K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
cinas83
Pięciokółkowiec 84mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY

Post autor: cinas83 » ndz marca 23, 2008 1:42

Ja w w pierwszych rolkach jakie miałem po wymontowaniu hamulca śruba też była za długa . Wstawiłem niesprężynującą podkładkę (2mm grubości) i wszystko było wporządku a nawet jest dalej:) Bez potrzeby sprowadzania śrub z USA;)

emik

Re: K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY

Post autor: emik » sob kwietnia 26, 2008 11:32

I ja jednak zrobiłem tak samo :) Odwróciłem śrubę (przykręciłem ją od drugiej strony), ponieważ jak wiadomo są one przy początku kwadratowe w przekroju żeby pasowały do przekroju w płozie (i były nieruchome) oraz zastosowałem dwie podkładki. Na razie wszystko jest OK. Co prawda śruba wystaje z obu stron ładnych parę milimetrów i już zdążyłem ją parę razy przytrzeć przy ostrych nawrotach, ale jeździć się da :) W poprzednich rolkach jednak ta śruba tak mi sie wytarła, że praktycznie zniknął slot na klucz imbusowy i nie można jej już odkręcić, bo imbus wchodzi tylko z jednej strony :/ Mam nadzieję, że teraz mi się to nie zdarzy..
Anyway, dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”