Nowe rolki...

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: Toudi » pt czerwca 01, 2007 9:40

Nike - nie wyrażałem się pochlebnie tylko za sprawą tego nieszczęsnego konceptu buta otwartego z tyłu. Co do wykonania, materiałów, kółek (hyper) płóz nie miałem najmniejszych zastrzeżeń - po prostu bajka. Tylko pomysł słaby. Nie na wszystkich fotach to widać ale te buty nie są zapinane z przodu, tylko z tyłu. Noga nie jest zbyt mocno trzymana. Ten, kto jeździ, poradzi sobie z tym. Dla początkującego nie polecałbym. Chyba, że jesteś majsterkowiczem albo masz znajomego kaletnika lub szewca - sądzę, że dodatkowa taśma z rzepem na wysokości kostki znacznie by trzymanie nogi poprawiła.
Te elany wyglądają przyzwoicie - przynajmniej z obrazka. Wiadomo, że elan to narty ale na to, że fila produkuje rolki, koszulki, skarpety nikt się nie obraża. Nie ma się co oszukiwać - wiadomo, że robi te rolki ktoś inny a elan daje tylk brand. W dodatku i tak nie wiadomo, jaki procent naszych sprzętów nie pochodzi jeszcze z Chin, więc akurat marki elan na niedrogich w sumie rolkach raczej nie traktowałbym gorzej niż inne.
Co do roxy, to mam model marathon i trudno mi wypowiadać sie o innych.
Pozdrawiam
Piotr

Hasan666
Czterokółkowiec

Post autor: Hasan666 » pt czerwca 01, 2007 2:24

Ja chyba kupie te elany na poczatek powiły mi starczyć, może jak sie nauczę lepiej jeździć to kupie lepsze. jak je zamówię i przyjdą spróbuje napisać o nich jaka recenzje ale będzie bardzo laicka :) . widziałem ze więcej było zainteresowanych.

Hasan666
Czterokółkowiec

Post autor: Hasan666 » pt czerwca 01, 2007 3:30

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pt czerwca 01, 2007 4:16

To następna firma, która chce skonsumować trochę ze swojej popularności na nowym polu :)
Zdaje mi się, że takie firmy nie chcą robić sobie wiochy, sprzedajac tandetę więc miałbym większe zaufanie do rolek head niż np. LA sports przy tej samej cenie. Ale nie jeździłem na żadnych z nich.
Pozdrawiam
Piotr

Hasan666
Czterokółkowiec

Post autor: Hasan666 » pt czerwca 01, 2007 4:37

a które ty byś wybrał elany czy head

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pt czerwca 01, 2007 4:51

He, he. Nie wezmę odpowiedzialności za twoje zakupy :lol:
Popatrz, poproś o dokładne zdjęcia. Jak coś wygląda na tandetę, to raczej rzadko sie zdarza, że pod spodem jest lepsze. I tyle. Porównaj wykonanie a to co najważniejsze, czyli wygoda, nie jest na zdjęciach pokazane. Zaczynasz dopiero, więc rozmiar i twardość kółka nie mają aż takiego znaczenia, chociaż oczywiście duże kółko a przynajmniej płoza pozwalająca włożyć większe koło jest lepsza niż na mniejsze. Jeśli masz mocno krzywe nogi to fajnie jest mieć ruchomą płozę - z racji konstrukcji, tylko aluminiwe tak mają (ale nie wszystkie oczywście).
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » pt czerwca 01, 2007 4:54

Jeśli więc nie chcesz wydać pieniędzy na rollerblade, te za 290, to elany mają płozę aluminiową.
Pozdrawiam
Piotr

Hasan666
Czterokółkowiec

Post autor: Hasan666 » pt czerwca 01, 2007 6:46

teraz nie chce wydawać wszystkich pieniędzy, bo pod koniec czerwca lecę do Londynu, i przydało by się kupić 2 wagony jakiś fajek. :lol: A może tam w jakim dużym sklepie jakieś przeceny są i po okazyjnej cenie coś trafie :D a na razie chce potrenować bo kiedyś się zraziłem do tego sportu jak głowa w chodnik walnąłem i w szpitalu wylądowałem

BringYourOwnBottle

Post autor: BringYourOwnBottle » ndz czerwca 03, 2007 9:11

Witam wszystkich
Nie znam sie... Ale chce sobie posmigac i pytam sie.
Dobre to jest?
<-------->/item201433686...
Moze polecacie cus innego?? Chodzi mi o fajne, wytrzymale rolki, zeby sie nie rozpadaly od skoków itp.. W skateparkach jezdzic nie bede, bo na razie mnie to nie kreci.. Jazda rekreacyjna, to znowu za malo :P Chce cos pomiedzy.. a mysle o takich, zebym mogl nimi w las wiechac (nierowny reren jak np droga polna, lesna itp), a nie tylko asfalt, kostka itp :)
Mam 176cm (?) 75kg
POZDR

PS Jak ma sie nasza polska numeracje butów (mam 43) do hemerykanskich(?) tj 10, 11 itp ??? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”