III MARATON SIERPNIOWY
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
III MARATON SIERPNIOWY
ROZPOCZĘŁY SIĘ ZAPISY NA III EDYCJĘ MARATONU SIERPNIOWEGO W GDAŃSKU.http://www.maratonsierpniowy.pl/
W przyszłym roku impreza odbędzie się w NIEDZIELĘ 28 SIERPNIA 2011 ROKU a nie jak w dacie która jeszcze nie została zmieniona.
W sobotę 27.08.2011 odbędą się wszystkie imprezy towarzyszące a na niedzielę pozostaną tylko zawody główne.
Miejsce zawodów -
sercem imprezy będzie stadion PGE ARENA
trasą zawodów będzie pętla o długości 8 km która za każdym razem przechodzić będzie przez uliczny tor wrotkarski wokół stadionu.
Główną ( i jedyną) ulicą zajmowaną przez wrotkarzy będzie ul.Marynarki Polskiej - zamknięta w obu kierunkach - znana z tegorocznych zawodów ( pierwsza bardzo długa prosta 2 km po starcie)
Zapraszam do zapisów
W przyszłym roku impreza odbędzie się w NIEDZIELĘ 28 SIERPNIA 2011 ROKU a nie jak w dacie która jeszcze nie została zmieniona.
W sobotę 27.08.2011 odbędą się wszystkie imprezy towarzyszące a na niedzielę pozostaną tylko zawody główne.
Miejsce zawodów -
sercem imprezy będzie stadion PGE ARENA
trasą zawodów będzie pętla o długości 8 km która za każdym razem przechodzić będzie przez uliczny tor wrotkarski wokół stadionu.
Główną ( i jedyną) ulicą zajmowaną przez wrotkarzy będzie ul.Marynarki Polskiej - zamknięta w obu kierunkach - znana z tegorocznych zawodów ( pierwsza bardzo długa prosta 2 km po starcie)
Zapraszam do zapisów
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Re: III MARATON SIERPNIOWY
na stronie www.maratonsierpniowy.pl pojawil się film po zawodach w Gdańsku w 2010 roku.
Zapraszam do oglądania wraz z galerią zdjęć. Zachęcam do przylączenia się do propozycji "Gen.Zaruskiego"
Zapraszam przy okazji do zapiso na III Maraton Sierpniowy w Gdańsku.
Zapraszam do oglądania wraz z galerią zdjęć. Zachęcam do przylączenia się do propozycji "Gen.Zaruskiego"
Zapraszam przy okazji do zapiso na III Maraton Sierpniowy w Gdańsku.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
już wkrótce na stronie www.maratonsierpniowy.pl pojawi się nowa trasa naszego maratonu oraz informacja o miejscu jego rozegrania.
zachęcam do "podglądania" strony
zachęcam do "podglądania" strony
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Z wielkim smutkiem informuję Was ,iż w dniu 6 grudnia 2010 roku zginął tragicznie w RPA Wielki Przyjaciel Wrotkarzy , dyrektor Pomorskiego Ośrodka Ruchu Drogowego, Przewodniczący Zespołu Doradczego ds.ruchu rowerowego w woj. pomorskim, Przyjaciel Maratonu Sierpniowego Pan Antoni Szczyt.
Dzięki Jego wielkiemu i bezinteresownemu zaangażowaniu w promocję wrotkarstwa na Pomorzu udało się nam uzyskać to czego sami byśmy nigdy nie osiągnęli.
Panie Antoni , będzie nam Ciebie bardzo brakowało.
Dzięki Jego wielkiemu i bezinteresownemu zaangażowaniu w promocję wrotkarstwa na Pomorzu udało się nam uzyskać to czego sami byśmy nigdy nie osiągnęli.
Panie Antoni , będzie nam Ciebie bardzo brakowało.
