Witam
Zamierzam rozpocząć zabawę z rolkami. Planuję jazdę rekraacyją 1-2 godz. tygodniowo - brak czasu. Cel - poprawa kondycji ,, czterdziestolatek'' niedługo będzie moim serialem:), oraz zaszczepienie tego sportu mojemu synkowi. Na temat rolek sporo dowiedziałem się z forum. Wiem że hipermarketowe zupełnie odpadają (wcześniej brałem pod uwagę). Niestety na markowe w tej chwili mnie nie stać, poza tym trochę obawiam się wydawać kasę na coś czego mogę nie wykorzystać ( nie wiem jak mi pójdzie ze wzgledu na wiek, oraz to że jeżdziłem tylko na łyżwach i to było wieki temu). Planuję wydać max 200 pln, znalazłem na allegro dwie propozycje:
<nie podajemy linków>/item245852153_rolki_p ... 50pln.html
oraz
<nie podajemy linków>/item244368386_rolki_t ... 43_z_38_44]_alu_abec7_.html
niestety na temat tych rolek / fim jest bardzo mało informacji. Nie wiem które wybrać, czy może obydwie firmy są ala hipermarket. Niby kasy nie dużo ale i to szkoda wywalić na bubel. W związku z tym prośba o radę, które Waszym zdaniem są lepsze, czy może macie jakieś inne godne uwagi rolki w tej cenie.
pozdrawiam K. Sz.
początkujący - wybór rolek - prosba o radę
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
-
krzysieki1
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
Decathlony nie są złe z tego co słyszałem.
Oczywiście, tylko w sklepach "decathlon" : D
Oczywiście, tylko w sklepach "decathlon" : D
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
-
Alandy
- Ścigant 4x100mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
proroller to typowy hipermarketowy chłam
tempish to firma z czech która robi całkiem dobre łyżwy i pare modeli rolek (odsyłam na http://www.tempish.cz)
osobiście miałem rolki agresywne tempish i pomimo iż odczuwało się różnicę jakościową w porównaniu rolkami "drogich" marek -
to dwa lata katowania wytrzymaly
z usterek po tych dwóch latach - przetarł się materiał w środku(to dzieje się też w droższych, może troche wolniej, - raz na jakiś czas mocowanie luzuje się o jeden, dwa poziomy; troche denerwujące ale da się z tym żyć
trzeba sobie samemu odpowiedziec czy można przeżyc drobne niedoróbki za 2 razy mniejszą cenę
wg mnie na pierwsze rolki tempishe mogąbyć, zwłaszcza gdy nie ma sie dużo kasy a wybór jest pomiędzy :
mieć tempishe(ew. decathlony) - nie mieć rolek wogóle
pozdrawiam
tempish to firma z czech która robi całkiem dobre łyżwy i pare modeli rolek (odsyłam na http://www.tempish.cz)
osobiście miałem rolki agresywne tempish i pomimo iż odczuwało się różnicę jakościową w porównaniu rolkami "drogich" marek -
to dwa lata katowania wytrzymaly
z usterek po tych dwóch latach - przetarł się materiał w środku(to dzieje się też w droższych, może troche wolniej, - raz na jakiś czas mocowanie luzuje się o jeden, dwa poziomy; troche denerwujące ale da się z tym żyć
trzeba sobie samemu odpowiedziec czy można przeżyc drobne niedoróbki za 2 razy mniejszą cenę
wg mnie na pierwsze rolki tempishe mogąbyć, zwłaszcza gdy nie ma sie dużo kasy a wybór jest pomiędzy :
mieć tempishe(ew. decathlony) - nie mieć rolek wogóle
pozdrawiam
"MYŚLĘ WIĘC JEŻDŻĘ"