Niestety. Nie ma u nas jakiejś dedykowanej do rolek miejscówki. Rolkarzy najwięcej tłoczy się na Arkonce. Kiedy jeszcze nie naleją wody do niecki kąpielowej można w niej poćwiczyć jazdę tyłem, przekładanki itp.. Dzisiaj byłem z rodzinką i w niecce jeździło na rolkach około 10 osób.homar pisze:widzę, że wy sami slalomowcy i freeridowcy.. a co dla szarego zjadacz chleba, który potrzbuje służszej trasy do jazdy do przodu + trochę placyku do ósemek i ew. prób jazdy tyłem? Polecacie coś? Arkonkę sprawdziłem.. ne wiem co oza tym. Na prawdę nie ma w Szczecinie parku z porządnymi alejkami z asfaltu?
Jeżeli lubisz pojeździć sobie "do kolusia" alternatywą jest Castorama na Ku Słońcu. Jest tam sporej długości kółko (parking i za sklepami). Dość dobry asfalt, a jak chcesz poćwiczyć możesz pojeździć po dużych parkingach. Najlepsza godzina to po 21 kiedy zamykają interes i parkingi pustoszeją. Światło wyłączają około 23:00 choć jak ostatnio tam byłem jesienią wyłączyli gnoje o 22:00. Nie wiem jak teraz ale w zeszłym roku jeździło tam wieczorami trochę towarzystwa m.in. nasza ekipa slalom
Jeżeli lubisz długie spacery na rolkach, świetna infrastruktura jest za granicą w Niemczech. Lidka na pewno powie co gdzie i jak bo to Ona eksploruje najwięcej te tereny. W każdym razie opowiadała, że jeździ się przyjemnie podziwiając cudne widoki.
Szczecin ma olbrzymi potencjał niestety wszystkie fajne miejsca usłane są albo jakimś z dupy pomarańczowym żwirem (Jasne Błonia) albo polbrukiem. Ciekawy jestem czy przy Kaskadzie, Basenie, Hali Widowiskowej i innych inwestycjach nasi włodarze uraczą nas równie przyjemnymi nawierzchniami.
Slalom nie potrzebuje dużych przestrzeni. Nie jest nudny jak jazda w kółko. Uważam, że to najlepsza alternatywa dla chcących sobie pośmigać na rolkach w Szczecinie. We dwóch z Marcinem mieścimy się nawet na wąskich alejkach spacerowych na Wałach i bardzo rzadko zdarza nam się rozjechać jakiegoś przechodnia
Tutaj masz taką mapkę z częścią miejscówek w Sz-nie. Mapka mało uaktualniana. Wezmę się za nią jak będę miał znowu wenę: http://maps.google.com/maps/ms?source=i ... 8&t=h&z=12