Witam
Postanowilem dzisiaj troche odnowic swoje kilkuletnie rocesy i zaopatrzylem sie w komplet lozysk powerslide abec-7 oraz komplet kółek crazy creek 80mm/80a.
Podczas montarzu nowych kółek okazało się, że w obu rolkach drugie kółko nie obraca się gdyż jest za duże i trze o spód rolki. Na płozie rolek jest napis: "max 82mm". Jak to możliwe, że kółka 80mm są za duże? Oryginalne kółka były 76mm i nigdy nie próbowałem większych ale skoro jest napis "max 82mm" to chyba z 80-kami nie powinno być problemu.
Zdaję sobie sprawę, że kółka za 80zł to nie jest żadna rewelacja ale firma crazy creek to chyba nie taka zupełna tandeta?
Co polecacie zrobic? Czy jest szansa, że te kółka są źle odlane i kupno droższych rozwiąże problem? Próbowałem zamieniac je miejscami ale nic to nie daje, zawsze 2-gie kółka się nie kręcą bo jest nad nimi zwężenie na płozie. Próbowałem też jeździć w nich po pokoju i jest to możliwe, kółka z oporem ale się kręcą. Może krótka trasa po asfalcie sprawi, że zetrą sie i zaczną obracać prawidłowo, ale jeżeli nie to nie będe ich już mógł reklamowac.
Spotkał się ktoś z takim problemem?
Za duże kółka?!
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- MirekCz
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
1.Niektóre rolki mają możliwość zamontowania kólek na dwóch wysokościach (taki plastikowy badziew jest wmontowany w płoze, który można obrócic.. może u Ciebie tak jest?)
2.Pierwszy raz idąc na rolki nie montuj drugich kółek... pojeździć na 3/rolka. Jak wrócisz do domu to kółka powinny być troche zjechane i chodzić już ok po przełożeniu na 2 miejsce.
2.Pierwszy raz idąc na rolki nie montuj drugich kółek... pojeździć na 3/rolka. Jak wrócisz do domu to kółka powinny być troche zjechane i chodzić już ok po przełożeniu na 2 miejsce.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński