyjmujemy to porazke naprawde z wielka pokora i obiecujemy Wam, ze w nastepnym roku bedziemy mniej obiecywac przed by moc Was szczerze zadziwic/zaskoczyc w trakcie jazdy i po :-)

Dziekujemy Wam serdecznie.
zycze wiatru w plecy ... ;-)

www.KKSW-KRAK.pl

krzysztof_plich
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: krzysztof_plich » pn maja 05, 2008 10:51

ogólna regułka wożonka :twisted: nie skierowana do ciebie tylko do ogółu :wink: pozdro

:!: :!: :!: bez pracy nie ma kołaczy 8) jak chcesz odrabiać lekcje cudzymi rękami a na końcu dostać piątkę i mieć radochę że jesteś cwany to pomyliłeś klasy :twisted: albo pracujemy nad tematem razem albo zawsze będziesz ślizgaczem ławkowym :wink: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Mrmysterious
Air Force One

Post autor: Mrmysterious » pn maja 05, 2008 10:58

Na razie dwie paczki zdjec do sciagniecia, a bedzie wiecej :-)

http://rapidshare.de/files/39310859/mar ... 4.zip.html

http://rapidshare.com/files/112646099/maraton.rar.html

Jezeli kokolwiek bedzie sobie zyczyl w duzej rozdzielczosci prosze o podanie numeru zdjecia i wysle na e-mail
zycze wiatru w plecy ... ;-)

www.KKSW-KRAK.pl

Awatar użytkownika
S1esh
Moje rolki: RB Problade 2007, Seba FR1
Jeżdżę od: 02 maja 2004

Post autor: S1esh » pn maja 05, 2008 10:59

reasumujac... jak sie obcy wozi to w sumie norma. ale jak Cie tak Twoj "kumpel" w fallusa zrobi z ktorym na codzien sie widzisz i pijesz piwo to troche jest to zachwianie zasad moralnych... w zeszlym roku praktycznie stanalem zeby poczekac na niego... dlatego tak mnie to irytuje jaka jest natura ludzka. zwlaszcza ze jego czas ostatecznie i tak nie byl wg mnie wart tego manewru.

ba. wiem ze tak sie dzialo nie tylko w tej grupie w ktorej jechalem ale takze w innych ... dziwi mnie ze czlowiek jadacy z innymi dla wspolnego dobra, potrafi w ogole tak sie zachowac zyskujac praktycznie nic, nie byla to walka o zwyciestwo albo top10.. jedziesz z kolegami z teamu i nie ma tam tak na prawde znaczenia na mecie ktory bedzie o 1sec na liscie pozniej bo jechal jako czwarty a ktory pierwszy...

zreszta kazdy wie o co chodzi , mysle ze mozna zaniechac kolejnych rozpraw na ten temat 8)

krzysztof_plich
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: krzysztof_plich » pn maja 05, 2008 11:00

zajebista dzięki dla Marka za porady, bez niego nie ujechałbym kilometra 8) za nocleg wielkie dzięki Krakowiakom :x impreza super a pogoda jak pogoda zmienna bywa :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Grelowski
Jeżdżę od: 01 cze 2002

Re: Cracovia Maraton

Post autor: Krzysztof » pn maja 05, 2008 11:04

bayya pisze:A tak w ogóle co się z tą pogodą ostatnio dzieje :?: :scratch: Na 4 wyścigi, w których jechałam w tym sezonie, 3 były w deszczu lub po mokrym :(
To jest wg niektórych globalne OCIEPLENIE i w Krakowie w terminie maratonu jest po prostu pora deszczowa :wink:

Idąc na start miałem mieszane uczucia co do startu w deszczowym maratonie w Krakowie. Lecz przeważyło jedno: możliwość porównania wyniku w zbliżonych warunkach (wydaje się, że w tym roku było jednak cieplej :) ).
Niektóre kałuże były tak samo głębokie jak w zeszłym roku, ale tory tramwajowe bardziej śliskie :evil: i mimo tych przeszkód zaliczyłem glebę na ..... prostym odcinku drogi :vvm: i grupa z którą jechałem od połówki odjechała w siną dal.
Jedno trzeba przyznać, że startującym jak i sympatykom obserwującym imprezę z linii start/meta nie zabrakło pogody :sunny: ducha

Fotki z imprezy będą .... wkrótce.
Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pn maja 05, 2008 11:05

Mrmysterious pisze:Dziekujemy wszystkim za przyjazd, jazde w tych ciezkich deszczowych warunkach i jednoczesnie przyjmijcie prosze serdeczne przeprosiny za brak wykonania pewnych uzgodnionych duzo wczesniej udoodnienen jak np liny w torach, ktore owszem Nasi wolontariusze otrzymali, lecz okazaly sie one o wiele za grube i wystawajac kilka centymetrow nad torami stwarzaly o wiele wieksze zagrozenie, a kilkoro z Was zapewne przekonalo sie o tym na wlasnej skorze, za co raz jeszcze serdecznie przepraszam chylac nisko z pokora glowe.

Kolega Dziadek, ktory monitorowal i prowadzil uzodnienia z organizatorami zadal sobie naprawde wiele trudu jezdzac do nich czesto i konsultujac wiele detali, ktore jak sie jednak okazalo bylo wielka porazka jak i maty np, ktore ...

zreszta bez komentarza, gdyz wiemy :-(

Wybaczcie prosze i przyjmijcie serdeczne przeprosiny, za niedopracowan wiele i nie bede ich wymienial, gdyz bez sensu pisac o masle maslanym.

Wiem, ze nie ma nawet wytlumaczenia dla tych wielu niedociagniec , a poturbowanym przez upadki rolkarzom jak i za dyskomfort wszystkich startujacych zadne slowa przeprosin nie zastapia.

Niemniej My z Naszej strony na http://www.narolkach.pl uczestniczylismy po raz pierwszy w neocjacjach z orgami by stworzyc najbardziej przyjazny maraton dla rolkarzy.

Jak widac wiele nauki przed Nami

Przyjmujemy to porazke naprawde z wielka pokora i obiecujemy Wam, ze w nastepnym roku bedziemy mniej obiecywac przed by moc Was szczerze zadziwic/zaskoczyc w trakcie jazdy i po :-)

Dziekujemy Wam serdecznie.
Co tam się stało, że tak się w piersi bijesz, że aż dudni?
Na mokrym przecież mniej boli :eye:
Pozdrawiam
Piotr

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pn maja 05, 2008 11:07

kmieto7 pisze:...i obiecana foto relacja
http://picasaweb.google.pl/kmieto7/CracoviaMaraton2008
zdjęcia są w trakcie ładowania ale już można oglądać :D
...zdjęcia już się wszystkie załadowały więc miłego oglądania.
Co nie którzy widzę już się zapoznali :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kraków Cracovia Maraton - historia od 2006 r. oraz najświeższe informacje”