Kauczukowe kółka w rolkach w promocji :)

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
Micek
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Kauczukowe kółka w rolkach w promocji :)

Post autor: Micek » pn maja 23, 2005 9:24

Jestem poczatkujący i w związku z tym mam proste pytanie. Kupiłem mojemu synkowi rolki (takie w promocji w markecie). Nie chciałem kupować droższych bo jak coś mu się nie spodoba to będzie bezsensowny wydatek. Buty jak to buty tzn. moga być, natomiast kółka sa jakieś tragiczne. nie dość że są 64mm to są jakieś ni to gumowe ni to plastikowe (przy jeździe jest taki odglos jakby wóz drabianiasty jechał). Próbowałem przymierzyć moje (z moich rolek) kółka i spokojnie 72mm moge wsadzićdo jego rolek. I tak sobie pomyślałem żeby wymienić mu kółka na "kauczuki". Poradżcie mi tylko jakie najlepiej kupić (miękkie 79A czy twarde 85A). Jeździ raczej po asfalcie po osiedlowych alejkach. Jak twarde są te 85A? czy to nie będzie zakup takich samych drewnianych kół jak ma do tej pory czy mu się znacznie polepszy?

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn maja 23, 2005 4:10

Witam!

Sądzę, że twardość w granicach 80-82a będzię ok.

Wymiana kółek jest wskazana, różnica w jeździe będzie wielka.
Nie ma kółek kauczukowych. To jest zła nazwa. Lepiej używać uretan i poliuretan, taki materiał wymyślony przez NASA, który został zastosowany do produkcji kółek przez lepsze firmy.

85a są dosyć twarde i nawet ja (75kg wagi) rzadko ich używam...

Jakie maksymalnie wejdą do tych rolek? Może coś załatwię w odpowiedniej twardości, wielkości no i cenie:)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Micek
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: Micek » wt maja 24, 2005 10:30

Przymierzałem od moich rolek i przy 74mm musiałbym lekko podpiłowac w jednym miejscu łaczenie miedzy płozami... 72mm myślę, że wejdą bez żadnego piłowania...

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”