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
- Krzysztof
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Grelowski
- Jeżdżę od: 01 cze 2002
Przykra wiadomość - w końcu tak mało jest ludzi przyjaznych wrotkarzom.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
uprzejmie informuję ze powstałą nowa strona Maratonu Sierpniowego im.Lecha Wałęsy.
www.maratonsierpniowy.pl
Zapraszam do odwiedzin i zapisów.
www.maratonsierpniowy.pl
Zapraszam do odwiedzin i zapisów.
Jadę 26 lub 27 na maraton do Gdańska. Mam wolne miejsca. Mogę zabrać kogoś z Lublina.
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Maraton od kuchni czyli fragmenty korespondencji mailowej zawodników z biurem zawodów( dane zawodnika zostały zastąpione inicjałami)
Czy jest możliwość odbioru pakietu startowego w dniu 26.08.2011,
dla siebie i kolegi.
T,B
Odpowiedź Biura Zawodów
Szanowny panie, zgodnie z regulaminem opublikowanym na stronie http://www.maratonsierpniowy.pl
"Szanowni Organizatorzy !
Czy to jest takie trudne odpowiedzieć,że nie ma możliwości odbioru pakietu startowego przez inne osoby.
Jestem jeszcze w takim wieku ,że potrafię czytać regulamin ze zrozumieniem.Po raz pierwszy spotykam
się odsyłaniem do regulaminu.Skoro regulamin nie przewiduje takiej możliwości więc zadaje pytanie i jestem
odsyłanym do regulaminu,kto więc nie zna dokładnie regulaminu,to jest pytanie.
Startowałem w pierwszych zawodach,pytałem wydającą dwukrotnie czy czip jest zaprogramowany,potwierdziła
ale nie zostałem sklasyfikowany.Nie mam w sobie takiej determinacj,jak Pani z Torunia,żeby udowadniać swoje
miejsce.Teraz nie potrafi mi organiazator odpowiedzieć na proste pytanie - odsyła do regulaminu.
T.B
ps.na pierwszych zawodach miałem wrażenie,że najważniejsze dla organizatora było
wręczenie rolek i kostiumu startowego,na pewno z tych darów korzysta osobiście.
Ciekaw jestem co teraz "wspaniałego" wymyślicie.
Odpowiedź z Biura Zawodów
Szanowny panie,
Maraton organizują DWIE osoby które mają tak duzo zajeć że każda pomoc z państwa strony,nawet taka że odpowiedzi znajdzie się samemu jest bardzo cenna.
I za to dziękuję i przepraszam za pana kłopoty.
i ciąg dalszy
Szanowny Panie!
Moją intencją była możliwość odbioru numeru i czipa wcześniej ,dla siebie i kolegi.Skoro regulamin nie przewiduje takiej możliwości
to trudno.Przyjedziemy w dniu zawodów możliwie jak najwcześniej.Chciałem usprawnić sobie i organizatorom ,a wyszedłem
na oszołoma.Proponuję wybrać się do Berlina żeby zobaczyć, co to jest zawodnik i jak o niego się zabiega, a nie o prezydenta
po przyzakładowej szkole."
T.B
[/i]
Czy jest możliwość odbioru pakietu startowego w dniu 26.08.2011,
dla siebie i kolegi.
T,B
Odpowiedź Biura Zawodów
Szanowny panie, zgodnie z regulaminem opublikowanym na stronie http://www.maratonsierpniowy.pl
"Szanowni Organizatorzy !
Czy to jest takie trudne odpowiedzieć,że nie ma możliwości odbioru pakietu startowego przez inne osoby.
Jestem jeszcze w takim wieku ,że potrafię czytać regulamin ze zrozumieniem.Po raz pierwszy spotykam
się odsyłaniem do regulaminu.Skoro regulamin nie przewiduje takiej możliwości więc zadaje pytanie i jestem
odsyłanym do regulaminu,kto więc nie zna dokładnie regulaminu,to jest pytanie.
Startowałem w pierwszych zawodach,pytałem wydającą dwukrotnie czy czip jest zaprogramowany,potwierdziła
ale nie zostałem sklasyfikowany.Nie mam w sobie takiej determinacj,jak Pani z Torunia,żeby udowadniać swoje
miejsce.Teraz nie potrafi mi organiazator odpowiedzieć na proste pytanie - odsyła do regulaminu.
T.B
ps.na pierwszych zawodach miałem wrażenie,że najważniejsze dla organizatora było
wręczenie rolek i kostiumu startowego,na pewno z tych darów korzysta osobiście.
Ciekaw jestem co teraz "wspaniałego" wymyślicie.
Odpowiedź z Biura Zawodów
Szanowny panie,
Maraton organizują DWIE osoby które mają tak duzo zajeć że każda pomoc z państwa strony,nawet taka że odpowiedzi znajdzie się samemu jest bardzo cenna.
I za to dziękuję i przepraszam za pana kłopoty.
i ciąg dalszy
Szanowny Panie!
Moją intencją była możliwość odbioru numeru i czipa wcześniej ,dla siebie i kolegi.Skoro regulamin nie przewiduje takiej możliwości
to trudno.Przyjedziemy w dniu zawodów możliwie jak najwcześniej.Chciałem usprawnić sobie i organizatorom ,a wyszedłem
na oszołoma.Proponuję wybrać się do Berlina żeby zobaczyć, co to jest zawodnik i jak o niego się zabiega, a nie o prezydenta
po przyzakładowej szkole."
T.B
[/i]
- wolf1971
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Moje rolki: RB Speedmachine 4x100 Kiśle
- Jeżdżę od: 01 sty 1910
@WOJTEK45
Pierwszy raz będę uczestniczył w zawodach jadąc po torze, czyli w "obiegu zamkniętym". W związku z tym mam pytanie. Jak mam się poruszać, aby nie wchodzić w paradę szybszym zawodnikom? Biorąc na logikę moim miejscem na torze jest jego prawa strona? Pytanie może i głupie, ale wiem, że nic tak człowieka nie irytuje, kiedy musi robić slalom pomiędzy poruszającymi się po ulicy jak wolne elektrony zawodnikami (przykre doświadczenia z zawodów biegowych)
Pierwszy raz będę uczestniczył w zawodach jadąc po torze, czyli w "obiegu zamkniętym". W związku z tym mam pytanie. Jak mam się poruszać, aby nie wchodzić w paradę szybszym zawodnikom? Biorąc na logikę moim miejscem na torze jest jego prawa strona? Pytanie może i głupie, ale wiem, że nic tak człowieka nie irytuje, kiedy musi robić slalom pomiędzy poruszającymi się po ulicy jak wolne elektrony zawodnikami (przykre doświadczenia z zawodów biegowych)
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Usłyszysz na pewno na trasie: "LEWA WOLNA!!!" 
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
Jakub "Zico" Ciesielski
- wolf1971
Wiem wiemzico pisze:Usłyszysz na pewno na trasie: "LEWA WOLNA!!!"
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Dwa pasy jezdni czyli ponad 6 metrów szerokości powinno ten problem rozwiązać.na trasie będzie też kilku sędziów na skuterach i oni też będą pomagali utrzymać porządek.
Damy-dacie radę
Damy-dacie radę
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Przed czołówką mężczyzn, kobiet i półmaratonu będą jechali sędziowie na skuterach i będą prosili wolniejszych zawodników o zwolnienie lewej strony, to zresztą jest pewien standard - szybszym zwalniamy lewą stronę.wolf1971 pisze:@WOJTEK45
- wolf1971
Ja wiem, że to jest standard i to nie tylko na tego typu zawodach. Jednak jak życie pokazuje nie wszyscy o tym wiedzą (piesi na chodniku, biegacze na zawodach, rowerzyści na ścieżkach, a nawet auta na drodze
idą- biegną- jadą pod prąd i na przekór innym). Fajny pomysł z sędziami na skuterkach. Dzięki za info.